17
سه شنبه, دسامبر
ورود
x
ثبت
x

روش های تخریب ساختمان + الزامات آیین نامه ای

تخریب - گود برداری
تایپوگرافی
  • خیلی کوچک کوچک متوسط بزرگ خیلی بزرگ
  • پیش فرض Helvetica Segoe Georgia Times

صفر تا صد تخریب ساختمان + روش های تخریب ، چگونگی تخریب ساختمان ، مراحل تخریب ساختمان ، دستور العمل ایمنی تخریب ساختمان ، قوانین تخریب ساختمان ، خطرات تخریب ساختمان ، تخریب دستی ساختمان ، ابزارهای تخریب ساختمان ، دستگاه های تخریب ساختمان ، تخریب ساختمان بتنی ، پاورپوینت تخریب ساختمان (ppt)

در این مطلب کامل به بحث تخریب ساختمان پرداخته شده است و تمام الزامات آیین نامه ای در خصوص تخریب و همچنین روش های تخریب به طور کامل بیان گردیده است امیدواریم که این مطلب برای شما خواننده گرامی مفید باشد.

مقدمه تخریب

 با آغاز تخریب یک بنا جهت تجدید ساخت ، زندگی و آسایش شهروندان تحت شعاع قرار خواهد گرفت. آمارها حاکی ازآن است که در اثر عملیات تخریب ، ساختمان های مجاور زیادی دچار خسارت مالی و یا تخریب شده و این حوادث معمولا با تلفات جانی هم به همراه بوده است. این آمار نگران کننده، نیازمند نگاه ویژه و تخصصی یه امر تخریب ساختمان و سازه ها میباشد. با انجام برنامه ریزی صحیح میتوان به این هدف مهم (کاهش و حذف خسارات جانی و مالی تخریب) دست یافت.

تعاریف

تخریب

1- یعنی جدا سازی بخش ها ، ویران کردن ، خراب کردن یا خرد کردن و متلاشی کردن هر ساختمان یا سازه یا هر بخش متعلق به آن با استفاده از روش های پیش برنامه ریزی شده و کنترل شده.

2- هر اقدامی که مستلزم جدا کردن مصالح از ساختمان به منظور حذف ، نوسازی ، تعمیر، مرمت و بازسازی تمام یا قسمتی از بنا باشد، تخریب نامیده می شود. (بر اساس مبحث 12 مقررات ملی ساختمان)

ارزیابی ساختمان

یعنی بازرسی یک ساختمان و اطراف آن به منظور تعیین مشکلات بالقوه ای که ممکن است د حین عملیات تخریب به وجود آیند و نیزگزارش پیشنهاد های روش تخریب.

پوشش محافظ

یک سازه موقتی است که اطراف ساختمان در حال تخریب برپا شده و به آن یا به دیوار خارجی مجاور اتصال می یابد تا نخاله هایی که از ساختمان پرتاب می شوند را گرفته و نگهداری نمایند.

دیوار جدا کننده

یک دیوار مشترک که دو ساختمان مجاور را از یکدیگر جدا می کند.

تاثیرات تخریب بر تاسیسات

طرح تخریب می بایست تضمین کننده این موضوع باشد که در طول عملیات تخریب ، هیچ تاسیسات موجودی در مجاورت کارگاه تخریب به واسطه عملیات تخریب تحت تاثیر قرار نگیرد.

تاسیسات مشترکی که معمولا در تخریب ساختمان ها با آن ها سرو کار داریم عبارتند از :

  • برق
  • آب
  • گاز
  • مخابرات

اقدامات پیشگیرانه پیش از تخریب

1- فنس کش و اجرای راهرو سرپوشیده

هدف اصلی فنس کشی و اجرای راهرو سرپوشیده ، تامین حفاظت عمومی در طول ساخت یا تخریب ساختمان می باشد . به طور کلی فنس کشی ، محوطه کارگاه تخریب را از محیط عمومی جدا کرده و از دسترسی و عبور غیرمجاز جلوگیری به عمل می آورد. راهرو سرپوشیده همرا با سکوی محافظ ، محافظت بیشتر از عبور عابر پیاده در برابر ریزش نخاله ها را تامین میکند.

