معماری بیونیک، پاورپوینت معماری بیونیک، اثار معماری بیونیک، تحلیل معماری بیونیک، معماری بیونیک در ایران، معماران سبک بیونیک، تاریخچه معماری بیونیک، معماری بیونیک و الهام از طبیعت، نمونه های معماری بیونیک
بشر از دیرباز همواره در حال الهام گیری از طبیعت در ساخت و ساز خود بوده است. در طول تاریخ تکامل، هرگاه مسیر حرکت بشر از رفتار طبیعت فاصله گرفته ؛ سبب گردیده پدیده های مشهودی به عنوان آسیب های طبیعی یا معضلات ویژه پدید آیند. پیروی او از طبیعت در آثار مهندسی و هنر معماری دیده می شود که موجب خلق آثار بسیار زیبا و گوناگونی شده است. معماری بیونیک نیز به مفهوم الهام پذیری از طبیعت در طراحی بنا می باشد.
بيونيک را علم سيستمهايی که شالوده و پايه ی تمامی سيستمهای زندهاند ميدانند. امروزه هرجا سخن از تکنولوژی می آید تصوير همان دستاوردهای مهم تکنولوژی به ذهن میآيد اما اگرکمی به مسيرتکنولوژی دقت کنيم هر پديده صنعتي يا ساختمانی، از الگوی زنده طبيعت الهام گرفته است. هم اکنون بيونيک از هر جهت، هنر به کارگيری دانش سيستمهای زنده در حل مسائل فنی میباشد. از رهاورد تحقيقات علمی، با تلفيق دو واژه بيولوژی و تکنيک، علم بيونيک را به عنوان دانشی که مسايل فنی را از راه های زيستي حل می کند، بنا نهادهاند.
واژه بیونیک (Bionic)
واژه "بيونيک" از ترکيب دو لغت "بيولوژی" و "تکنيک" به معنای زيستار شناختی يا بکارگيری اندامهای ساختگی طبيعت که به فارسی زيست فنی ميباشد بيان گرديده است. برای اولین بار این واژه توسط اوتو اشمیت و جک. ای. استیل در سال ۱۹۵۹ بکار برده شد.
معماری بیونیک و تاریخچه آن
معماری بیونیک جنبشی در طراحی و ساخت ساختمانهای بروزگرا است که طرح و خطوط آن از شکلهای طبیعی (مثلاً بیولوژیکی) اقتباس گردیده است. در واقع معماری بیونیک، رویکردی است که برای خلاقیت و نوآوری در طراحیهای معماری از طبیعت الهام می گیرد و مسائل فنی معماری را از طریق الگوگیری از طبیعت حل میکند.
این جنبش در اوایل قرن ۲۱ میلادی شروع به بلوغ کرد، و بنابراین در طراحیهای اولیه، پژوهشها بر عملگراپذیری تأکید داشت. یکی از وظیفههایی که توسط پیشگامان اولیه این جنبش بنا نهاده شد، توسعه توجیههای زیبایی شناسانه و اقتصادی بر رویکرد خود به معماری بود.
معماری بیونیک یا علم بررسی نظام حیات جانداران، امروزه به عنوان یکی از سه علم برتر جهان (IT, Nano, Bionic) معرفی گردیده است. روح بخشیدن به ساختمان یکی از تمایلات معماری بیونیک است که طراحان این رشته با توجه به قدرت سازه برای تنفس (زندهنمایی)، به کمک خطوط مستقیم یا منحنی خالص و القاء آهستهٔ تمامیت سازه به آن دست پیدا میکنند و مهمترین چیز برای معماری بیونیک آن است که ساختمان بتواند زنده بودن خود را القاء کند. این یک باور متعالی است که با زنده بودن محیط زیست، هماهنگی کامل با طبیعت ایجاد میشود. شاید یک طریقه معتبر و قوی برای آیندگان، ترویج روش اصلاح طلبی و توجه به واقعیتها از طریق سبک معماری بیونیک باشد، بهطور کلی معماری بیونیک مبارزهای است با خشنودی از خود و تمایلی است به باز ساز ی همه چیز، بنابراین انگیزه ایست منحصر بفرد.
