17
سه شنبه, دسامبر
ورود
x
ثبت
x

مصالح نوین ساختمانی

فناوری های نوین عمرانی
تایپوگرافی
  • خیلی کوچک کوچک متوسط بزرگ خیلی بزرگ
  • پیش فرض Helvetica Segoe Georgia Times

مصالح نوین ساختمانی، پاورپوینت مصالح نوین ساختمانی، معرفی و بررسی مصالح جدید ساختمانی، پاورپوینت مصالح جدید ساختمانی، مصالح نوین

امروزه با توجه به معماری مدرن و استفاده وسیع از اشکال پیچیده، نقاط ضعف مصالح عمومی و کلاسیک بیشتر به چشم می آیند، بسیاری از این نقاط ضعف مرتبط به مفاهیم معماری پایدار و معماری سبز هستند. به همین دلیل نیاز شد که مهندسان، مخترعین و صنعتگران شاخه ای از صنعت را در اوایل قرن 20 میلادی در صنعت ساختمان ایجاد کنند و این نقاط ضعف را برطرف کنند. از این شاخه صنعت با عنوان مصالح نوین ساختمانی در ایران یاد شده ولی در جهان این چنین دسته بندی مشخصی مطرح نشده است. متریال جدید همان متریال قدیمی هستند که دستخوش تغییر و تحول شده اند. آن ها نه تنها از نظر مواد تشکیل دهنده بلکه از نظر ظاهر و کاربرد نیز متفاوت گردیده اند. مصالحی که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفتند، ویژگی ها و مزایای محدودی داشتند و به مروز زمان کیفیت اولیه خود را از دست داده و با فرسوده شدن منجر به کاهش عمر بنا می شدند.

در ادامه به بررسی ده مورد از مصالح نوین ساختمانی میپردازیم و در پایان نیز میتوانید اقدام خرید و دانلود پاورپوینت مصالح نوین صنعت ساختمان نمایید.

 بتن خود ترمیم شونده

بتن خود ترمیم شونده بتنی است که با تکنولوژی به کارگرفته شده در آن، خودش میتواند اقدام به ترمیم ترک های ایجاد شده تا عرض مشخصی نماید، حال اینکه ترمیم ترک ها با عرض ها و عمق ها متفاوت تماما بستگی به موادی دارد که در ساخت آن بتن به همین منظور به کار رفته است. به طور کلی بتن خود در ساخت و ساز های معمولی، در مناطقی که امکان وقوع سیل، آتش، باد، باران و تگرگ وجود دارد و یا مناطق بسیار خشکی که احتمال دارد بتن ترک بخورد، استفاده می شود.

بتن خود ترمیم شونده
بتن خود ترمیم شونده
 بتن اسفنجی

بتن اسفنجی یک مخلوط سنگدانه درشت ( شن ) ، سیمان ، آب و ماسه به میزان اندک ( و گاهی اوقات بدون ماسه ) میباشد. در ساختار بتن اسفنجی 15 – 25 %( به لحاظ حجم ) فضای خالی وجود دارد و این امر‌ موجب عبور آب از داخل این بتن می‌شود. در بتن اسفنجی از آب نسبت به دیگر انواع بتن کمتر استفاده می‌شود و این مسأله باعث شده تا پس از ساختن مخلوط بتن اسفنجی آب آن به سرعت تبخیر شده و مخلوط بتن اسفنجی در مدت یک ساعت کاملا از آب تخلیه میشود.

از این بتن می توان به منظور پر کردن ذخایر زیر زمینی، زیرسازی چمن ها، جلوگیری از یخ زدن آب برف و باران در سطح زمین استفاده نمود. بتن های اسفنجی عمدتا پر کننده هستند. ساخت برخی پانل های جدا کننده ، ایجاد کف سازی و شیب بندی ، عایق های حرارتی و جاذب صوت از جمله موارد مورد استفاده بتن اسفنجی غیر سازه ای است.

بتن اسفنجی
بتن اسفنجی
 بتن شفاف

برای بار اول تولید قالب نور با استفاده از الیاف پیوسته در سال 1985 در کشور ژاپن ثبت شد. اما محصول جدید لایتراکن اولین بار توسط آرون لوسنری معمار 27 ساله ی مجارستانی در سال 2001 اختراع شد و بعد از موفقیت ‌آمیز بودن طرح، لایتراکن شروع به ساخت کرده و فروش خود را در سال 2004 آغاز نمود. شرکت بازاریابی بتن شفاف در آلمان و با نام لایتراکن می‌باشد که اقدام به تولید بلوک های پیش ساخته با اندازه های مختلف نمود. واژه لایتراکن از بتن انتقال دهنده نور گرفته شده ‌است.

بتن شفاف یا شیشه ای حاصل ترکیب بتن مرغوب و فیبرهای نوری میباشد. این فیبرها به دو صورت پلاستیکی و شیشه ای تولید می شوند.قطر فیبرهای شیشه ای بین 30 تا 100 میکرون و نوع پلاستیکی آن بین 0.5 تا 2.5 میلیمتر است. نوع پلاستیکی فیبرها رنگ را بهتر عبور می دهند . این فیبرهای نوری حدودا 4 تا 5 درصد وزن بتن را اشغال کرده و به خاطر اندازه کوچکشان با بتن مخلوط شده و تشکیل یک جز ساختاری را می دهند که سطح بیرونی همگن و یکنواخت باقی می ماند.