2- داربست بندی

داربست های فلزی باید در پروژه های تخریب مورد استفاده قرار گیرند. داربست فلزی در صورتی که مطابق با مقررات ایمنی کارگاه های ساختمانی و آیین نامه اجرایی ایمنی داربست بندی برپا شود قابل قبول میباشد. تکیه گاه های داربست باید دارای مقاومت کافی برای تحمل بارهای عمودی و جانبی وارد بر داربست شامل پوشش های محافظ ، سکوهای کار و غیره باشند.

 3- پوشش توری

دولایه شبکه محافظ باید بر روی داربست ها قرار داده شود تا سازه ساختمان برای گرد وخاک باقیمانده و نخاله های کوچک محافظت شود .(برزنت ) و شبکه های مخصوص کارهای سنگین ، باید برای پوشش وجه خارجی داربست استفاده گردد.

4- پوشش محافظ

هدف از طراحی پوشش های محافظ ، گرفتن قطعات کوچک نخاله های ساختمانی که از توری و شبکه محافظ عبور میکنند بوده و پوشش های محافظ به منظور جمع آوری قطعات بزرگ نخاله های ساختمانی که باید توسط توری و شبکه محافظ جمع آوری شوند .

انواع روش های تخریب ساختمان

انتخاب روش تخریب به شرایط پروژه ، محدودیت های کارگاه ، حسایست همسایگان و در دسترس بودن تجهیزات بستگی دارد.

  • روش بالا به پایین دستی
  • روش بالا به پایین مکانیکی
  • گوی تخریب
  • انفجار

1- روش تخریب بالا به پایین دستی

در روش بالا به پایین عملیات تخریب از سقف شروع شده و تا سطح زمین ادامه پیدا می کند. ترتیب های خاصی از فعالیت های روش مذکور وجود دارد که ممکن است بر اساس وضعیت کارگاه و اعضای سازه ای مورد تخریب متفاوت باشند.

مراحل تخریب بالا به پایین ساختمان

توالی مراحل تخریب باید بر اساس شرایط واقعی کارگاه، محدودیت ها، جانمایی ساختمان، جانمایی سازه ها و ساخت آن تعیین گردد . به طور کلی مراحل زیر باید اجرا گردد:

1- کلیه سازه های پیش آمده، سایبان ها، ایوان ها و بخش های متصل به دیوارهای خارجی باید نخست و پیش از تخریب ساختمان اصلی و سازه های داخلی آن تخریب شود.

2- در حین تخریب سازه کف کلیه اتاق های تاسیسات آسانسور و مخازن آب در ارتفاع، باید با توالی بالا به پایین نسبت به سطح سقف اصلی تخریب گردند.

3- تخریب دال های کف باید از دهانه میانی آغاز شده و به سمت تیرهای تکیه گاه ادامه یابد.

4- تیرهای کف باید به ترتیب زیر تخریب شوند:

  • تیرهای جلو آمده (یک سر گیردار یا کنسول ها)
  • سپس تیرهای ثانویه
  • بعد تیرهای اصلی
  • ستون ها باید پس از برچیدن تیرهای بالاتر تخریب گردند.

سازه های پیش آمده و بالکن ها

سازه های پیش آمده، بالکن ها و ایوان ها ممکن است به سمت خارج ساختمان و روی پیاده رو یا در برخی موارد بر روی بخشی از خیابان جلو آمده باشند. سازهای تکیه گاهی موقت، سکوهای محافظ یا سکوهای موقت باید به عنوان اقدامات احتیاطی دقیقاً زیر آنها قرار داده شود. 

تخریب بالا به پایین دستی ، تخریب دستی ساختمان
تخریب بالا به پایین دستی ، تخریب دستی ساختمان

 

2- روش تخریب بالا به پایین مکانیکی

ترتیب مراحل تخریب توسط ماشین آلات عموماً مانند روش دستی بالا به پایین میباشد به جز اینکه اکثر کارهای تخریب توسط تجهیزات مکانیکی انجام می گردد. تخریب با بالا بردن ماشین آلات مکانیکی روی بالاترین طبقه ساختمان آغاز می گردد.

