مجتمع فرهنگی دزفول، پاورپوینت فرهنگسرای دزفول، تحلیل معماری مجتمع فرهنگی دزفول، مرکز فرهنگی دزفول فرهاد احمدی، پاورپوینت مرکز فرهنگی سینمایی دزفول، تحلیل فرهنگسرای دزفول
مجتمع فرهنگی سینمایی دزفول (فرهنگسرای دزفول) یکی از شاهکارهای معماری ایرانی است. طراحی این مجموعه بی نظیر با معماری مدرن و با الهام گیری از معماری سنتی دزفول با قابلیت درکی جهانی توسط معمار بزرگ ایرانی فرهاد احمدی در دهه ی 60 صورت پذیرفت.
فرهاد احمدی
فرهاد احمدی (متولد 22 دی 1329 – درگذشت 10 شهریور 1399) فارغ التحصیل رشته مهندسی معماری و شهرسازی از دانشکده هنرهای زیبای، دانشگاه تهران بود. وی در سال 1348 خورشیدی به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران وارد شد و در سال 1356 از این دانشگاه فارغ التحصیل شد. فرهاد احمدی از سال 1360 عضو هیئت علمی دانشکده معماری و شهرسازی شهید بهشتی بود. شروع کار وی پس از انقلاب اسلامی با ساخت مجموعه مسکونی و خدماتی در مناطق محروم استان خراسان و بعد از وقوع جنگ ایران و عراق نیز در باز سازی مناطق جنگی بود.
به جایگاه و اهمیت فرهاد احمدی در معماری معاصر ایران از جنبههای مختلف میتوان و باید پرداخت. او هم در حوزه نظری و هم در آثار ساخته شده اش از معماران برجسته ایران محسوب میشود که می کوشید پشتوانه های نظری استواری برای طرح هایش تدوین نماید و بر اساس آن خط طراحی را سازمان دهی و مدیریت کند. توجه به مسئله هویت، نگاه به گذشته و آموختن از طریق مطالعه معماری تاریخی ایران از رویکردهای اساسی احمدی در معماری و به گمان او راه حل اصلی برای وضعیت امروز معماری ایران بود. از آثار شاخص فرهاد احمدی میتوان به موارد زیر اشاره نمود :
- مرکز فرهنگی دزفول
- مرکز فرهنگی اصفهان
- طرح کتابخانه ملی
- ساختمان تجاری-اداری فرشته
- مرکز فرهنگی و تجاری کرمان
- کتابخانه مرکزی علم و صنعت
- ساختمان سفارت ایران در سئول
- طرح سفارت ایران در استکهلم
تحلیل بنا
طرح مجتمع فرهنگی – سینمایی دزفول در سال 1366 از سوی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول به معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهاد گردید. با پذیرفتن این طرح از سوی معاونت سینمایی و واگذاری زمین لازم از سوی شهرداری دزفول، طراحی آن توسط مهندس فرهاد احمدی در همان سال انجام گرفت.در سال 1367 عملیات پروژه آغاز شد و درسال 1372 پس اتمام عملیات ساخت مرکز بازگشایی گردید.
طراحی فرهنگسرای دزفول با الهام از مفاهیم معماری مدرن و با تاکید بر سبک معماری بومی شهر دزفول طراحی شده است. که این امر باعث زیبا تر شدن طرح و جذابیت آن شده است. فرهنگسرای دزفول د زمینی به مساحت 5 هزار متر مربع ساخته شده است، که در آن از ادغام اسکلت فلزی و بتنی استفاده شده است. به این صورت که در نمای داخلی این ساختمان از سیمان سفید، کاشی، سنگ و گچ استفاده شده است. در نمای خارجی آن نیز برای زیبایی و ادغام با شرایط محیطی از سنگ سفید و رنگی، آجر، کاشی و سیمان سفید استفاده شده است.
