معماری سبز ، پاورپوینت معماری سبز ، بررسی کامل معماری سبز ، پاورپوینت معماری سبز و پایدار ، اصول معماری سبز ، انواع معماری سبز ، معماری سبز در جهان ، نمونه معماری سبز در ایران ، معماران سبک معماری سبز ، تاریخچه معماری سبز ، دانلود پاورپوینت معماری سبز (ppt) ، مزایا و معایب معماری سبز
معماری سبز
معماری سبز (Green Architecture) یا معماری پایدار یکی از گرایشها و رویکردهای نوین در معماری میباشد که در سالهای اخیر مورد توجه عده زیادی از طراحان و معماران معاصر جهان قرار گرفتهاست. این معماری که برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار میباشد در پی سازگاری و هماهنگی با محیط زیست یکی از نیازهای اساسی بشر در جهان کنونی است.
منظور از معماری سبز
معماری سبز به نوعی از ساخت و ساز گفته میشود که اهداف محیط زیستی را دنبال میکند.
هدف از معماری سبز
هدف از معماری سبز و ایجاد ساختمانهای سبز بهبود یافتن آب و هوا، جلوگیری از اتلاف انرژی مصرف شده جهت سرمایش و گرمایش و جلوگیری از اثرات منفی ساخت و ساز بر محیط زیست میباشد.
- الگوهای نادرست رفتاری محیط طبیعی را ویران می کند و در حالیکه ما برای دوره طولانی بقاه ، طی نسلهای آبی به آن وابسته ایم.
- عملی است برای حل مشکلات که طی آن منابع طبیعی قبل ، بعد و طی پروسه تولید و ساخت به کمترین حدآسیب می بیند
- مصالح مفید بوده و قابل بازگشت به چرخه طبیعت می باشد.
معماری های تک
معماری و فن آوری می توانند از یکدیگر یاد بگیرند. معماری های تک با منطق خشک تولید کلان و استفاه بی اندازه از تکنولوژی و تلفیق با کارکر دگرایی شدید منجر به محیط های خنثی و بی مصرف شد حساسیت در برابر چنین وضعیتی روابط گسترده تر از جمله ساخت مکان، مصرف انرژی ، شهر سازی و آگاهی زیست محیطی را بوجود آورد. بطوریکه امروزه اکوتک (تلفیق طبیعت با تکنولوژی ) را در مقابل های تک قرار داده است .
دستورالعمل اجرایی معماری سبز
- در مناطق توسعه یافته ساخت و ساز کنید
- پروژه و نقشه های چند منظوره طراحی کنید
- ساختمان های قدیمی را بازسازی کنید.
- از گیاهان بومی و اقلیمی با توجه به ویژگیهای آنها بهره برداری گردد.
- ساختمان ها را با توجه به حداقل رساندن فشردگی محیطی مستقر سازید و مناطق دست نخورده را حفظ کنید.
- دسترسی به حمل و نقل عمومی ، مسیرهای عبور دوچرخه و دسترسی پیاده به خدمات اساسی براحتی فراهم باشد.
مزایا معماری سبز یا ساختمان های سبز
- نحوه استفاده از زمین
- استفاده از انرژیهای طبیعی در مصرف روزمره
- ثبات وضعیت محیط داخلی
- توجه به شخصیت اکولوژی منطقه
- توجه به خواص اقلیمی منطقه
- طراحی با مصالح نزدیک به طبیعت
- اجتناب از صدمه رساندن به وضعیت اراضی به منظور سود بیشتر
- رسیدن به بیشترین کیفیت زندگی در سایه اتکا به محیط زیست
- استفاده از گیاهان طبیعی به عنوان الهام دهنده طراحی زنده
- استفاده از ضایعات و پساب در تولید آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز
- بهکارگیری شیوههای مناسب برای کاهش انرژی هدر تلف شده یا کنترل آن و بهینهسازی مصرف انرژی
- استفاده از مصالح قابل بازیافت غیر شیمیایی و مصالحی که سلامت انسان را به خطر نمیاندازد.
معماران سبک معماری سبز
- رنتزو پیانو
- کالن
- سانتیاگو کالاتراوا
- نیکلاس گرشماو
- برنارد لاسوس
- اینگن هوون
- نورمن فاستر
- ایتسوکو هاسه گاوا
- ریچارد راجرز
- اوردیک
اصول معماری سبز
1- اصل حفاظت از انرژی
هر ساختمان باید به گونهای طراحی و ساخته شود که نیاز ساختمان به سوخت فسیلی به حداقل ممکن رسد. ساختمانهایی که در تعامل با اقلیم محلی و در تلاش برای کاهش وابستگی به سوخت فسیلی ساخته و بهره برداری میشوند، نسبت به آپارتمانهای عادی امروزی، حامل تجربیاتی منفرد و مجزا میباشند و در نتیجه، به عنوان تلاشهای نیمه کاره برای خلق معماری سبز مطرح میشوند. بسیاری از این تجربیات نیز بیشتر حاصل کار و تلاش انفرادی بوده است و بنابراین روشن است به عنوان اصلی پایدار در طراحیها و ساخت و سازهای جامعه امروز لحاظ نمیگردد.