نکاتی در خصوص تخریب بالا به پایین مکانیکی

1- بالابردن ماشین آلات

ماشین آلات مکانیکی باید به وسیله جرثقیل یا سایر ماشین آلات مورد تایید مهندس سازه دارای پروانه بر روی سقف ساختمان قرار گیرد. منطقه عملیاتی باید درحین بالا بردن ماشین آلات مسدود گردد. درصورتی که نیاز به مسدود کردن موقت مسیر باشد، مجوزهای مربوطه از پلیس و شهرداری پیش از آغاز عملیات کسب گردد.

2- تکیه گاه های ماشین آلات

باید بار وارد شده از طرف ماشین آلات به کف را مورد بررسی قرار داد. در صورت نیاز باید شمع زنی در طبقات پایین تر از طبقه مورد تخریب انجام شود تا ماشین آلات در شرایط ایمن بمانند. جابجایی ماشین آلات واحد مکانیکی باید تنها در محدوده شمع زنی شده انجام شود.

3- ساخت رمپ موقتی

ماشین آلات باید به وسیله رمپ به طبقات پایینی انتقال یابد. شیب رمپ نباید بیشتر از 1.75 به 1 یا مقدار توصیه شده توسط سازنده ماشین آلات باشد . به عنوان روش جایگزین می توان ماشین آلات را به وسیله جرثقیل پایین آورد.

جابجایی ماشین آلات مکانیکی در نواحی زیر ممنوع است:

1- در محدوده دو متری لبه ساختمان

2- در محدوده 1متری بازشوهای کف

3- هر نوع سازه پیش آمده یا کنسول دار

مراحل تخریب ساختمان در روش تخریب بالا به پایین مکانیکی

توالی مراحل تخریب مطابق با موارد ذیل انجام گردد:

1- کلیه دال و تیرهای پیش آمده، سایبان ها و ایوان ها باید نخست و پیش از تخریب طبقات داخلی تخریب شود.

2-  اعضای سازه ای به طورکلی باید به ترتیب زیر تخریب گردد:

  • ابتدا دال تخریب می شود
  • سپس تیرهای ثانویه
  • بعد تیرهای اصلی

3- پنل دیوار شامل تیرها و ستون ها، باید به تدریج و به شکل کنترل شده تخریب گردد.

سازه های پیش آمده و بالکن ها

تخریب ایوان ها و بالکن های پیش آمده، می تواند شدیدا اًمنیت عمومی را به مخاطره اندازد و لذا باید با احتیاط و دقت فراوان انجام شود. سازه های تکیه گاهی موقت، سکوهای محافظ یا سکوهای موقت باید دقیقاً زیر ایوان ها یا بالکن های پیش آمده قرار گیرند.

تخریب بالا به پایین مکانیکی
تخریب بالا به پایین مکانیکی ، تخریب مکانیکی ساختمان

 

تخریب بالا به پایین به وسیله ماشین آلات
تخریب بالا به پایین به وسیله ماشین آلات

 

3- روش گوی تخریب

گوی تخریب از یک جرثقیل مجهز به گوی فولادی تشکیل شده است. تخریب ساختمان ازطریق انرژی ضربه ای گوی فولادی آویزان از جرثقیل زنجیردار انجام می شود. گوی تخریب از خارج ساختمان عمل می کند. این روش برای ساختمان های مخروبه، سیلوها و سایر تاسیسات صنعتی مناسب می باشد . با این حال انجام عملیات، نیازمند فضای آزاد بسیار زیاد در اطراف دستگاه می باشد. همچنین اپراتور با مهارت بالا و تجهیزات مناسب مورد نیاز است.

ضوابط به کارگیری روش گوی تخریب

1-  به جز موارد خاص، تخریب هربخش از ساختمان باید از بالا به پایین انجام شود.

2-  تکنیک های پیشنهادی بهره برداری از گوی تخریب عبارتند از

ضربه عمومی : سقوط آزاد گوی تخریب بر روی سازه

حرکت آونگی خطی: حرکت آونگی گوی هم راستا با بازوی دستگاه یک کابل ثانویه معمولاً به طور افقی به گوی متصل می گردد تا حرکت گوی را کنترل کند. گوی باید با حرکات نوسانی به سازه برخورد کند. گوی باید به بالای عضو برخورد کند تا از سقوط عضو به خارج از ساختمان جلوگیری شود.

