17
سه شنبه, دسامبر
ورود
x
ثبت
x

بررسی کامل پوشش های ETFE + پاورپوینت

دکوراسیون خارجی و نما
تایپوگرافی
  • خیلی کوچک کوچک متوسط بزرگ خیلی بزرگ
  • پیش فرض Helvetica Segoe Georgia Times

پوشش ETFE ، پوشش etfe پاورپوینت ، etfe چیست ؟ ، معرفی کامل etfe ، دانلود پاورپوینت ای تی اف ای ، etfe پاورپوینت (ppt) ، مزایا و معایت etfe ، پروژه های اجرا شده با etfe ، ویژگی ها و خصوصیات پوشش ETFE ، ETFE

چند دهه قبل، معماران تنها می­توانستند تصوری از ایده­های خلاقانه و بناهای شگفت انگیز خود داشته باشند، درحالی که امکان ساختن چنین پروژه­های جاه طلبانه­ای وجود نداشت. اما امروزه ساخت پهنه­ای شناور از حبابهای شیشه­ای یا استادیوم ورزشی بافته شده از تیرهای فولادی و یا حتی پوشش شفاف چادر مانندی بر روی هزاران متر مربع زمین – که صرفا می­توانست در تصور آدمی شکل بگیرد – جنبه عملی به خود گرفته است. برپایی چنین سازه­هایی بیش از هر چیز مدیون ویژگی­های منحصر به فرد متریالی است که بطور مخفف ETFE نامیده می­شود.

تاریخچه ETFE

نخستین بار در دهه ۷۰ میلادی توسط شرکت “ ”Dupontساخته شده و به منظور ماده عایق در صنعت هوانوردی مورد استفاده قرار گرفت. در سال ۱۹۸۱ به عنوان سازه پوششی در معماری به کار رفت و به سرعت جایگاه خود را در صنعت ساختمان پیدا کرد به گونه‌ای که ای تی اف ای در بیش از ۱۳ کشور جهان تولید گردیده است.

معرفی ای تی اف ای

نام اختصاری ETFE برگرفته از اتیلن تترا فلوئورو اتیلن، یک پلاستیک با ساختاری مبتنی بر فلوئور است. این محصول به طور کلی به علت خاصیت عبور نور بالای آن جایگزینی برای شیشه است و به عنوان پوشش سقف و نماهای شفاف به کار می رود و خیلی زود به یکی از هیجان انگیز ترین مواد در صنعت طراحی امروز تبدیل شده است و با توجه به پتانسیل هایی که در اختیار می گذارد دنیای ساخت و ساز را دگرگون کرده است.

ETFE
پوشش etfe ، etfe چیست ؟

مزایا EFTE

  • بار مرده بسیار کم
  • عبور نور و امواج UV زیاد
  • مقاومت شیمیایی بالا در برابر اسید و باز
  • سایه اندازی فعال
  • عایق حرارتی فوق العاده
  • تسهیل‌کنندهٔ تهویهٔ طبیعی
  • دوستدار محیط زیست و بازدهی انرژی بالا
  • قابلیت پوشش دهانه‌های بزرگ در شکل‌های مختلف
  • تهویهٔ خودکار در هنگام آتش‌سوزی
  • دوام فوق العاده
  • عدم تأثیر پذیری از آلودگی جوی
  • طول عمر بیش از ۳۰ سال

معایب EFTE

  • این محصول نسبت به شیشه صدای بیشتری را منتقل می کند. بنا براین برای مکان هایی که به سکون و آرامش بیشتری در فضا نیاز میباشد این متریال مناسب نمی باشد. در مورد سقف هایی که از پوشش ETFE بوده و در معرض بارش باران قرار دارند، یک راه حل جهت کاهش آلودگی صوتی ناشی از بارش، ایجاد یک لایه غشای اضافه روی پوشش اصلی میباشد و در نتیجه صدای تولید شده کاهش یافته اما هزینه ی ساخت افزایش می یابد.
  • از آنجا که این محصول درر چندن لایه اجرا می شود لذا بایستی درون آن هوا دمیده شود و فشار هوای آن ثابت نگاه داشته شود.
  • کار کردن با این محصول به خصوص در پروژه های مسکونی کوچک بسیار پیچیده است.