بتن شفاف (بتن شیشه ای)
بتن شفاف (بتن شیشه ای)

مطلب مرتبط :
بتن شفاف + پاورپوینت

 شیشه هوشمند

شیشه های معمولی یا خام، به دلیل مقاومت و استحکام کم، محدودیت های زیادی در استفاده دارند از این رو زمینه طراحی شیشه های هوشمند فراهم شد. شیشه های هوشمند با توجه به میزان تابش نور خورشید، تیره و یا روشن تر شده و از این طریق در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند. به طور مثال در فصل های گرم سال، مات شده و از ورود نور خورشید به داخل و گرم تر شدن فضا جلوگیری می کنند. همینطور در فصل های پاییز و زمستان به بالاترین میزان شفافیت رسیده تا تمامی انرژی نور خورشید را به داخل منتقل کنند.

شیشه هوشمند
شیشه هوشمند
 سنگ نورگذر

سنگ های نورگذر از جمله مصالح نوین جهان به شمار می روند. نورپردازی با استفاده از این سنگ ها در کشورهای توسعه یافته مرسوم است. این سنگ ها می توانند در هنگام تاریک شدن با ایجاد روشنایی از طریق عبور نور، فضا را نورپردازی کنند. عملکرد این سنگ ها در مقایسه با سنگ های سنتی بسیار مناسب تر است. معمولا این سنگ نورگذر می‌تواند حدود 20 درصد نور را انتقال دهد. این سنگ مصنوعی از ایجاد تغییراتی در سنگ ‌های مرمر به وجود می‌آید. همین باعث شده تا آن ‌ها خواص ظاهری سنگ ‌های طبیعی را داشته باشند. سنگ ‌های نورگذر که به روش خاصی تولید می‌شوند، توانایی عبور دادن نسبی نور را در مراحل ساخت بدست می ‌آورند.

سنگ نورگذر
سنگ نورگذر
 آجرهای ساخته شده از ته سیگار

این آجر از مخلوط خاک رس و زباله های ته سیگار ساخته میشود. آجر ته سیگاری بر خلاف آجرهای متخلخل مانند آجر سفالی که سبک، در دسترس و عایق حرارتی است جذب آب کمی دارد، جذب آب بالایی داشته و امکان متخلخل کردن آن وجود ندارد. تخلخل پایین و مقاومت فشاری پایین باعث شده که امکان مسلح کردن این مصالح نوین وجود نداشته باشد. این آجر مقاومت فشاری کمی دارد، بنابراین در پله ها و سطوح سایشی امکان استفاده از آن وجود ندارد. عدم امکان مسلح کردن این آجر، سبب شده که نتوان از آن به عنوان دیوار حائل نیز استفاده کرد. به طور کلی در مکان هایی که فشار وارده بر سطح کمتر است، قابل استفاده بوده و می تواند نقش جداکنندگی، زینتی و عایق را داشته باشد.

آجرهای ساخته شده از ته سیگار
آجرهای ساخته شده از ته سیگار
 آجرهای جاذب آلودگی

از جمله کاربردی ترین و جالب ترین مصالح نوین ساختمانی، نوعی آجر است که می تواند هوای محیط را تصفیه کند. از آن جایی که آلودگی محیط زیست همیشه دغدغه بشر بوده، استفاده از این نوع آجر می تواند این نگرانی ها را به میزان زیادی کاهش دهد. عملکرد آجرهای تصفیه کننده هوا به گونه ای است که هوای آلوده ورودی را فیلتر و مواد آلوده آن را حذف می کنند. از این آجرها معمولا در فضای بیرونی ساختمان استفاده می شود تا با تصفیه هوا، محیطی تمیز و پاک را به ارمغان بیاورد. این آجرها می توانند 30 درصد از ذرات ریز و 100 درصد از ذرات درشت را فیلتر و پاکسازی کنند.

آجرهای جاذب آلودگی
آجرهای جاذب آلودگی
 پانل فیبر سیمان

پانل فیبر سیمان از متریال های نوین نماسازی همانند ورقهای کامپوزیت آلومینیومی محسوب میگردند. فیبر سیمان به صورت پانل های سه بعدی و با استفاده از فیبر رنگ سیمان تولید می شود. این محصول در ترکیب با نور و سایه، جلوه ای زیبا و منحصربفرد به نما می بخشد. ضخامت منبت کاری هایی که بر روی این پانل ها ایجاد می شود به اندازه انگشت انسان می باشد، به همین دلیل این برجستگی ها در طول روز با تغییر زاویه تابش و میزان نور، سبب ایجاد سایه های جالبی بر روی نمای ساختمان می گردند.