بخش های بیونیک
ساختار اصلی : علم سیستم هایی که برای ساخت و عملکرد آنها از موجودات زنده الگو برداری شده باشد.
مکانیزم ها : علم سیستم هایی که خصوصیاتی مشابه موجودات زنده دارند.
دریافت های حسی فرم علم سیستم هایی که به موجودات زنده شبیه اند.
به طور کلی هر محصول ساخته شده در بیونیک باید سه ویژگی ساختار , مکانیزم و فرم را دارا باشد و روابط عملکردی موجود با فرم و مواد به صورت ذیل میباشد:
آنالیز فرم : فرم پایه , فرم پیچیده , تعیین تناسب و اندازه , آنالیز مکانیزم , آنالیز رابطه فرم , آنالیز رابطه عملکرد
معماران سبک بیونیک
- گرگ لین
- سانتیاگو کالاتراوا
- دانیال لیبسکند
- یان کاپلیتسکی
مزایا معماری بیونیک
جمعی کره زمین در سال ۱۹۹۰ حدود ۵ میلیارد و ۲۵۰ میلیون نفر محاسبه شد و در سال ۲۰۰۰ این مقدار به ۶ میلیارد نفر رسید پس با این احتساب جمعیت کره زمین در سال ۲۰۵۰ نزدیک به ۱۲ میلیارد نفر خواهد بود پس کره زمین باید برای بوجود آمدن آسمان خراش ها و برج های بلند آمادگی داشته باشد و همانطور که میدانید این کار با تخریب فراوان کره زمین همراه خواهد بود اما در معماری بیونیک فقط و فقط بیشترین تمرکز آن ساخت سازه های خارق العاده در کنار عدم تخریب زمین است پس امیدواریم معماری بیونیک به عنوان مرسوم ترین نوع معماری مورد استفاده قرار گیرد پس حفظ سلامت محیط را میتوان از مزایا معماری بیونیک دانست .
آثار معماری بیونیک
استادیوم المپیک مونیخ : معماری منحصر به فرد استادیوم المپیک مونیخ در کشور آلمان که توسط دو معمار و طراح مشهور به نامهای فری اوتو و گونتر بنیش در سال 1972 میلادی ساخته شده است، علیرغم گذر سالهای طولانی از آن؛ همچنان یک طرح معمارانه پیشرو و از آثار تأثیرگذار در معماری جهان محسوب میشود. در ساخت این سازه 40 ساله، نهایت نبوغ در طراحی و معماری به کار رفته است. این معماران در طراحی خود تلاش کردند تا از فراز و نشیب و نواخت طبیعی موجود در کوههای آلپ، الهام گرفته و طراحی استادیوم را بر این اساس بسازند. نتیجه به دست آمده از این طرح اولیه، یک سازه زیبا بود که به نظر میرسید مانند ابر در بین استخر بزرگ و سالن ژیمناستیک، شناور است. از ویژگی های معماری استادیوم المپیک مونیخ ،ساختاری با وزن سبک را به وجود می آورند که در آن تنش ها با استفاده از سیستم پشتیبانی و کابل برطرف می شوند. آنها قبل از استفاده از محاسبات ریاضی از رویه های برای تعیین شکل و رفتار سطح پوشش استفاده کردند.سطح کششی مداوم که در تمام ساختمان های اصلی بازی های المپیک منشعب شده است ، به یک سیستم ساختاری درختی شاخه شاخه متصل است که باعث ایجاد یک سری حجم در سر تا سر سایت میشود .