ساختار تشکیل دهنده ETFE

ورق های ETFE که برای سقف ها مورد استفاده قرار می گیرند، به دو صورت در بازار عرضه می شوند:

  1. یک غشای تک لایه که با سیستم شبکه ای کابلی پشتیبانی می شوند
  2. یک سری بالشتک های پنوماتیک ساخته شده از دو تا پنج لایه از یک کوپولیمر اصلاح شده تحت عنوان اتیلن تترا فلوئورو اتیلن. (ETFE)
ETFE
ساختار و جزییات ای تی اف ای (etfe)

موارد استفاده ETFE

  1. غشای بیرونی سقف های پوسته ای شفاف، نما و نور گیرهای سقفی،
  2. برای کاربری هایی که انتقال نور زیاد و UV بالا به فضا مد نظر باشد

ساخت و فرآوری ETFE

فرآیند ساخت و پردازش ETFE به عنوان یک پوسته ‏ی معماری می ‏تواند به ۴ مرحله اساسی تولید تقسیم شود:

  1. بسپارش (پلیمرازاسیون)
  2. دانه‏ سازی (گرانولاسیون)
  3. فرم‏ دهی (Extrusion)
  4. آماده سازی

آماده‌سازی بسپارش به معنای قرار دادن مولکول‌های کوچک (مونومرها) کنار هم و ساخت یک مولکول بزرگ است. پلیمر تنها از یک نوع مونومر ساخته شده میباشد و مونومرهای متفاوت پلیمر ترکیبی (Copolymer) تولید می‌کنند. پلیمر ETFE از حدود ۲۵٪ مونومر اتیلن (Ethylene) و ۷۵٪ تترا فلورواتیلن (Tetra-Fluoroethylene) تشکیل شده‌است. پس از مرحله بسپارش، ETFE که به شکل پودر است حرارت داده می‌شود (دمای ذوب حدود ۲۶۵-۲۸۵ (Cتا به شکل گرانول (پلیمر دانه‌دانه) درآید. سپس گرانول پلیمر اکسترود (عبور مذاب پلیمری با فشار درون قالبی به شکل دلخواه) یا ورقه می‌شود یا مصالح نیمه نهایی (Semi-Finished) که ورق نورد شده‌است، به دست آید. در این مرحله بسته ابزار اکستروژن، ورق‌های مورد استفاده در قطعات بادی و مسطح تفکیک داده می‌شوند. در حال حاضر ورق‌های مسطح که از طریق فرایند اگستروژن با شکاف عریض با چگالی ۰/۷۵ gr ∕ Cm²تولید می‌شوند، به دلیل کیفیت بالا، در صنعت ساختمان به کار می‌روند. ورق‌ها در حال حاضر با ضخامت حداکثر μm ۲۵۰ و عرض رول ۱/۵۵ mساخت می‌شوند. هم اکنون، شرکت‌های کمی قادرند مصالح نور شده را به منظور ساخت پوسته‌های معماری خمیده با مشخصات ویژه از پیش جوش دهند یعنی از پیش آماده کنند. در جوش، اتصال موضعی سطوح و اتصال لبه‌ها به یکدیگر متفاوت میباشد. اتصالات لبه‌ها معمولاً شامل نوار لب هبالشتک‌هایی از جنس ورق ETFE است. این نوار لبه معمولاً از جنس PVCانعطاف‌پذیر یا سیم گرد EPDMیا گاهی یک میله آلومینیومی گرد است، قطعات ورق در نقاط اتصال روی یکدیگر قرار گرفته و جوش حرارتی داده می‌شوند.

