سلول های خورشیدی، پاورپوینت سلول های خورشیدی، انواع سلول خورشیدی، دانلود پاورپوینت سلول خورشیدی، پاورپوینت پانل های خورشیدی، صفحات خورشیدی
سلول خورشیدی (Solar cell) یا سلول فتوولتائیک (photovoltaic cell)، یک قطعه الکترونیکی است که به کمک اثر فوتوولتاییک، انرژی نور خورشید را مستقیماً به الکتریسیته تبدیل میکند. مجموع پنل های خورشیدی (فتوولتائیک)، آرایه فتوولتائیک را تشکیل میدهند، پنل های فتوولتائیک نیز از اجتماع ماژول های فتوولتائیک ساخته میشوند و ماژول های فتوولتائیک خود از مجموع سلول های خورشیدی به دست می آیند که این سلول ها انرژی نور خورشید را به الکتریسیته تبدیل میکنند.
از انرژی خورشیدی جذب شده توسط سلول های خورشیدی میتوان در موارد زیر بهره برد : آب شیرین کن ها خشک کن ها گجت های خورشیدی (ژنراتورها، کوله پشتی ها و . . .) صنایع نظامی و دریایی (هواپیمای بدون سر نشین خورشیدی و . . .) تامین انرژی مورد نیاز جهت ساختمان (روشنایی، آبگرمن کن، گرم کردن آب استخر، سیستم های تهویه مطبوع)
عملکرد سلول خورشیدی
سلول های خورشیدی از نیمه هادی ها ساخته شده و با اتصال سیلیکون های نوع N وP شکل می گیرند. وقتی نور خورشید به یک سلول خورشیدی می تابد، به الکترون ها در آن انرژی بیشتری می بخشد. با تابش نور خورشید الکترون ها در نیمه هادی پلاریزه شده، الکترونهای منفی در سیلیکون نوع N و یون های مثبت در سیلیکون نوع P بوجود می آیند. بدین ترتیب بین دو الکترود، اختلاف پتانسیل بروز کرده و این امر موجب جاری شدن جریان بین آنها و تولید انرژی خورشیدی میگردد.
انواع سلول های خورشیدی
پس از کشف اثر فوتوولتائیک زمینه طراحی و ساخت سلول های خورشیدی فراهم شد. بررسی روند پیشرفت سلول های خورشیدی از گذشته تا امروز نشان میدهد که در طول زمان ترکیبات مختلفی که خصوصیات فوتوولتائیک را از خود نشان میدهند طراحی و سنتز شده و در ساختار سلول های خورشیدی به کار گرفته شده اند.
انواع سلول های خورشیدی سیلیکون بلوری
- سیلیکون تک بلوری
- (C-Si) سیلیکون چند بلوری
سلول های لایه نازک
- (mc-Si) لایه نازک سیلیکون آمورف
- (a-Si) کادمیم تلورید
- (CdTe) مس ایندیوم گالیوم سلناید
(CIGS) نسل سوم (فناوری جدید در حال ظهور)
- سلول های حساس شده با رنگ
- سلول های ارگانیک (آلی)
- سلول های چند پیوندی
- سلول های متمرکز کننده
- سایر فناوری ها
سلول های خورشیدی کریستالی : نسل اول سلول های خورشیدی، بر پولک های سیلیکونی سوار شده است. سیلیکون بلورین که به اختصار c-Si نوشته میشود، سیلیکون در حالت بلورین آن میباشد که به دو گونه سیلیکون مولتی-کریستالی و سیلیکون مونو-کریستالی موجود میباشد. این نوع سلول های خورشیدی به دلیل بازده بالا در تولید انرژی الکتریکی جزء قدیمی ترین و معروف ترین فناوری های سلول های خورشیدی اند. دو پنل خورشیدی مونو کریستال(تک کریستال) و پلی کریستال (چند کریستال) دارای سلول های ساخته شده از لایه های نازک سیلیکونی هستند. برای ساخت یک پنل تک کریستالی یا پلی کریستالی، لایه ها به صورت ردیف و ستون جمع میشوند تا یک مستطیل تشکیل دهند. سپس با یک ورقه شیشه ای پوشانده میشوند و با هم قاب میشوند. ترکیب سیلیکون پنل های مونو کریستال و پلی کریستال متفاوت هستند. سلولهای خورشیدی تک کریستالی از یک کریستال خالص سیلیکونی بریده میشوند. از طرف دیگر، سلول های خورشیدی پلی کریستالی از قطعات کریستال های سیلیکونی تشکیل شده اند که قبل از برش های لایه ای، در یک قالب با هم ذوب میشوند.
سلول های خورشیدی لایه نازک : پنل های خورشیدی لایه نازک ساختار کریستالی منظمی ندارند و در ضخامت های کم ساخته میشوند. تا حدی قابل انعطاف هستند و میتوان آنها را روی سطوح مختلف به کار گرفت؛ اما راندمان پائینی دارند (حدود ۷ تا 10 درصد). بر خلاف پنل های خورشیدی تک کریستالی و پلی کریستالی، پنل های لایه نازک از مواد مختلفی ساخته میشوند.
سلول های خورشیدی نسل سوم : سلول های خورشیدی نسل سوم شامل انواع فناوری های لایه نازک هستند، اما بیشتر آنها هنوز در مرحله تحقیق یا توسعه هستند. سلول های حساس شده با رنگ و سلول های متمرکز کننده از مهم ترین سلولهای خورشیدی نسل سوم هستند.
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت سلول خورشیدی نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 68 اسلاید
- فونت زیبای Vazir
- حجم فایل : 6.5 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- مقدمه
- انرژی خورشیدی
- سلول خورشید و کاربردهای آن
- تاریخچه پیدایش و پیشرفت سلول های خورشیدی
- آرایه فتوولتائیک
- عملکرد سلول خورشیدی (اثر فوتوولتائیک)
- انواع سلول های خورشیدی
- مقایسه سه نوع پر کاربرد سلول های خورشیدی
- سیلیکون بلوری
- سلول های خورشید تک کریستالی (Mono-SI)
- سلول های خورشید چند کریستالی (Poly-SI)
- سلول های لایه نازک
- سلولهای خورشیدی کادمیم تلورید (CdTe)
- سلول خورشیدی سیلیکون آمورف (a-Si)
- سلولهای خورشیدی مس ایندیوم گالیوم دی سلنید (CIGS)
- نسل سوم سلول های خورشیدی
- سلول خورشیدی رنگ - حساس یا رنگدانه ای (DSSC)
- انواع تجهیزات سیستم تامین برق از طریق آرایه های فتوولتائیک
- انواع سیستم های برق خورشیدی
- سیستم های مجزا یا خود اتکا یا مستقل از شبکه (off grid)
- سیستم های متصل به شبکه (on grid)
- سیستم متصل به شبکه با پشتیبانی باتری
- سیسیتم خورشیدی متصل و متکی به شبکه
- روند کلی طراحی سیستم فتوولتائیک
- مکان یابی سلول های خورشیدی
- مزایا، معایب و محدودیت های سلول های خورشیدی
- منابع