ساختار این طرح بر مسیری حلزونی و چرخان استوار بود که همراه با حرکت آب، از یک حیاط مربع بر سطح زمین آغاز شده ، با چرخشی از درون یک مخروط معکوس شفاف ، بر روی شیب رویی مدور به حیاطی هشت ضلعی در عمق زمین می رسید، تا با این ایهام داستان گذر انسان را از جهان مادی به بهشت متمثل سازد. پلان ساختمان از پردازش یک شمسه در سه بعد به دست آمده و بادگیری های چهارگانه پرّان در اطراف این حیاط بهشتی، نیز نوعی نگاه به آسمان را تشدید می نمود. در این طرح پشت بام های ساختمان، جزیی از محوطه و تداوم درون ساختمان به بیرون تلقی شده و بدنه چند لایه ساختمان به تدریج عرصه های درونی باز و بسته را تعریف می کند.
این بنا عمدتاً شامل چهار بخش کلی میباشد که عبارت اند از :
- بخش فرهنگی و آموزشی : بخش فرهنگی شامل کتابخانه، بخش ارائهی آثار، دو تالار کوچک و بزرگ نمایش، صحنهی نمایش نمایشگاه ها، بخش آموزشی شامل هنرستان های هنرهای سنتی و هنرهای تصویری.
- بخش خدمات : شامل فروشگاهها، چایخانهی سنتی، نمازخانه و بازارچه.
- بخش اداری : شامل فضای اداری مجموعه.
- بخش عمومی : فضاهای عمومی شامل حیاط ها و سالن انتظار که مکان های مناسبی جهت گردهمایی هنرمندان و هنردوستان به حساب می آید.
بخش اعظم ساختمان در مخزن بزرگی از بتون در داخل زمین قرار گرفته و سازه ساختمان به صورت ترکیبی از فولاد و بتون و سقف تالارها از تاوه های پیش ساخته استفاده شده که در اغلب فضاها به صورت نمایان دیده می شود و در نتیجه بدین ترتیب به اصول فروتنی و صداقت پاسخ گفته شده است. در این طرح و نیز دیگر طرح ها به نوعی از تعاریف متداوال فاصله گرفته شده و مرکز فضا تهی و به جای ماده از فضا انباشته شده است. نمای یکپارچه آجری خارجی که در بخش هایی با سطوح ساروج سفید ترکیب گردیده ، در نقاطی با جوئک هایی از کاشی فیروزه ای و لاجوردی در نقش گره در هم آمیخته و با ایجاد سوراخ های لانه کبوتری در لبه های پشت بام ها به نوعی با معماری منطقه قرابت یافته است.
از مهم ترین فضاهای این مرکز حیاط داخلی آن میباشد. حیاط داخلی با نشیمنگاه هایی در سه طبقه احاطه شده در حقیقت یک حیاط سه طبقه را میسازد كه علاوه بر مركز تجمع اصلی، فضایی مناسب را جهت اجرای نمایش در فضای باز، تعزیه، سرودخوانی، شعرخوانی و . . . فراهم میسازد. حجره های اطراف این حیاط فعالیت های فرهنگی، آموزشی و غیر انتفاعی را در برمیگیرند و در یک سوی آن فضای انتظار تالارهای نمایش قرار گرفته اند .
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت مجموعه فرهنگی دزفول نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 70 اسلاید
- فونت زیبای Estedad
- حجم فایل : 8.9 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- معرفی بنا
- مشخصات پروژه
- فرهاد احمدی
- سبک معماری فرهاد احمدی
- موقعیت بنا
- پیشینه بنا
- پلان ها همکف و زیرزمین
- سه بعدی بنا
- دو مقطع از بنا
- ایده های طراحی
- روند طراحی بنا
- تفکیک فضاها
- دیاگرام ارتباطی فضاها
- سیرکولاسیون
- فضاهای باز، بسته و نیمه باز
- بررسی بخش های مختلف بنا (ورودی و حیاط بیرونی، فضاهای باز عمومی، رمپ مدرو، حیاط داخلی، بادگیرها، جویبارها)
- مصالح مورد استفاده در بنا
- منابع