3- بازو یا بوم دستگاه نباید در حین انجام کار بیش از 3 متر بالاتر از سازه در حال تخریب قرار گیرد.

4- عملیات نباید در نزدیکی خطوط جریان برق هوایی انجام شود.

5- فضای آزاد عملیاتی بین جرثقیل و سازه درحال تخریب باید برابر با 50 ارتفاع سازه باشد.

6- محوطه کارگاه باید به طور کامل فنس کشی شود تا از ورود عموم جلوگیری به عمل آید.

7- یک شخص راهنما باید درحین عملیات در کارگاه باشد تا اپراتور را کمک نموده و نسبت به ایمنی اطمینان یابد. شخص راهنما باید دانش و تجربه کامل در استفاده از گوی تخریب را داشته باشد. 

تخریب بالا به پایین به وسیله ماشین آلات
تخریب ساختمان با استفاده از گوی تخریب ، گوی تخریب

 

4- تخریب ساختمان به روش انفجار

اگر قرار است که یک ساختمان را منفجرکرد، پیمانکار تخصصی دارای پروانه تخریب باید درباره تاثیرات انفجار بر همسایگان کارگاه یک گزارش ارزیابی خطر جامع و یک گزارش ارزیابی زیست محیطی تهیه کند. درصورت حصول نتایج مثبت ارزیابی خطر و ارزیابی اثرات زیست محیطی و توافق مراجع مرتبط، پیمانکار انفجار تخصصی دارای پروانه می تواند مطالعه سازه ساختمان را آغاز کرده و طرح انفجار را تهیه نماید. طرح می تواند شامل تضعیف اولیه سازه، راهبرد جایگذاری مواد منفجره و زمان تاخیر باشد تا بدین ترتیب ساختمان به شکلی ایمن فرو ریزد. تضعیف اولیه سازه می تواند شامل برش و برچیدن بخشی از دیوارهای برشی و سایر اعضای سازه ای باشد. محافظت از املک مجاور و ساکنین نیزاز ملاحظات مهم می باشد.

نگرانی های عمومی برای اجرای صحیح تخریب ازطریق انفجار به شرح زیر است

1- تضعیف اولیه سازه باید به نحوی طراحی گردد که نسبت به پایداری سازه پیش از انفجاراطمینان حاصل گردد.

2- جهت کاهش پخش و انتشار نخاله های ساختمانی به زمین های مجاور پس از انفجار، یک کانال یا دیوار خاکریز باید خارج از ساختمان تعبیه گردد تا نخاله ها را در خود جای دهد؛ مگر اینکه فضای کافی در زیرزمین ساختمان جهت انجام این کار موجود باشد.

3- طرح اضطراری به منظور کنترل شرایط اضطراری مانند انفجار پیش از موعد و عمل نکردن مواد منفجره آماده شود

4- یک طراحی مناسب موجب می شود که سازه به سمت مرکز ساختمان یا در محدوده ی منطقه محافظت شده ریزش کند.

5- حتی الامکان باید از سیستم های انفجار غیرالکتریکی استفاده شود تاخطر انفجار زود هنگام ناشی از جریان های الکتریکی سرگردان امواج الکترومغناطیسی خروجی یا فرکانس های رادیوایی به حداقل برسد.

6- پس از انفجار، متخصص انفجار باید بررسی کرده و اطمینان یابد که هیچ گونه ماده منفجره عمل نکرده ای در کارگاه باقی نمانده باشد. تمام ناحیه باید تا زمانی که کلیه مواد منفجره ی عمل نکرده، منفجر گردیده یا به شکل ایمن توسط متخصص انفجار کنترل شود، خالی و تحت کنترل حراست باقی بماند.

7- همچنین در طراحی باید یک ناحیه ممانعت تعیین گردد تا کلیه ساکنین یا افراد مقیم واقع در این ناحیه درحین انفجار تخلیه شوند. شعاع ناحیه ممانعت عموما نباید کمتر از 2.5 برابر ارتفاع ساختمان باشد. اثرات سروصدا و گردوخاک ناشی از انفجار باید درنظر گرفته شود.