برپایی و مونتاژ ETFE

پوشش‏‌های نازک برای این ‏که بتوانند بارهای خارجی را بدون تغییر شکل (تا شدن) تحمل کنند بار را در جهات مختلف بر روی سطح پراکنده کنند باید پیش‏تنیده شوند. دو روش ساخت در این جا بیان می‌شوند: 1- پیش‏تنیدگی بادی یا سازه‏های پشتیبان، 2- سازه‏‌های پیش‏تنیده‌ی مکانیکی در سازه‏‌های پیش‏تنیده بادی، باد شدن، فشاری اضافی در فضای خالی ایجاد می‏کند که ورق را به صورت بالشتک درآورده و آن را پیش تنیده و پایدار می‌کند. فشار لازم برای پایدار کردن، بسته به نیروی سطح (KN/m۲ ۲-۰/۱) معمولاً حدود Pa ۱۰۰۰- ۲۰۰ است. تولیدکنندگان همیشه خود ورق‏ها را نصب می‏کنند و یا برنصب آن نظارت می‏کنند. نصب قطعات، نیازمند ابزارهای ویژه ‏ای است تا بالشتک‏ ها و لبه ‏ی آن‏ها (که به شکل نوار است) به درستی در زبانه‏ ی قاب نگه‏دارنده‏ ی خود که به سازه متصل است، جای بگیرند. هر تولید کننده از قطعات و اتصالات لبه خاصی متشکل از اجزای مختلف استفاده می‏ کند که شامل پروفیل ‏های آلومینیوم میباشد قطعات مجزا به هم پیچ می‌شوند تا بالشتک و لبه ‏های آن نلغزد و از قاب خارج نشود. به این روش اتصالات مناسبی ایجاد خواهد شد

ETFE
برپایی و نصب etfe

باد کردن ETFE

انرژی مصرفی توسط تلمبه ‏ها بسیار ناچیز است، زیرا دمنده‏ ها فقط فشار ایجاد کرده و نیاز به ایجاد جریان هوا ندارند. یک سقف یا یک دیواره عموماً توسط یک یا چندین تلمبه تقویت می­ شود که هر واحد فشار مورد نیاز برای حدود m۲ ۱۰۰۰ از سقف را تأمین می­کند. یک تلمبه، از دو دمنده ‏ی ایرودینامیک پشتی که از موتورهای الکتریکی برای تأمین نیرو استفاده میکنند تشکیل شده است. یک تلمبه در حدود %۵۰ زمان برای یک سقف متوسط درحال کارکردن است و برق مصرفی آن معادل برق لازم برای یک لامپ است.

ویژگی های EFTE

1- سازه

ETFE به وسیله‏‌ی سازه‌ای از قاب‏‌های فولادی بنا می‏‌شود و به هیچ سازه پشتیبانی نیاز نیست. برای دستیابی به دهانه‌های وسیع‏‌تر می‌‏توان غشا را با اضافه کردن کابل‏‌هایی تقویت کرد .

2- آتش

ورقETFE قابلیت احتراق پایینی دارد و خود خاموش ‏شونده است. بالشتک ‏ها در مواقع آتش سوزی به طور خودکار آتش را تخلیه می­کنند چرا که توده هوای داغ باعث جمع شدن و دور شدن ورق ETFE از منبع حرارت شده به آتش اجازه می‌­شود بیرون برود. از آن جا که میزان مصالح موجود در سقف ناچیز است در زمان آتش ‏سوزی چکه ‏های مذاب ورق پایین نمی ریزد.

3- دوام

ورق ETFE از امواج UV، آلودگی‏‌های زیست‏‌محیطی و شرایط جوی تأثیر نمی‏‌پذیرد. این ماده چه در آزمایشگاه و چه در محیط بیرون مورد آزمایش قرارگرفته است و هیچ فرسایش و یا کاهش مقاومتی مشاهده نشده است . ETFE درطول زمان شکننده نمی‌‏شود و رنگ خود را از دست نمی‏دهد. پیش بینی می­‌شود که این ماده عمری بیش از ۴۰ سال داشته باشد.

4- آکوستیک

یک سقف ورقه‏ای از نظر عایق ‏بندی صوتی نسبتاً گذرا است، به این معنی که ورق به عنوان یک جاذب صوت برای اتاق عمل میکند و درک اصوات در محیط داخلی را افزایش می­ دهد.