فیبر سیمان یک متریال ترکیبی است که از سلولز، سیمان و مواد معدنی ساخته شده، و قابلیت اجرا در مکان های پرنور را داراست. از ویژگی های این ماده می توان به غیرقابل اشتعال بودن، مقاوم در برابر بارندگی، ارائه پوسته نما با بافت های متنوع با رنگ های گوناگون اشاره کرد.

پانل فیبر سیمان
پانل فیبر سیمان
 پانل فیبر سیمان

دکتر خوزه کارلوس روبیو آوالوس از دانشگاه UMSNH در مورلیا نوعی سیمان با قابلیت جذب و تابش نور تولید کرده تا کارایی و سازگاری بتن از نظر بهره ‌وری انرژی افزایش یابد. دلیل مات بودن سیمان ایجاد بلورهایی در هنگام تبلور در سیمان است. از این رو محققان روشی را برای از بین بردن تبلور در سیمان برای اجازه عبور نور به داخل سیمان، ایجاد کردند. درجه اول تمرکز در بهبود سیمان درخشان، تغییر ریز ساختار سیمان و تبدیل آن به ماده ای نیم شفاف است. مواد تشکیل دهنده این سیمان همان شن و ماسه، رس و گرد و غبار است. از این رو از لحاظ زیست محیطی هم برای طبیعت مشکلی ایجاد نمی کند. علاوه بر این در هنگام تولید تنها گاز آزاد شده بخار آب است. فرایند تولید این سیمان در دمای اتاق انجام می شود و نیازی به مصرف انرژی زیاد ندارد. در حال حاضر رنگ نور سیمان شبرنگ سبز یا آبی است، اما در آینده با رنگ ‌های مختلفی تولید خواهد شد. سطح روشنایی سیمان را می توان در حین تولید تنظیم کرد تا با توجه به محل استفاده چشم را آزار ندهد.

سیمان نورانی
سیمان نورانی
 میله های رشته ای

میله ‌های رشته ‌ای CABKOMA، نسل جدیدی از مصالح ساختمانی هستند که برای مقاوم سازی ساختمان در برابر زلزله مورد استفاده قرار می‌گیرند. الیاف کربنی مصالحی هستند که کاربرد های مختلفی در صنایع (خودرو، هواپیما سازی، لوازم خانگی و . . . ) دارند. حال این ماده برای ساخت یک کامپوزیت منحصر به فرد که تحت عنوان میله ‌های رشته ‌ای شناخته می‌شوند مورد استفاده قرار گرفته است. میله ‌های رشته ‌ای توسط آزمایشگاهی در ژاپن ساخته شده است. این میله‌ های رشته ‌ای در واقع نوعی از کامپوزیت فیبر کربنی هستند که از الیاف ‌های مصنوعی و غیرآلی به همراه رزین ترموپلاستیک ساخته‌ شده ‌اند.

میله های رشته ای Cabkoma
میله های رشته ای Cabkoma

در ادامه میتوانید اقدام به دانلود پاورپوینت معرفی و بررسی مصالح نوین ساختمانی نمایید.

مشخصات فایل :

  • فایل پاورپوینت
  • 80 اسلاید
  • فونت زیبای Casablanca
  • حجم فایل :10.3 مگابایت
  • تصاویر فایل :

مطالب موجود در فایل :

  • مقدمه
  • مزایای استفاده از مصالح نوین ساختمانی
  • انواع مصالح نوین ساختمانی
  • بتن خود ترمیم شونده (معرفی، مزایا و معایب، انواع بتن خود ترمیم شونده، روش فیبر توخالی، بتن خود ترمیم شونده با باکتری)
  • بتن اسفنجی (معرفی، مزایا، انواع بتن اسفنجی، بتن اسفنجی گازی، بتن اسفنجی کفی)
  • بتن شفاف (معرفی، مزایا، کاربردها)
  • شیشه هوشمند (معرفی، ویژگی های شیشه هوشمند، انواع شیشه هوشمند)
  • سنگ نورگذر (معرفی، مزایا، کاربرد ها)
  • آجر های ساخته شده از ته سیگار (معرفی، ویژگی ها، مزایا، جذب آب و مقاومت فشاری آجرها CB)
  • آجرهای جاذب آلودگی (معرفی، اجزای تشکیل دهنده، مزایا)
  • پانل فیبر سیمان (معرفی)
  • سیمان نورانی (معرفی)
  • میله های رشته ای (معرفی، مشخصات)
  • ورق های کامپوزیت (کاربرد، ویژگی ها، اجزاء تشکیل دهنده، انواع آن)
  • مصالح آکوستیکی (تایل های فلزی سوراخ دار، تایل ها و صفحات ساخته شده از فیبرهای معدنی)
  • منابع
تومان29,000

نظرات (2)

3 از 5 براساس 2 رای
این نظر توسط مدیر سایت کمینه شده است

مرسی از پاورپوینت عالیتون

  1. 4.5 / 5
این نظر توسط مدیر سایت کمینه شده است

خیلی خوبه

  1. 1 / 5
هنوز نظری ارسال نشده است

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید )
رتبه دهید:
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت
کد تصویری را وارد کنید