غلتک، پاورپوینت غلتک، انواع غلطک های ساختمانی، انواع غلتک در راهسازی، پاورپوینت درباره غلتک، غلتک پاچه بزی، غلتک ارتعاشی، غلتک شبکه ای، پاورپوینت غلتک ها
اساسی ترین مسئله در راهسازی و عملیات ساختمانی، رساندن میزان دانسیته و مقاومت لایه های خاک به مقدار مطلوب می باشد. این مقادیر باید در حدی باشد تا سطوح مختلف زمین در اثر تنش های وارده ناشی از عبور بار تغییر شکل نداده و بتواند تحمل جذب و انتقال بار از لایه های بالاتر به پایین تر را داشته باشند. برای این منظور باید لایه های مختلف خاک را تا حد قابل قبولی به وسیله غلتک ها متراکم نمود.
لزوم استفاده از غلتک ها
از غلتک ها در عملیات های ساختمانی و راه سازی استفاده می شود. غلتک ها نقشی اساسی در ایجاد و افزایش مقاومت لایه های خاک و مصالح پوشاننده آن به عهده دارند. حرکت غلتک بر روی خاک سبب تراکم ذرات خاک و افزایش مقاومت و کاهش میزان نفوذ پذیری خاک می گردد. غلتک ها جز ماشین آلات سنگین وزن هستند. این مشخصه جهت ایجاد سطحی متراکم و مقاوم بسیار کاربردی ست.
اساس کار غلتک ها
اصولاً برای انجام عمل تراکم از چهار نیروی گوناگون استفاده میشود که عبارت اند از :
- نیروی وزن استاتیکی (اعمال فشار)
- ضربه
- ارتعاش
- عمل ورزیدن
انواع غلتک ها
1- غلتک پاچه بزی : غلتک های پاچهبزی دارای استوانهای مجهز به تعدادی پایههای متصل به آن موسوم به پاچهبزی میباشد که به عمل تراکم کمک میکنند. وجه تسمیۀ پاچه بزی این است که عمل کوباندن این غلتک شبیه اثری است که یک گله گوسفند یا بز بر روی زمین برجا میگذارند. انواع پاچه در اندازهها و اشکال مختلف وجود دارد. این غلتک عمل تراکم را با استفاده از فشار استاتیکی و همچنین عمل ورزدادن انجام میدهد. زائده ها در هنگام واردشدن به زمین و خارج شدن از آن، دانه های خاک را تغییر مکان داده، سطح زمین را میکوبند.
2- غلتک شبکه ای : این نوع غلتک ها معمولاً از یک استوانه شبکه ای که به یک تراکتور وصل است تشکیل میشود. البته بعضی از انواع آن نیز به صورت یکپارچه با موتور محرک وجود دارد. این غلتک ها با سرعت نسبتا زیاد قادر به کار بوده و در حین عمل، خاک را پراکنده نمی کنند. این غلتک ها برای خردکردن قطعات کلوخه خاکهای چسبنده مناسب می باشند. همچنین از این نوع غلتک میتوان برای خرد کردن و متراکم نمودن سنگ های نرم که دارای افت 20% یا بیشتر در آزمایش لس آنجلس می باشند، استفاده کرد. قسمت اعظم نیروی متراکم کننده این نوع غلتک ها از نوع وزن استاتیک و ایجاد ضربه میباشد.
3- غلتک های ارتعاشی (لرزنده) : انواع معینی از خاک مثل ماسه، شن و سنگ های درشت عکس العمل بسیار خوبی در مقابل تراکم تولید شده به وسیله ترکیب فشار و ارتعاش از خود نشان میدهند، به این منظور برای این نوع خاک ها از غلتک های ارتعاشی استفاده میکنند. غلتک های ارتعاشی (لرزنده) در اندازه های مختلف از غلتک کوچک دستی با صفحه فلزی لرزان تا غلتک های بزرگ خودرو با استوانه های صاف، پاچه بزی یا کفشکدار مورد استفاده قرار میگیرند.
