موزه ایران باستان، تحلیل معماری موزه ایران باستان، پاورپوینت موزه ایران باستان، تحلیل موزه ایران باستان، پاورپوینت تحلیل موزه ایران، موزه ایران باستان ppt
مجموعه موزه ملی ایران، مهم ترین و قدیمی ترین موزه ایران است که مجموعه ارزشمندی از آثار ایران باستان را در خود جای داده است. موزه ملی ایران در سال 1316 خورشیدی در اولین بنای موزه ای کشور گشایش یافت. این بنا را آندره گدار، معمار فرانسوی، با الهام از طاق کسرا طراحی کرد و دو معمار ایرانی، عباسعلی معمار و استاد مراد تبریزی اجرای آن را به عهده گرفتند. موزه ایران باستان شامل دو موزه پیش از تاریخ ایران با آثاری از دوران پارینه سنگی قدیم تا اواخر هزاره چهارم پ.م (یعنی از کهن ترین دوران تا پیش از ابداع نگارش) و در موزه دوران تاریخی آثاری از اواخر هزاره چهارم پ.م (یعنی آغاز به کارگیری نگارش) تا پایان دوران ساسانی به نمایش گذارده شده است. موزه ایران باستان، اولین موزه رسمی ایران است که بیشترین یافته های باستان شناسی حاصل از کاوش های علمی از دوران پارینه سنگی تا اسلامی در آن نگهداری میشوند. موزه ملی داری دو ساختمان ایران باستان و دوران اسلامی است.
آندره گدار
آندره گدار در سال 1881 در شومون فرانسه به دنیا آمد. گدار در دانشکده هنرهای زیبای پاریس در رشته معماری و باستان شناسی تحصیل کرده است. وی بنیانگذار و اولین رئیس پردیس هنرهای زیبای دانشگاه تهران بود. از مهمترین کارهای اجرا شده وی میتوان به موزه ایران باستان، حافظیه در شیراز، موزه آذربایجان در تبریز، مدرسه ایرانشهر در یزد اشاره کرد. گدار باستان شناس و معمار فرانسوی و متخصص در صنایع اسلامی و ایرانی و خاورمیانه است. وی اوقات خود را به بررسی دو رشته معماری و باستان شناسی در خاورمیانه به خصوص ایران صرف کرده است. دولت ایران وی را در سال 1928 استخدام کرد و او مدت 30 سال در ایران ماند و در ساختمان موزه ایران باستان و موزه دانشگاه تهران و تشکیلات آن خدمات مهمی انجام داد و آثار باستانی جالبی را هم بر اثر حفریات از زیر خاکهای مناطق مختلف ایران بیرون آورد و در موزه های مزبور به شیوه فنی قرار داد.
.وی در ضمن تعمیر ابنیه باستانی به تأسیس دانشکده هنرهای زیبای تهران هم اقدام کرد و خود وی مدت ها ریاست آن را بر عهده داشت و در تربیت کردن معماران ایرانی که تا پیش از آن در خارج از کشور تحصیل میکردند همت گمارد. گدار در سال 1965 در پاریس پایتخت فرانسه درگذشت.
موزه ایران باستان
استفاده از عناصر و مفاهیم معماری گذشته نظیر تاق کسری، قصرهای فیروز آباد، دیوارهای آجری و تزیینات وابسته به آن، به کاربردن جرزهای ضخیم، حیاط مرکزی، سلسله مراتب فضایی، اشکال هندسی و تناسبات به کار رفته در آنها، قرار گرفتن بر روی صفه و چند وجهی بودن دید به بنا، بیانگر تاثیر نهضت نئوکلاسیسیزم در اوایل دوره پهلوی اول، در طراحی بنا می باشند.
طراح بنا بیشتر به دنبال ایجاد بنایی بوده که بیانگر یک ساختمان با عظمت و یادمانی برای موزه باشد و به نور، روشنایی و مسائلی از این قبیل در داخل بنا توجه زیادی نکرده است. بنای موزه از کیفیت اجرایی مطلوبی برخوردار است و از آجر به عنوان مصالح غالب استفاده شده است که هم به عنوان عنصری باربر و هم به عنوان عنصری تزئینی به کار گرفته شده است. عناصر فضایی در این بنا به صورت خطی و حول محوری در امتداد شمال ـ جنوب که از مرکز ورودی اصلی می گذرد، در سه بخش ورودی، فضای نمایشی و بخش اداری، به صورت متقارن ساماندهی شده اند. طراحی کلی ساختمان برونگرا بوده و در ارتباط با محیط پیرامونی ساخته شده است. بنا در سه طبقه طراحی شده است که با دو راه پله بزرگ به یکدیگر مرتبط می شوند.
سر در مرتفعی که با الهام از طرح ورودی ایوان مدائن احداث شده، در کنار پنجره های چوبی که با ریتمی یکنواخت تکرار میشوند کالبد اصلی موزه را تشکیل می دهند. کالبد معماری موزه به طور کلی دارای عظمتی است کلاسیک و باستانی که بنای موزه را در خود حفظ کرده و می تواند جاودانه بماند.
فضای نمایشی موزه ایران باستان دارای پلانی مستطیل شکل میباشد که دو حیاط داخلی در میانه آن قرار گرفته است. این فضای نمایشی در طبقه همکف دارای پنجره هایی به صورت دورتا دور میباشد که جهت جلوگیری از آسیب نور به آثار پوشانده شده اند. اشیای موزه ایران باستان از دوران پارینه سنگی تا زمان ساسانیان در دو بخش پیش از تاریخ و دوران تاریخی ایران و در این دو طبقه فضای نمایشی قرار داده شده اند.
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل موزه ایران باستان نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 75 اسلاید
- فونت زیبای Estedad
- حجم فایل : 10.7 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- معرفی موزه
- معمار بنا
- تاریخچه موزه
- موقعیت بنا
- سایت بنا
- حجم بنا
- توصیف بنا
- پلان های زیرزمین، طبقات همکف و اول
- سیرکولاسیون زیرزمین، طبقات همکف و اول
- ورودی های موزه
- بخش امانات، فروش بلیط، گالری بیرونی
- کتابخانه
- سالن نشست
- فضای نمایشی
- پلان فضای نمایشی طبقه همکف
- تالار عیلامی ها، تالار عصرآهن، تالار هخامنشی، تالار سلوکی، تالار اشکانی، تالار ساسانی
- پلان فضای نمایشی طبقه اول
- تالار پارینه سنگی قدیم، تالار پارینه سنگی میانی، تالار پارینه سنگی جدید و فراپارینه سنگی، تالارهای روستا نشینی،
- نمایشگاه های موقت
- فضای اداری
- منابع