 

تخریب ساختمان با انفجار ، تخریب انفجاری
تخریب ساختمان با انفجار ، تخریب انفجاری

 دستور العمل ایمنی تخریب ساختمان (بر اساس مبحث 12 مقررات ملی ساختمان)

اقدامات لازم پیش از عملیات تخریب

1- زمان و مدت قطع (آب ، گاز ، برق و سرویس های مشابه) و شروع عملیات تخریب حداقل یک هفته قبل، به اطلاع ساکنین ساختمان های مجاور رسانده شود.عدم رعایت محدودیت فوق، فقط هنگامی مجاز است که عدم تخریب فوری بنا ، ایمنی را به خطر اندازد. لزوم این امر باید قبلا به تایید مرجع رسمی ساختمان رسیده باشد.

2- اقدامات لازم، برای محافظت از پیاده رو ها و معابر عمومی مجاور ساختمان مورد تخریب، انجام شود و در صورت نیاز به محدوده یا مسدود نمودن آنها با کسب اجازه از مراجع ذیربط با رعایت مفاد بند های 12-2-1-1 و 12-2-2-1 و 12-2-2-2 ، اقدام لازم به عمل آید.

3- وسایل و تجهیزات لازم، متناسب با محل و نوع ساختمان و روش تخریب با رعایت مفاد فصل 12-6 تهیه شود.

4- اثرات ناشی از تخریب بنا در پایداری سازه های همجوار، توسط شخص ذیصلاح بررسی و تدابیر لازم در جهت پایداری ابنیه مجاور اتخاذ گردد.

5- برنامه ریزی برای جمع آوری ، حمل و دفع مواد حاصل از تخریب و انتخاب محل مجاز برای انباشتن آنها با توجه به قانون "مدیریت پسماندها" انجام شود.

6- در تخریب ساختمان های خاص نظیر دکل های مخابراتی ، کارخانه ها، بیمارستان ها، دودکش های صنعتی و دیگر اماکنی که تاسیسات ویژه دارند ، قسمت های مربوط باید توسط افراد ذیصلاح مورد بازدید قرار گیرد و وسایل و تجهیزات لازم برای تخریب و مقابله با خطر های ناشی از آن فراهم شود.

اقدامات حفاظتی لازم حین عملیات تخریب

1- در عملیات تخریب باید کارگران باتجربه بکار گرفته شده و اشخاص ذیصلاح بر کار آنان نظارت و دستورالعمل ها، روش ها و مراحل مختلف اجرای کار را به آنان آموزش دهند. همچنین سایر افراد از جمله رانندگان و متصدیان ماشین آلات و تجهیزات مربوط نیز باید از اشخاص ذیصلاح باشند.

2- لیه راه های ارتباطی ساختمان مورد تخریب به استثنای پلکان ها ، راه رو ها، نردبان ها و در هایی که برای عبور کارگران استفاده میشوند باید در تمام مدت تخریب مسدود گردند. بعلاوه نباید هیچ راه خروجی قبل از این که راه دیگر تعیین شده ای جایگزین شود تخریب گردد.

3- در تخریب ساختمان هایی که بر اثر فرسودگی ، سیل ، آتش سوزی ، زلزله ، انفجار و نظایر آن آسیب دیده یا از بین رفته اند برای جلو گیری از ریزش و خرابی ناگهانی باید دیوار ها قبل از تخریب زیر نظر شخص ذیصلاح مهار وشمع بندی شوند.

4- در صورتی که ارتفاع ساختمان مورد تخریب از ساختمان ها و تاسیسات همجوار بیشتر باشد و امکان ریزش مصالح و ابزار کار به داخل یا روی بنا ها و تاسیسات مجاور وجود داشته باشد ، باید اقدامات لازم از قبیل نصب سرپوش حفاظتی با مقاومت کافی بعمل آید

5- هر یک از اجزاء سازه و تجهیزات مورد استفاده در تخریب اعم از کف موقت ، چوب بست، پله های موقت، سقف ، و سایر اجزاء راهروهای سر پوشیده و راهرو های عبور و مرور کارگران ، پلکان ها و نردبان ها نباید بیش از دو سوم مقاومت خود ، بارگذاری شوند.