4- غلتک با چرخ فولادی صاف : کاربرد این غلتک ها در عمل تراکم اساس و سطح آسفالت راه می باشد. این غلتک ها معمولاً برای تسطیح سطح نهایی کار مورد استفاده قرار می گیرند و گاهی به نام غلتک اتو نامیده می شوند. وزن استاتیک مهم ترین نیروی متراکمکننده است. غلتک سه چرخ پشت سر هم با غلتک دو چرخ پشت سر هم متفاوت است. زیرا غلتک سه چرخ، دارای سه درام و سه محور می باشد. این دستگاه میتواند مؤثرتر از غلتک های دو چرخ پشت سر هم و سه چرخ دو محوری، در حذف و یا کاهش ناهمواری های عرضی سطح باشد. زیرا تمرکز فشار روی چرخ وسط هنگام عبور ماشین از روی بلندی ها باعث تراکم آن ها میگردد. غلتک های چرخ آهنی صاف ممکن است بهوسیله وزن که معمولاً بر حسب تن بیان میگردد طبقه بندی شوند. چرخها بهصورت استوانه می باشند که ممکن است با اضافه کردن آب یا ماسه وزن آنها افزایش یابد.
5- غلتک با چرخ لاستیکی (پنوماتیک) : این نوع غلتک ها را میتوان در دو نوع خود متحرک و یا غلتک هایی که توسط ماشین آلات دیگر کشیده میشوند تقسیم نمود. این غلتک ها مسطح بوده و قوانین اعمال فشار در مورد تراکم خاکهای زیر سطح در موردشان صادق است و عمل تراکم را با استفاده از دو عمل ورز دادن و وزن استاتیک انجام میدهند، این نوع غلتک ها ممکن است که دارای چرخهای بزرگ یا کوچک باشند. دستگاه های لاستیک کوچک معمولاً دارای دو محور پشت سرهم با چهار تا نه عدد چرخ در هر محور بوده و چرخ های عقب طوری قرار گرفته اند که بر روی سطح زمین بین فواصل چرخهای جلو به منظور پوشش کامل سطح حرکت میکنند. غلتک های چندچرخ معمولاً برای انجام کار پایانی روی خاک و سطوح آسفالتی بهکار میروند. معمولاً وزن هر دستگاه را با اضافه کردن وزنه به منظور مناسب نمودن آن برای خاک تحت تراکم تغییر میدهند.
6- غلتک های کفشکدار : این نوع غلتک ها شبیه غلتک های پاچه بزی بوده فقط بهجای پایه های پاچه بزی، صفحات بزرگ فولادی بر روی استوانه غلتک سوار شده اند. این نوع غلتک ها در حین عمل تراکم اختلال کمتری در سطح خاک ایجاد می نمایند.
5- متراکم کننده های شبه بولدوزر : این متراکمکننده ها دارای چرخ های فلزی صاف یا با زائده های پاچه بزی هستند، به طوری که میتوانند در زمان هل دادن خاک های سست، خاک های زیرین را متراکم کنند. لازم به ذکر است که این ماشین ها صرفاً برای متراکم نمودن خاک به کار نمیروند، بلکه در مواقع خاصی مانند زمین هایی با خاک های سست یا در مناطق دفع زباله که هدف توده کردن و کوبیدن است هم مورد استفاده قرار میگیرند. در ضمن انجام این کار مسیر راه را باز کرده و کار راحت تر انجام میشود.
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت غلتک ها نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 56 اسلاید
- فونت زیبای Estedad
- حجم فایل : 5.3 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- مقدمه
- تاریخچه غلتک ها
- لزوم استفاده از غلتک
- اساس کار غلتک ها
- مشخصات فنی، قدرت و ظرفيت
- جداول مربوط به ظرفيت و قدرت انواع غلتک ها، سرعت غلتک ها
- انواع غلتک ها
- غلتک های پاچه بزی
- غلتک های شبکه ای
- غلتک های ارتعاشی (انواع و تقسیم بندی آن ها)
- غلتک با چرخ فولادی صاف
- غلتک پنوماتیک چرخ لاستیکی
- غلتک های دارای صفحات فولادی (کفشک دار)
- متراکم کننده های شبه بولدوزر
- قسمت های اصلی غلتک ها
- موتور مولد انرژی برای حرکت
- صفحات سنگین استوانه ای شکل برای ایجاد فشار
- یک زائده برای نصب وزنه به منظور کنترل فشار
- موتور ایجاد کننده ارتعاش
- میله افقی حامل وزنه به منظور ایجاد حرکت لرزه ای
- عملکرد غلتک ها در انواع خاک و سنگ
- انتخاب غلتک مناسب بر اساس انواع خاک
- بزرگترین تولید کنندگان غلتک در جهان
- منابع