قیر، انواع قیر، پاورپوینت قیر، انواع قیر و کاربرد آن، پاورپوینت در مورد قیر، قیر در راهسازی، قیر ppt
قیر یک فرآورده طبیعی است که به حالت محلول در نفت خام موجود است و از هیدروکربورهایی با وزن مولکولی بالا تشکیل شده است. قیر دارای رنگ مشکی براق است و عمده ترین ویژگی آن، غیر قابل نفوذ بودن در برابر آب و نیز خاصیت چسبندگی آن است. قابلیت چسبندگی قیر بیشتر در راه سازی مورد استفاده قرار می گیرد به طوری که به صورت لایه نازکی دور دانه های سنگی را گرفته، آن ها را به یکدیگر می چسباند و تشکیل آسفالت را می دهد.
ترکیبات قیرها
قیر مخلوط شیمیایی پیچیده ای متشکل از مولکول های هیدروکربنی (کربن و هیدروژن) طبیعی با مقدار جزئی از ترکیبات هتروسیکلی و گروه های عاملی شامل عناصری نظیر سولفور، نیتروژن و اکسیژن است. همچنین قیر حاوی مقدار کمی از فلزات نظیر وانادیوم، نیکل، آهن، منیزیم و کلسیم به شکل های معدنی ، اکسیدها می باشد.
خواص کلی قیرها
- مقاومت در برابر عوامل جوی
- انعطاف در برابر حرکت
- دارای مقاومت کششی
- عمر طولانی مدت
- مقاومت در برابر اسید ها، باز ها و نمک ها
- وصله پذیر بودن
- قیمت پایین
معایب قیرها
- خواص فیزیکی و مکانیکی آنها با افزایش دما تغییرمیکند، نرم و روان میشوند.
- در برابر گرمای زیاد تجزیه شده، میسوزند و به ذغال بدل میشوند و خاصیت جسبندگی خود را از دست میدهند.
- در برابر فشار زیاد تغییر شکل میدهند.
- در محیطهای مرطوب و آلوده به خاک چسبندگی خود را از دست میدهند.
کاربرد قیرها
به طور کلی از کاربرد های قیر میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- راهسازی
- کاربرد های صنعتی (نمدهای عایق صدا که در بدنه خودرو، جعبههای باتری و . . . )
- عایق رطوبتی ساختمان ها
- عایق الکتریکی
- آب بندی و محافظت از لوله ها
قیر معمولاً در دو حوزه راه سازی و عایق کاری به کار میرود. حدوداً 90 درصد از قیر تولیدی، در حوزه راهسازی مورد استفاده قرار میگیرد و مصارف عایق کاری، تنها 10 درصد از مصرف قیر را به خود اختصاص میدهد.
انواع قیرها
1- قیرهای طبیعی (معدنی) : قیر طبیعی در اثر تبخیر روغن های سبک نفت خامی که از منابع نفت زیرزمینی به سطح زمین نفوذ کرده و در مجاورت هوا و تابش آفتاب قرار گرفته، به وجود می آید. قیرهای طبیعی گاها به صورت سنگ های قیری استخراج می شوند. در زمان های بسیار دور، نفت خام در سنگ های آهکی یا ماسه سنگ ها نفوذ کرده با گذشت زمان روغن های معدنی آن به تدریج تبخیر شده و قیر در سنگ به جا مانده است.
2- قیرهای نفتی (پالوده) : این قیر که قسمت عمده مصرف قیر دنیا را تشکیل می دهد از پالایش نفت خام و در آخرین مرحله تقطیر به دست می آید. نفت خام را تا دمای 350 درجه سانتی گراد حرارت می دهند ، در دماهای مختلف به ترتیب بنزین، نفت، گازوئیل، مازوت و سایر روغن ها استخراج شده و در نهایت در دمای 350 درجه سانتی گراد قیر که سنگین ترین ماده موجود در نفت خام است، به دست می آید. این قیر پس از تصفیه و اصلاح آماده مصرف می شود. ولی دوام قیرهای طبیعی در رویه های آسفالتی و اندودهای آب بندی، از قیرهای نفتی بیشتر است. قیرهای نفتی به انواع قیرهای خالص، دمیده، امولسیونی و قیرهای محلول دسته بندی میشوند.
قیرهای خالص : قیرهایی که مستقیماً از برج تقطیر در خلاء پالایشگاه به دست می آید و مختصری در جریان فرآیند هوادهی قرار میگیرند، قیرهای خالص نامیده میشود. قیرهای خالص در اثر فشار و حرارت به صـورت مـایع غلیظ و آبگون تغییر شکل میدهند و در دمای کم، حالات الاستیک و فنری دارد. قیرهای خالص برای مصرف در راهسازی بر اساس درجه نفوذ، گرانروی و عملکرد تقسیم بندی میشوند.