2- اصل کار با اقلیم
ساختمانها باید به گونهای طراحی و ساخته شوند که قادر به استفاده از اقلیم و منابع انرژی محلی باشند. شکل ، نحوه استقرار ساختمان و محل قرارگیری فضاهای داخلی آن میتوانند به گونهای باشد که موجب ارتقا سطح آسایش درون ساختمان گردد و در عین حال از طریق عایق بندی صحیح سازه، موجبات کاهش مصرف سوخت فسیلی پدید آید. این دو فرایند مذکور ناگزیر دارای هم پوشانی و نقاط مشترک فراوان میباشند.
به عنوان نمونه هنگامی که چوب کمیاب و نایاب شد برای بسیاری از مردم امری طبیعی بود که در راستای کاهش نیاز به چوب، برای تولید گرما از گرمای خورشید کمک گیرند و یا شهرهای یونانی همچون پیرنه مکان شهر را به گونهای تغییر دادند که از ورود سیل به شهر جلوگیری شود، و شبکهای مستطیل شکل با خیابانهای شرقی ـ غربی را احداث نمودند که به ساختمانها اجازه جهتگیری به سمت جنوب و استفاده از نور مطلوب خورشید را میداد. همچنین استفاده از نمای رو به جنوب در ساخت منازل و ... همگی از حکایت از تلاش هایی برای کاهش نیاز به مصرف سوخت فسیلی و استفاده از طبیعت دارد.
سنت طراحی با توجه به اقلیم برای ایجاد آسایش درون ساختمان به قوانین گرمایش محدود نمی شود بلکه در بسیاری از اقلیمها معماران ملزم به طراحی فضایی خنک برای پدیدآوردن شرایطی مطلوب در داخل ساختمان بودند. راه حل معمول درعصر حاضر، یعنی استفاده از سیستمهای تهویه مطبوع هوا، تنها فرایندی ناکار آمد در تقابل با اقلیم بهشمار میرود و در عین حال همراه با مصرف زیاد انرژی میباشد، که حتی به هنگام ارزانی و فراوانی انرژی به دلیل آلودگی حاصل از آن امری اشتباه محسوب میگردد.
3- اصل کاهش استفاده از منابع جدید
هر ساختمان باید به گونهای طراحی شود که استفاده از منابع جدید را به حداقل برساند و در پایان عمر مفید خود، منبعی برای ایجاد سازههای دیگر به وجود آورد. گر چه جهتگیری این اصل، همچون سایر اصول اشاره شده به سوی ساختمانهای جدید است، ولی باید یادآور شد که اغلب منابع موجود در جهان در محیط مصنوع فعلی بکارگرفته شدهاند و ترمیم و ارتقاء وضعیت ساختمانهای فعلی برای کاهش اثرات زیستمحیطی، امری است که از اهمیتی برابر با خلق سازههای جدید برخوردار است.
4- اصل احترام به کاربران
معماری سبز برای تمامی افرادی که از ساختمان استفاده میکنند احترام قایل میشود. به نظر میرسد که این اصل ارتباط اندکی با آلودگی ناشی از تغییرات اقلیم جهانی و تخریب لایه ازن داشته باشد. اما فرایند سبز از معماری که شامل احترام برای تمامی منابع مشترک در ساخت یک ساختمان کامل هستند انسان را از این مجموعه خارج نمینماید. تمام ساختمانها توسط انسانها ساخته میشوند اما در بعضی از سازهها حقیقت حضور انسان محترم شمرده میشود، در حالی که در برخی دیگر تلاش برای رد ابعاد انسانی در فرایند ساخت مشاهده میشود. در ژاپن تعدادی روبوت نقش انسان را در ایجاد و طراحی ساختمانها بر عهده گرفتهاند، اما برای یک روبوت کارایی مؤثر در مورد پروژه، شامل اجرای یک وظیفه خاص میباشد که میتواند آن را به دفعات تکرار کرد. اما در مقیاسی متفاوت یک انسان به عنوان معمار همچنان میتواند بر مهارت خود بر انجام تعداد بسیاری از کارهای نامرتبط اعتماد نماید. احترام بیشتر به نیازهای انسانی و نیروی کار، میتواند در دو مسیر مجزا مورد تجربه قرار گیرد. برای یک ساختمان ساز حرفهای توجه به این نکته ضرورت دارد که ایمنی و سلامت مصالح و فرایندهای شکل دهنده ساختمان به همان میزان که برای کارگران یا استفاده کنندگان آن مهم است برای کل جامعه بشری نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. معماران به تدریج از وجود سمهای مختلف در سایتهای ساختمانی آگاه شدهاند و به تازگی استفاده از مواد عایق دارای انواع CFC یا استفاده از سایر مصالح خطرناک در ساختمان ممنوع شدهاست. شکل دیگر مشارکت انسانی که نیازمند توجه است، اشتراک و دخالت مثبت کاربران در فرایند طراحی و ساخت است، که چنانچه بهطور مؤثر بکار گرفته نشود یک منبع کارا و مفید به هدر رفتهاست. تعداد زیادی از ساختمانها از این انرژی بهره بردهاند و نتایج حاصل از آن نیز موجب رضایت در خلق ساختمانهای بزرگ شدهاست.