5- عایق حرارتی

ضریب Uیک بالشتک استاندارد سه لایه، معادل Kw/m۲ ۱/۹۶ است که این میزان از ۳ لایه شیشه - هنگامی که به صورت افقی استفاده شود- بسیار بیشتر است (تولید کنندگان شیشه ارقام را برای شیشه عمودی ارائه می­‌دهند که ارقام را به میزان قابل توجهی افزایش می­دهد). ویژگی‏‌های عایق‏‌بندی بالشتک‏‌ها، می­‌تواند با اضافه کردن لایه‌‏هایی، که خود روکش دارند، بهبود یابد.

6- عایق آب و هوا ، بخار

ماده‏‌ی بالشتک‏‌ها به تنهایی ( ورق‏‌های فلوروپلیمر ) به عنوان عایق آب، هوا و بخار آب، عمل می‏‌کند.

7- زیست محیطی

مصرف انرژی در فرآیند تولید ورق ‏های ETFE بسیار پایین است و سازه‌‏ی کامل آن وزنی در حدود ۵۰ تا ۹۰ درصد کمتر از سازه‏ های مشابه ساخته شده با مصالح دیگر دارد. با ویژگی ‏های قابل قیاس وزن با ویژگی‏ های قابل قیاس است البته سیستم سازه‏ای به محافظت بیشتری برای نگه‏ داشتن پوشش نیاز دارد. بخشی از سازه از مصالح بازیافتی ساخته می­شود و در پایان عمرهر پروژه، کل سیستم می تواند برای بازیافت به محل ساخت برگردانده شده تا بازیافت گردد. طول عمر زیاد و هزینه ‏های کم ساخت و تعمیر و نگهداری ، ETFE را به راهکاری مناسب در معماری پایدار تبدیل می­کند.

8- روشنایی

در کنار سبکی خاصیت دیگری که ETFE دارد شفافیت بالای آن است. عبور حدود ۹۵% از نور خورشید موجب می گردد تا برای پوشش استادیوم های ورزشی که چمن آنها نیاز به نور خورشید برای رشد دارند انتخاب اول طراحان باشد. ETFE ها به علت خواص خود جاذب امواج فروسرخ خورشید هستند که مصرف انرژی را در ساختمانهای مسکونی کاهش می دهد. اگر نیاز به نور زیاد در ساختمان نباشد می توان یک لایه رنگی بر روی آن چاپ نمود و هرگونه طیف نوری که مد نظر معماران و طراحان است را می توان در زیر آن بوجود آورد.

 در ادامه این مطلب میتوانید اقدام به دانلود فایل پاورپوینت پوشش های etfe نمایید.

مشخصات فایل :

  • فایل پاورپوینت
  • 61 اسلاید
  • حجم 11.1 مگابایت
  • تصاویر فایل :

 

مطالب موجود در فایل :

  • فهرست
  • مقدمه
  • تاریخچه ETFE
  • معرفی
  • مزایا و معایب پوشش EFTE
  • مشخصات فنی EFTE (خواص مکانیکی ، خواص الکتریکی ، خواص حرارتی ، سایر خواص)
  • ساختار تشکیل دهنده، خواص، موارد استفاده EFTE
  • ابعاد پانل و بالشتک ها ETFE
  • ساخت و فرآوری ETFE
  • برپایی و مونتاژETFE
  • باد کردن ETFE
  • تعمیر و نگهداری ETFE
  • ویژگی های EFTE (آتش ، دوام ، آکوستیک ، سازه ، عایق حرارتی ، زیست محیطی ، روشنایی ، عایق آب و هوا و بخار آب)
  • شرح پروژه های اجرای شده با ETFE به همراه تصاویر ( ، پروژه Eden در انگلستان (2001) استادیوم Basel در سوئیس (2001) ، استادیومAlianz-Arena در آلمان (2005) ، مرکز بازیهای آبی پکن (2007) ،مرکز تفریحی Khan Shatyry در قزاقستان (2008) ، سقف باغ ماهان-ایران مال)
تومان17,000

نظرات (0)

0 از 5 براساس 0 رای
هنوز نظری ارسال نشده است

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید )
رتبه دهید:
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت
کد تصویری را وارد کنید