میلگرد، انواع میلگردها، پاورپوینت میلگرد، پاورپوینت درباره میلگرد
میلگرد (Rebar) یک مقطع فولادی طویل و توپر استوانه ای شکل است. میلگرد یکی از پرکاربردترین قطعاتی است که معمولا از فولاد با کربن متوسط ساخته میشود و کاربرد اصلی آن، مسلح کردن بتن در ساختمان سازی است. میلگردها در انواع مختلف آجدار، ساده، آلیاژی و . . . تولید میشوند و هر کدام کاربرد خاص خود را دارند.
میلگردها در انواع مختلف و دسته بندی های متفاوتی به تولید میرسند. این دسته از مواد فولادی را میتوان در انواع کاربردها مشاهده کرد. برخلاف تصور اغلب افراد، میلگرد تنها در حوزه ساختمانی به کار گرفته نمیشود و کاربرد وسیعی در صنایع مختلف دارد. برخی صنایع بدون این قطعه فولادی نمی توانند به کار خود ادامه دهند. اصلی ترین و مهمترین کاربرد میلگرد در حوزه ساختمان سازی است. این دسته از میلگردها برای تقویت استحکام ساختمان به کار گرفته میشوند. بتن که مقاومت فشاری فوق العاده بالایی دارد، نمی تواند در مقابل فشارهای کششی مقاومت خوبی از خود نشان دهد و به همین دلیل از میلگرد برای افزایش استحکام کششی بتن استفاده میشود. از طرفی میلگردها کاربردهای فرعی دیگری هم دارند از جمله آن ها : آویز سقف کاذب، جان پناه های موقت در حین ساختمان سازی و ... میباشد.
از مهمترین عواملی که بر ویژگی های میلگرد تأثیر گذار است، روشی است که از طریق آن میلگرد ساخته میشود. در برخی از این موارد، میلگرد ممکن است از استحکام بالاتری برخوردار بوده و البته سخت تر هم باشد. اما در برخی روشهای دیگر میلگرد انعطاف پذیری بیشتر خواهد داشت. به طور کلی میلگرد از چهار روش مختلف تولید میشود که البته فرآیند ابتدایی در همه آنها یکسان است. تفاوت این روشها بیشتر در مراحل پایانی یا ماده اولیه مورد استفاده در آنها است. به طور کلی تولید میلگرد دارای سه مرحله به صورت زیر میباشد :
- ذوب و تصفیه
- تولید شمش فولاد
- نورد (شامل روش های نورد گرم، نورد سرد، ترمکس، میکرو آلیاژی)
تقسیم بندی انواع میلگردها
- میلگرد ها براساس ظاهر
- میلگرد ساده
- میلگرد آجدار (میلگرد A2,A3,A4)
- میلگردها براساس جنس
- میلگرد فولاد کربنی
- میلگرد آلیاژی (میلگرد منگنزدار، کلبات دار و . . .)
- سایر میلگردها (میلگرد پوشش اپوکسی، میلگرد کامپوزیت FRP)
- میلگردها براساس سایز (سایز های 8 تا 50 میلیمتر)
میلگرد ساده (A1) : میلگرد A1 یا میلگرد ساده به میلگردی گفته میشود که در تمام سطح آن هیچگونه آج یا برجستگی وجود ندارد. میلگردهای ساده معمولا در سایز 6 تا 20 میلی متر تولید و عرضه میشوند. این نوع میلگرد در ترکیب شیمایی خود کمترین میزان کربن را دارد که منجر به انعطاف بالا و قابلیت شکل پذیری و جوش پذیری مناسب آن میشود. به واسطه سطح فاقد آج این میلگردها و به تبع آن احتمال لغزش، چسبندگی این میلگردها با بتن چندان مناسب نیست. به همین دلیل برای سازه های سنگین و بزرگ، استفاده از آنها توصیه نمیشود. استفاده به عنوان آرماتورهای حرارتی در سقف از مهم ترین کاربردهای میلگرد ساده است.
میلگرد آجدار (A2 , A3, A4) : این میلگردها همان طور که از نامشان پیداست، در سطح خود برآمدگی هایی طولی و عرضی دارند که به آنها آج گفته میشود. این آج ها موجب بهبود چسبندگی بین میلگرد و بتن شده و احتمال لغزش را کاهش میدهند. بدین ترتیب عملکرد بتن و میلگرد که به مجموعه این دو بتن آرمه گفته میشود، بهبود پیدا میکند. استحکام کششی این میلگردها بیشتر از میلگردهای ساده است. کاربرد این میلگردها نیز عموما بیشتر از میلگردهای ساده است. میلگردهای آجدار، خود در سه دسته طبقه بندی میشوند.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 96 اسلاید
- فونت زیبای Estedad
- حجم فایل : 11 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- میلگرد
- کاربردهای میلگرد
- هدف از بکارگیری فولاد در بتن
- استاندارد های میلگرد
- ترکیب عناصر میلگرد
- مراحل تولید میلگرد
- ذوب و تصفیه (کوره بلند و کوره قوس الکتریکی)
- شمش سازی و بررسی روش های قالب گیری و ریخته گری مداوم
- نورد
- نورد گرم
- نورد سرد
- روش ترمکس
- روش میکرو آلیاژی
- دسته بندی میلگرد ها
- انواع میلگرد بر اساس ظاهر
- بررسی میلگردهای ساده و آجدار
- تعاریفی در خصوص آج میلگرد ها
- انواع میلگرد براساس جنس
- میلگرد های فولاد کربنی
- میلگرد های آلیاژی
- سایر میلگرد ها
- میلگرد پوشش اپوکسی
- میلگرد کامپوزیتی FRP
- میلگرد گالوانیزه
- انواع میلگرد براساس سایز
- انواع اشکال به کارگیری میلگرد در بتن (بررسی خاموت، سنجاقی، خرک، ادکا، رکابی و میلگرد زیگزاگ)
- علائم اختصاری حک شده بر روی میلگردها
- نقشه خوانی میلگرد ها
- بسته بندی میلگرد ها
- حمل و انتقال میلگردها به کارگاه
- شرایط نگهداری و انبار کردن میلگردها
- منابع