5- اصل احترام به سایت
هر ساختمان باید زمین را به گونهای آرام و سبک لمس کند. معمار استرالیایی گلن مورکات این جمله عجیب را بیان میکند که: ساختمان باید زمین را به گونهای آرام و سبک لمس کند. این گفته یک ویژگی از تعامل میان ساختمان و سایت آن را در خود دارد که برای فرایند سبز امری ضروری است و البته دارای ویژگیهای گستردهتری نیز میباشد. ساختمانی که انرژی را حریصانه مصرف میکند آلودگی تولید میکند و با مصرفکنندگان و کاربران خویش بیگانه است در نتیجه هرگز زمین را به شیو ه ای آرام و سبک لمس نمیکند.
6- اصل کل گرایی
تمامی اصول سبز، نیازمند مشارکت در روندی کل گرا برای ساخت محیط مصنوع هستند. یافتن ساختمانهایی که تمام اصول معماری سبز را خود داشته باشند کار سادهای نیست. چرا که معماری سبز هنوز بهطور کامل شناخته نشدهاست. یک معماری سبز باید بیش از یک ساختمان منفرد قطعه خود را شامل شود و باید شامل یک شکل پایدار از محیط شهری باشد. شهر، موجودی فراتر از مجموعه ساختمان هاست؛ در حقیقت آن را میتوان به صورت مجموعهای از سامانههای در حال تعامل دید ، سامانههایی برای زیستن و تفریح ، که به صورت شکلهای ساخته شده دارای کالبد میباشند و با نگاهی دقیق به این سامانهها است که میتوانیم چهره شهر آینده را ترسیم کنیم.
نمونه معماری سبز در ایران و جهان (ساختمان های سبز)
1برج بادی تایوان
یک شرکت پکنی به نام Decode Urbanism Office یک برج مفهومی طراحی کرده است که نمای خارجی آن متشکل از صدها توربین بادی کوچک میباشد که این توانایی را دارند برق کافی برای کل ساختمان را تولید کنند. در طول شب، ژنراتورهای شبیه به الماس با صدها چراغ LED کوچک نورانی میشوند. این ساختار ۳۵۰ متری برای وزارت اکتشافات شهری شهر تایچونگ تایوان در نظر گرفته شده است ولی برای مقاصد تجاری مانند فضاهای نمایشگاه، موزه و نواحی خرده فروشی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع نمای خارجی این ساختمان با الهام از شکوفهی آلو- گل ملی تایوان و چین طراحی و ساخته شده است به طوری که متناسب با جهت و شدت باد عکسالعمل نشان میدهد. ژنراتورهایی که به منظور استفاده از انرژی باد تعبیه میشوند، با شبکهی بیرونی ساختمان یکپارچه سازی شده و توسط باد به گردش در میآیند. هر توربین دارای چراغ LED منحصر بفرد خود میباشد. چراغ LED مذکور متناسب با انرژی تولید شده توسط توربین مربوط به خود، قسمت کوچکی از نمای خارجی ساختمان را روشن میکند. این ایدهی طراحی به تولید یک جریان پالسی نور که در طول نمای خارجی ساختمان به جریان در میآید منجر میشود. همان طور که مقدار نور تولید شده LEDها متناسب با سرعت گردش توربین میباشد . رنگ تولید شده توسط چراغها نیز متناسب با دمای هوا و فصلها میباشد.
