پی ، انواع پی (فونداسیون ، شالوده) ، انواع فونداسیون بتنی ، پی ساختمان ، تعریف فونداسیون ، پی های سطحی و عمیق ، دانلود پاورپوینت انواع پی ها ، پاورپوینت در مورد پی ساختمان ، انواع پی ppt
در این مطلب قصد داریم تا شما را با انواع فونداسیون ها (فونداسیون های بتنی) همراه با عکس هایی از آنها آشنا نماییم. منظور از فونداسیون و شالوده همان پی میباشد که در این مطلب هر سه کلمه به کار برده شده است.
تعریف فنداسیون
قسمتی از سازه ساختمان که غالباً پایین تر از سطح زمین قرار گرفته و نیروهای وارد ه را به خاک یا بستر سنگی پی انتقال می د هد، را شالوده گویند.
فونداسیون در پایین ترین قسمت ساختمان قرار دارد و با توجه به اینکه بار ساختمان از طریق آن به زمین منتقل می شود استحکام فونداسیون نقش مهمی در ایستایی و استحکام کل ساختمان دارد. به منظور ساخت کلیه ساختمان ها ، رعایت مقررات ملی و ضوابط پی در ساخت و اجرای فونداسیون الزامی است . بر اساس نوع فونداسیون مورد نیاز برای ساختمان ها تدابیری باید اتخاذ کرد تا تعادل و پایداری لازم بین بارهای وارده و مواضع اتکا روی زمین برقرار شود . بدین سبب شناخت اصولی روش اجرای فونداسیون اهمیت دارد که مراحل اجرای فونداسیون را در مطالب جداگانه ای شرح داده ایم.
عمد ه ترین بارهای وارده بر سازه ساختمان
- بارهای ناشی از وزن سازه (بار مرده)
- بارهای ناشی از اجزای متحرک (بار زنده)
- بارهای ناشی از باد و برف و . . .(بار جانبی)
عوامل تاثیر گذار در ابعاد پی
ابعاد شالود ه ای (پی ، فونداسیون) که بار ستون را تحمل می کند تابع سه عامل 1- مقدار بار وارده 2- مقاومت خاک بستر3- جنس مصالح تشکیل دهند شالوده میباشد. ابعاد شالوده با مقدار بار وارده رابطه مستقیم و مقاومت خاک رابطه معکوس دارد. یعنی هرچه بر مقدار بار وارده افزایش یابد ابعاد شالوده بیشتر شده و از طرفی هرچه مقاومت خاک بستر بیشتر باشد ابعاد پی کوچک تر میشود.
تقسیم بند ی شالود ه ها
به طور کلی شالود ه ها را به د و د سته کلی تقسیم بند ی می کنند:
- شالود ه سطحی
- شالود ه عمیق
1- پی های سطحی (شالوده سطحی)
اگر زمینی که مستقیماً زیر سازه قرار د ارد، شرایط مطلوب د اشته باشد ، می توان نیروهای وارد ه را با استفاد ه از شالود ه های مناسب به خاک بستر منتقل کرد.
انواع پی های سطحی
الف - پی منفرد
پی هایی میباشند که تنها بار یک ستون را تحمل و به زمین انتقال میدهند. پی منفرد گویند. در پی های منفرد از شناژها برای اتصال آنها به یکدیگر استفاده میشود. وظیفه اصلی شناژها کلاف کرد ن و مهار نمودن پی ها است. شناژ به منظور مقابله با نیروهای افقی و یکنواخت کردن نشست ها در ساختمان به کار میروند.
در موارد ی که دو پی منفرد به د لیل بزرگی ابعاد تداخل د اشته باشند ، با هم ادغام می شوند که به آن پی مرکب گویند. در زیر تصاویر پی های منفرد و پی منفرد با شناژ رابط را مشاهد میفرمایید.
ب - پی نواری
پی نواری، ساده ترین نوع شالوده های سطحی است که به صورت یک نوار در زیر ستون های یک محور قرار می گیرد. نواری بودن پی ها می تواند در یک جهت و یا در دو جهت باشد که در صورت اجرا در یک جهت آنها را با شناژهای رابط به هم متصل می نماییم.
ج- پی گسترده (پی رادیه ژنرال ، پی شبکه ای )
با افزایش بار وارد ه پی یا کم بودن مقاومت خاک (زمین) ، عرض نوارهای پی زیاد شده و با رسیدن و تداخل آنها با یکدیگر تبدیل به پی شبکه ای میشود.
2- پی های عمیق (شالوده عمیق )
چنانچه خاک د ر سطح زمین یا در عمق کم مقاومت کافی نداشته باشد لازم است نیروهای وارده را با استفاده از شالوده عمیق به لایه های مقاوم پایین تر منتقل کرد.
منابع
فونداسیون ها و انواع آن (جزوه درس مهندسی پی استاد عبدالمتین ستایش)
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 67 اسلاید
- فونت زیبای Casablanca
- حجم فایل :5.3 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- فهرست
- آشنایی با پی
- فونداسیون ها چه بارهایی را تحمل میکنند؟
- عوامل تاثیر گذار در ابعاد پی کدامند ؟
- انتخاب سیستم فونداسیون
- انواع پی بر اساس نوع مصالح
- پی سنگی
- پی شفته ای
- پی آجری
- پی بتنی
- انواع پی به لحاظ عمق قرارگیری
- پی های سطحی
- انواع پی های سطحی
- شالوده منفرد
- شالوده مرکب (پی باسکولی)
- شالوده نواری
- شالوده گسترده (انواع شالوده گسترده)
- پی های عمیق
- انواع پی های عمیق
- شمع ها
- شمع های پیش ساخته (مزایا و معایب)
- شمع های درجا (مزایا و معایب)
- شمع های بتنی
- شمع های فلزی
- شمع های چوبی
- شمع های با مصالح ترکیبی
- شمع های باربری نوک
- شمع های اصطکاکی
- شمع ها با باربری نوک و جداره
- شمع های مایل
- پایه های عمیق یا کیسون
- فونداسيون هاي عميق تثبيت شده با المان هاي ستوني
- فونداسیون های ویژه
- انواع پی ویژه
- پی شناور
- پی سلولی و پوسته ای
- پی جعبه ای
- پی های فولادی یا پروفیله
- پی منفرد چسبان
- تلفيق پي گسترده و پي هاي عميق
- منابع