شهرک علوم و فنون والنسیا: در حال حاضر این گردشگاه، با دو پل که توسط کالاتراوا طراحی شده است، قطع می شود. کالاتراوا می گوید: از آنجا که سایت پروژه با دریا ارتباط ندارد و شهر والنسیا، شهری با آب و هوای خشک است، تصمیم گرفتم تا آب را به عنوان یک مؤلفه شاخص در کل سایت به کار گیرم و از آن برای انعکاس معماری، استفاده کنم. تالار آن شبیه به یک نیمکره با یک جفت ورودی بزرگ مثلثی شکل است که در آکس محورهای پیاده خودنمایی می کند. از طرف دیگر، وجود آب در کنار این ساختمانها جلوه آنها را دوچندان می کند. بخش پایینی آنها با سطح تمام شیشه، شبیه به ورودی های انبار مشهور کالاتراوا است که در سال ۱۹۸۵ به نام انبار ارنستینگ در کوئسفلد آلمان افتتاح شد. هندسه آن انبار برگرفته از پلک باز چشم است که این جا در مقیاس بسیار بزرگ ارائه گردیده است.
برج مخابراتی بارسلونا: كالاتراوا سازهای درخت مانند ساخته است، ولي اين طرح نيز فرم اسكلت را به ذهن مُتبادر میكند. پشت اين قضيه، اصل تكرار مستتر است. چون چه در درختان و چه در ستون فقرات، يك فرم ديكته شده و ساختمانهایی جهان شمول ديده میشود كه در آن شالوده (پايه) ضخيمتر از تارک (رأس) است.
برج پیچنده (Turning Torso): برج پیچنده (Turning Torso به معنی ستونفقرات پیچنده) آسمان خراشی است در شهر مالمو سوئد که به دست معمار، مهندس عمران و هنرمند اسپانیایی سانتیاگو کالاتراوا طراحی و در اوت ۲۰۰۵ بهطور رسمی افتتاح شدهاست. این برج شامل ۹ مکعب است که حول یک محور مرکزی پیچ خوردهاند. بالاترین بخش برج ۹۰ درجه نسبت به سطح مبنای آن چرخیدهاست. در اصل هر طبقهٔ این برج شامل مقطعی مستطیلی است که حول محور مرکزی آن با زاویهای مشخص چرخیده و به یک مقطع سه گوش متصل شده که یک داربست فولادی آن را محیط کردهاست. دو مکعب پنج طبقه از نه مکعبی که روی هم قرار گرفتهاند به فضای اداری اختصاص یافتهاست. ۱۴۹ آپارتمان زیبا و شیک نیز در طبقههای بالایی قرار دارند. کالاتراوا در این طرح از اسکلت بدن انسان در هنگام چرخش نود درجه الهام گرفتهاست. در چرخش نود درجه بدن در پیچش قرار دارد و در برابر کمانش مقاومت میکند. چرخش نود درجه در یونان باستان فرمی کامل به شمار میرفتهاست و تندیس ورزشکاران را در این حالت میساختند.
مرکز تجاری بیرمنگام : یان کاپلیکی فرم این مرکز را طراحی کرده است.این بنا از دو پوسته ی داخلی و خارجی تشکیل شده است . پوسته بیرونی بنا از 15000 دیسک آلومینیومی تشکیل شده است. منافذ این پوسته به حداقل کاهش یافته فروشگاهی در پوسته داخلی قراردارد و پوسته خارجی آن مثل چشم مگس یا به پوسته خزندگان بی شباهت نیست.
در ادامه میتوانید اقدام به پاورپوینت معماری بیونیک نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 46 اسلاید
- فونت زیبای Casablanca.
- حجم فایل 6.5 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- فهرست
- مقدمه
- واژه بیونیک (bionic)
- علم بیونیک
- معماری بیونیک و تاریخچه آن
- بخش های بیونیک
- روند طراحی به سبک بیونیک (انتخاب موجود زنده، شناسایی خصوصیات زیستی و معماری)
- مزایای معماری بیونیک
- معماران بیونیک
- سانتیاگو کالاتراوا
- نمونه های معماری بیونیک (استادیوم المپیک مونیخ، مرکز تجاری بیرمنگام، شهرک علوم و فنون والنسیا، برج پیچنده، برج مخابراتی والنسیا، مرکز حمل و نقل تجارت جهانی، ایستگاه راه آهن فرودگاه شهر لیون)
- منابع