2 ساختمان TCI
ساختمان (ابتکار دگرگونی) در دبی به عنوان پایدارترین ساختمان تجاری جهان شناخته شد. ساختمان شرکت « ابتکار دگرگونی» یا The Change Initiative، TCI در دبی واقع در امارات متحده عربی توانسته ۱۰۷ امتیاز از مجموع ۱۱۰ امتیاز ممکن سیستم LEED را از کمیته ساختمانهای سبز آمریکا دریافت کند که این موضوع باعث میشود تا از نقطهنظر فنی به عنوان پایدارترین ساختمان را یدک میکشد.. TCI اولین ساختمان دبی نیست که امتیاز بالایی از LEED دریافت میکند. این ساختمان راهحلهای زیست محیطی زیادی را در نظر گرفته است. ۲۶ استراتژی زیستمحیطی مختلف در این ساختمان لحاظ شدهاند. از جمله پنلهای خورشیدی، رنگآمیزی بازتابنده، عایقکاری 3 برابر بیشتر از یک ساختمان معمولی، مصرف دوباره آب و بازیافت مواد. پنلهای خورشیدی این ساختمان، ۴۰ درصد انرژی که ساختمان نیاز دارد را تأمین میکند.
3برج های مسکونی کوثر (ساختمان با معماری سبز در ایران)
برج های سبز مسکونی کوثر ، اولین پروژه ساختمان سبز (معماری سبز) در ایران، در مساحتی نزدیک به یک هکتار در بلوار کوثر واقع شده است. با توجه به اهمیت بکارگیری انرژی های جدید در معماری معاصر و توجه به نیاز فوری به استفاده کارآمد از انرژی در کشور، این پروژه برای ایجاد فضایی برای زندگی و ارتقاء کیفیت آن از یک سو و ارائه الگوهای دیگر برای زندگی آینده از طرف دیگر، پیشنهاد شده است. این پروژه اولین تجربه واقعی معماری و ساختمان سبز در ایران میباشد که از انرژی پاک در کلیه سطوح معماری ساختمان استفاده شده است. کاهش انرژی فسیلی با استفاده از پانل های خورشیدی، توربین های بادی، سیستم زمین گرمایی، آب بازیافت شده و نمای پوستهای دولایه، نمونه هایی از این ابتکار ها میاببشد.
نحوه ایجاد پایداری در برج های مسکونی سبز کوثر
- فضای سبز کف ها در تابستان دمای محیط را حدود ۳ درجه سانتیگراد کاهش می دهد.
- فراهم کردن بیش از ۴۰٪ از آب گرم خانگی توسط انرژی خورشیدی و پنل های خورشیدی در پشت بام.
- کاشت درختان و فضای سبز در تراس باعث افزایش تهویه مطبوع و کاهش استفاده از سیستم های تهویه می شود.
- استفاده از دو توربین بادی برای روشنایی نما و پارک خطی.
- استفاده از لایه ای از فضای سبز در تراس، مانع از سر و صدای فضای نشیمن می شود.
- استفاده از نمای پوستهای دولایه (لوارهای متحرک) برای دریافت گرما در زمستان، کنترل تابش در تابستان و جلوگیری از وزش باد غالب در طبقات فوقانی برج.
- استفاده از چراغهای خورشیدی در چشم انداز برای به دست آوردن برق بدون پرداخت هزینه.
در ادامه مطلب میتوانید اقدام به دانلود پاورپوینت معماری سبز نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 83 اسلاید
- فونت زیبای Casablanca.
- حجم فایل : 14.1 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- معماری سبز (Green-Architecture)
- پیدایش طراحی سبز
- تعریف معماری سبز
- هدف از معماری سبز
- برخی از جنبه های معماری سبز
- مزایای معماری سبز
- الزامات اجرایی معماری سبز
- عناصر طراحی خانه سبز
- طراحی خانه های سبز
- مصالح سبز
- بتن سبز
- صفحات خورشیدی
- بام سبز
- دیوار سبز
- تاسیسات سبز
- اصول معماری سبز
- اصل حفاظت از انرژی
- اصل کار با اقلیم
- اصل کاهش استفاده از منابع جدید
- اصل احترام به کاربران
- اصل احترام به سایت
- اصل کل گرایی
- نمونه معماری سبز در ایران و جهان (ساختمان های سبز)
- معماران سبک معماری سبز
- برج هرست
- عمارت ماه و خورشید
- برج های دوقلوی ابوظبی
- مجتمع Agung Sedayu
- ساختمان پیکسل - ملبورن
- خانه انجمن شهر ملبورن CH2
- میدان Angle منچستر
- ساختمان سبز در ایران (برج های مسکونی کوثر)
- منابع