مسجد جامع نایین، معماری مسجد جامع نایین، پاورپوینت مسجد جامع نایین، پلان مسجد جامع نایین، تحلیل مسجد جامع نائین، پاورپوینت معماری مسجد جامع نایین
مسجد جامع نائین از قدیمی ترین مساجد ایران است و معماری آن متعلق به قرون اولیه اسلامی است. محراب مسجد نایین اصفهان بدون شک اصیل ترین نمونه هنر محراب سازی در دوره عباسیان است. گفته میشود این مسجد با الگو برداری از مسجد پیامبر ساخته شده است. مسجد جامع نایین را برخی به عنوان نخستین مسجد جامع بعد از ورود اسلام به ایران میشناسند. نکته قابل توجه در مسجد جامع نایین حفظ چهره اولیه این مسجد در طول قرن هاست.

تاریخچه بنا
در کتاب مرآالبلدان آمده است: اين بنای تاريخی به دستور عمربن عبدالعزيز اموی ساخته شده است. تاريخ ساخت مسجد را سال 349 قمري مي داند. اين مسجد از معدود مساجد اولیه شبستانی است که کمتر دستخوش تغيير و تحول شده و صورت اوليه خود را تا به امروز حفظ کرده است.
معماری بنا
سبک ساخت مسجد جامع نائین معروف به سبک شبستانی و ستونه ای بوده و فاقد ایوان و گنبد و به صورت تک مناره می باشد. که با بیش از 28 متر ارتفاع به صورت هشت ضلعی از دورترین نقاط اطراف شهر قابل مشاهده می باشد. شکل کلی بنا شامل صحن یا حیاط در مرکز بوده و ستون ها و رواق ها در اطراف آن می باشد.

این مسجد 6 ورودی داشته، وجود سه ورودی مهم تر در جبهه جنوب شرقی مسجد در اهمیت معبری است که از کنار این جبهه از مسجد می گذشته است. یکی از ورودی های مسجد متعلق به دوره ی ایلخانی است. در این دوره بناها دارای ارتفاع زیادی بودند به همین خاطر ارتفاع این ورودی نسبت به ورودی های دیگر مسجد بیشتر است.

مهمترین فضای مسجد شبستان هایی هستند که به صورت عمیق در سه طرف صحن قرار گرفته اند. مهمترین و بزرگترین شبستان در جبهه قبله واقع شده است. تقریبا در وسط شبستان محراب ساخته شده است. نیم طیقه دوم شبستان جنوبی که بخش زنانه مسجد است در قرن هشتم به آن افزوده شده است. نیم طاقها و و ستون های شبستان از شیوه رازی هستند، روی ستون ها گچبری زیبا کار شده است و آمیزه ای از چهره نگاری یافت می شود.

در کنار ورودی، تک منار مسجد جامع نایین قرار گرفته که ارتفاع آن 28 متر و به صورت هشت ضلعی ساخته شده است. این مناره از آثار قرن چهارم قمری است. مناره مسجد نیز، با توجه به نوع تزیینات زیر نعلبکی آن، از آثار دوره سلجوقی است.

گچبری ها و نقوش بنا
گچبری های بسیار زیبای محراب مسجد جامع نایین ، بالای محراب و سه ستون روبروی آن که این گچبری ها الگوی گچبری ایرانی بوده و تأثیر معماری ایرانی بر هنر اسلام را می توان درگل های دوازده پر، ستون های تزئینی و نقوش گیاهی و هنری موجود در آن مشاهده نمود ، گچبری های موجود مسجد متعلق به دوران آل بویه بوده و حدوداً هزار سال بدون هیچ دخل و تصرفی هنوز هر بازدید کننده را به خود جذب می نماید.

در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل معماری مسجد جامع نایین نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 45 اسلاید
- فونت زیبای Fa Casablanca
- حجم فایل : 6.9 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- معرفی
- تاریخچه بنا
- سیر تحول بنا
- موقعیت بنا
- معماری بنا
- پلان بنا، یک برش از بنا
- ورودی
- شبستان
- محراب
- منبر
- سرداب
- مناره
- تقارن در بنا
- پرهیز از بیهودگی
- نیارش
- درونگرایی
- اصالت برتری فضا نسبت به توده ساختمان
- تزئینات، گچبری ها و نقوش مسجد
- منابع