قیرهای دمیده : قیرهای دمیده از دمیدن هوای داغ به قیر خالص در مرحله آخر عمل تصفیه به دست می آید. قیرهای خالص را تحت فشار و حرارت 200 تا 300 درجه سانتیگراد قرار میدهند تا تمامی هیدروژن موجود در مولکولهـای قیـر بـا اکسیژن هوا ترکیب شود و با ایجاد واکنش های پلیمریزاسیون، هیدروکربن های سنگین تری بدست آید که درجه نفوذ کمتر و نقطه نرمـی بیشتری نسبت به قیر خالص اولیه داشته باشند. در ایران دو نوع قیر دمیده 85/25 و 90/15 ساخته میشود کـه اعـداد 25 و 15 درجـه نفوذ و ارقام 85 و 90 نقطه نرمی آنها است. قیرهای دمیده در راهسازی مصرف ندارند.
قیرهای امولسیونی (قیرآبه ها) : از مخلوط کردن قیر و آب با یک ماده امولسیون ساز ، قیرهای امولسیونی به دست می آید. در این مخلوط قیر با ابعاد از یک تا 10 میکرون (0.001 میلیمتر تا 0.01 میلیمتر)، در آب شناور است. آب، فاز پیوسته و قیر فاز معلق و ناپیوسـته ایـن مخلـوط را تشـکیل مـی دهـد . امولسـیون سـازها موجـب ایجـاد بار الکتریکی همنام (مثبت یا منفی) در سطح ذرات قیر میشود. نیروی دافعه ناشی از این بار مانع بـه هـم پیوستن ذرات قیر در امولسیون میشود.
قیرهای محلول : قیرهای محلول از حل کردن قیرهای خالص در حلال ها و یا روغن های نفتی به دست می آید. نوع و کیفیت قیرهای محلول به کیفیت قیرهای خالص اصلی، نوع و مقدار حلال بستگی دارد. هر اندازه مقدار حلال های نفتی در قیر محلول زیادتر باشد، روانی آن بیشتر است. معمولاً درصد حلال مصرفی در قیرهای محلول 5 تا 60 درصد تغییر میکند. قیرهای محلول در ساخت و اصلاح روسازی کاربرد دارد. قیرهای محلول برحسب سرعت گیـرش و نوع حلال تقسیم بندی میگردند.
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت قیر و انواع آن نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 98 اسلاید
- فونت زیبای Estedad
- حجم فایل : 7.3 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- معرفی قیر
- تاریخچه قیرها
- واژه قیر
- ترکیبات قیرها
- عناصر تشکیل دهنده قیر
- اجزاء شیمیایی قیرها
- روش های جداسازی
- آسفالتین
- آروماتیک های قطبی (رزین ها)
- آروماتیک های نفتنی
- ترکیبات اشباع (پارافین ها)
- خواص عمومی قیرها
- معایب عمده قیرها
- قرآیند تولید قیر
- بسته بندی قیرها
- انواع قیرها
- قیرهای طبیعی
- قیرسنگ ها
- قیرهای دریاچه ای
- گیلسونایت
- قیرهای نفتی
- قیرهای خالص و انواع آن
- قیرهای دمیده
- قیرآبه ها
- طبقه بندی قیرهای امولسیونی
- قیرهای امولسیونی آنیونیک و کاتیونیک
- قیرهای محلول
- طبقه بندی قیرهای محلول
- قیرهای زودگیر، کندگیر و دیرگیر
- کیفیت قیرها
- درجه نرمی
- آزمایش درجه نرمی
- درجه نفوذ
- آزمایش درجه نفوذ
- درجه خلوص
- شکل پذیری (خاصیت انگمی)
- آزمایش خاصیت انگمی قیر
- افت وزنی
- آزمایش افت وزنی
- درجه اشتعال
- آزمایش درجه اشتعال
- افزودنی های قیرها
- قیرهای اصلاح شده پلیمری
- قیرهای اصلاح شده با لاستیک
- قیرهای اصلاح شده با مواد شیمیایی
- گرم کردن قیر
- کاربرد قیرها
- کاربرد قیر در عایق کاری رطوبتی
- جزئیات و اجرای قیروگونی
- ایزوگام
- کاربرد قیر در راهسازی
- آسفالت های گرم، سرد و حفاظتی
- قشرهای آسفالتی
- اندود نفوذی، بیندر، اندود سطحی، توپکا، اندود آب بندی
- خطرات مرتبط با قیرها
- نکات ایمنی پخت و استفاده از قیر
- منابع