6- میخ های موجود در تیر ها یا تخته های ناشی از تخریب باید بلافاصله به داخل چوب فرو کوبیده یا بیرون کشیده شوند.

7- تخریب باید از بالا ترین قسمت یا طبقه شروع شود و به پایین ترین قسمت یا طبقه ختم گردد. در موارد خاص که تخریب به طور یکجا با استفاده از مواد منفجره در پی و طبقات از راه دور و یا از طریق کشیدن با کابل و واژگون کردن و یا از طریق ضربه زدن با وزنه های در حال نوسان انجام میشود، باید متناسب با روش های مذکور تمهیدات ایمنی لازم به عمل آید.

8- در پایان هر نوبت کار ، قسمت های در دست تخریب نباید در شرایط ناپایداری که در برابر فشار باد یا ارتعاشات آسیب پذیر باشند رها گردند. همچنین باید با بررسی لازم اطمینان حاصل شود که کلیه قسمت های باقی مانده از عملیات تخریب و همچنین چوب بست ها ، شمع ها، سپرها، حائل ها وسایر وسایل حفاظتی ، پایداری وایمنی لازم را دارا میباشند.

9- انباشتن مصالح و ضایعات جدا شده از ساختمان مورد تخریب در پیاده رو و دیگر معابر و فضا های عمومی بدون کسب مجوز از مرجع رسمی ساختمان ممنوع است. در صوررتی که در محل مورد تخریب زمین و فضای کافی برای انباشتن مصالح وضایعات وجود نداشته باشد ، باید هر روز مواد جدا شده به مکان مجاز دیگر انتقال یابند.

10- برای حفظ و تامین بهداشت کارگران ، عابران و مجاورین کارگاه ساختمانی و همچنین حفاظت محیط زیست در هنگام عملیات تخریب ، باید با روش های مناسب از جمله عملیات آب پاشی از انتظار و پراکنده شدن گرد و غبار جلوگیری شود.بعلاوه تخریب در شیب به جز در مواقع اضطراری که باید به تایید مرجع رسمی ساختمان می رسد، مجاز نمی باشد.

تخریب کف و سقف

1- قبل از تخریب سقف باید راه های ورودی به طبقه زیر آن طوری مسدود گردد، که هیچ کس نتواند از آن رفت و آمد کند.

2- در طاق های ضربی، چه هنگامی که دهانه ای در آن ایجاد می شود و چه در هنگام تخریب کلی آن، باید آجرها و مصالح بین دو تیر آهن تا تکیه گاه های طاق در امتداد عمود به تیر به طور کامل برداشته شود.

3- در تخریب سقف هایی که از بتن پیش تنیده یا پس کشیده تشکیل یافته اند، باید توجه کافی به انرژی ذخیره شده در بتن و خطرهای احتمالی ناشی از آزاد شدن آن به عمل آید.

4- در تخریب طاق های شیروانی یا چوبی، ابتدا باید قسمت های پوششی سقف برداشته شود، سپس نسبت به برچیدن خرپا یا اسکلت سقف اقدام گردد.

تخریب دیوارها

1- هیچ یک از تکیه گاه ها نباید در طبقه ای برداشته شود، مگر آنکه کلیه بارهای مربوط به آن قبلا تخریب یا برداشته شده باشد.

2- تمام یا قسمتی از دیواری که ارتفاع آن بیش از ٢٢ برابر ضخامت آن باشد، نباید بدون مهاربندی جانبی آزاد بماند، مگر اینکه اساسا برای ارتفاع بیشتر محاسبه و ساخته شده باشد.

3- قبل از تخریب هر یک از دیوارها، باید تا فاصله ٣ متری از آنها کلیه سوراخهایی که در کف قرار دارند با پوشش موقت مناسب پوشانده شوند.

4- تخریب دیوارهایی که برای نگهداری خاک زمین یا ساختمان مجاور ساخته شده اند، باید پس از اجرای سازه های نگهبان انجام شود.

5- تخریب دیوارهایی که برای نگهداری خاک زمین یا ساختمان مجاور ساخته شده اند، باید پس از اجرای سازه های نگهبان انجام شود.

تخریب سازه های بتنی

1- قبل از تخریب سازه بتنی مسلح باید کلیه ی تجهیزات، مصالح و سازه های غیر باربر اصلی جمع آوری و تخریب و بطور ایمن از محیط کارگاه تخلیه گردد.

2- قبل از تخریب سازه بتنی مسلح، باید در فاصله مناسبی از محل تخریب، با استفاده از علائم هشدار دهنده و آگاه کننده از قبیل نوار خطر و موانع مناسب، افراد از انجام عملیات تخریب آگاه و از ورود آنها به موضع خطر جلوگیری شود.

3- کلیه کارگران تخریب باید به کلاه ایمنی با پوشش ناحیه گردن و ماسک پلاستیکی که تمام صورت و ناحیه چانه را پوشش می دهد مجهز باشند.

4- کلیه کارگران تخریب باید مجهز به ژاکت ضد ضربه باشند. این ژاکت باید بطور مناسب تا ناحیه ران کارگر را پوشش و امکان حرکت آزاد وی را فراهم نماید.

5- کارگران تخریب باید مجهز به دستکش و پوتین ایمنی باشند و همچنین بطور مناسب از ایراد ضربه به ناحیه پاها محافظت شوند.

تخریب سازه های فولادی

1- در صورتی که برای تخریب اسکلت فولادی ساختمان از جرثقیل یا وسایل مشابه استفاده شود، باید برای حفظ تعادل و جلوگیری از لنگر بار و صدمه به اشخاص، بناها، تاسیسات و تجهیزات یا اسکلت بنای مورد تخریب، از طناب هدایت کننده استفاده شود.

2- قبل از بریدن یا بازکردن قطعات فولادی باید اقدامات لازم به منظور جلوگیری از سقوط آزاد آنها به عمل آید.

تخریب دودکش های بلند صنعتی و سازه های مشابه

1- قبل از تخریب دودکش های بلند صنعتی و سازه های مشابه از طریق انفجار یا واژگونی، باید محدوده ای محافظت شده و مطمئن با وسعت کافی در اطراف آنها در نظر گرفته شود.

2- در صورتی که سازه های مذکور به طریق دستی تخریب گردند، باید از داربست استفاده شده و به تناسب تخریب سازه از بالا به پایین، سکوی داربست نیز به تدریج پایین آورده شود، به ترتیبی که همواره محل استقرار کارگران پایین تر از نقطه بالای سازه بوده و این اختلاف ارتفاع حداقل ۵/۰ متر و حداکثر ۵/۱ متر باشد.

3- مصالح و ضایعات حاصل از تخریب سازه های مورد بحث باید از داخل آنها به پایین ریخته شود. برای جلوگیری از انباشته شدن و تراکم مصالح و ضایعات، بابد قبلا دریچه ای در قسمت تحتانی سازه برای تخلیه آنها ایجاد شود. تخلیه مواد مذکور بایستی پس از توقف کار تخریب، انجام شود. در هرصورت ارتفاع ضایعات حاصل از تخریب در داخل کوره نباید بیشتر از ٢ متر باشد.

در ادامه میتوانید اقدام به دانلود پاورپوینت تخریب (روش های تخریب + الزامات ایمنی) نمایید.

مشخصات فایل :

  • فایل پاورپوینت
  • 43 اسلاید
  • فونت زیبای Casablanca.
  • حجم فایل :5.1 مگابایت
  • تصاویر فایل :

 

مطالب موجود در فایل :

  • فهرست
  • مقدمه
  • تعاریف
  • تاثیرات تخریب بر تاسیسات
  • اقدامات پیشگیرانه پیش از تخریب
  • مراحل تخریب
  • تشریح روش های تخریب (تخریب بالا به پایین دستی، تخریب بالا به پایین مکانیکی، تخریب با گوی، تخریب به وسیله انفجار)
  • نکات ایمنی در تخریب (نکات ایمنی در تخریب دیوارها، نکات ایمنی در تخریب سقف و کف، نکات ایمنی تخریب سازه های فلزی ، نکات ایمنی تخریب سازه های بتنی)
تومان14,000

نظرات (1)

0 از 5 براساس 0 رای
این نظر توسط مدیر سایت کمینه شده است

salam

هنوز نظری ارسال نشده است

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید )
رتبه دهید:
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت
کد تصویری را وارد کنید