بررسی سقف وافل، پاورپوینت سقف وافل، مزایا و معایب سقف وافل، نحوه اجرای سقف وافل، نکات اجرایی سقف وافل، سقف وافل یک طرفه و دو طرفه، نمونه پروژه های اجرا شده سقف وافل در ایران و جهان، waffle ceiling
سقف وافل سازه ای جدید و مدرن می باشد که بیشترین کاربرد آن برای ساخت سقف های بلند مرتبه ( معمولا با ارتفاع بیش از 12 متر) می باشد. وافل به وسیله بتن مسلح ساخته می شود و ظاهری شبکه ای و پنجره ای مانند دارد. این سازه همانطور که از نامش پیداست شباهت ظاهری زیادی به نان وافل دارد و دلیل نامگذاری آن نیز به دلیل همین شباهت میباشد.
سقف وافل نمونه ای از پرطرفدارترین و در عین حال زیبا ترین سقف های اجرا شده توسط معماران از گذشته دور تا به امروز میابشد. این سقف قابل اجرا در انواع ساختمان های اسکلت بتنی و یا فلزی می باشد . از جمله ویژگی هایی که سبب پر طرفدار شدن این سقف شده است میتوان به زیبایی کار (سطح تمام شده)، وزن کم، صرفه جویی در مصرف بتن و میلگرد تا حدود 20 دصد ، کاهش هزینه نازک کاری و . . . اشاره نمود.
موارد استفاده از سقف وافل
- مجتمع ها و ساختمان های بلند مرتبه
- پارکینگ ها
- سالن ها
- فرودگا ها و پایانه ها
ویژگی های سقف وافل
- امکان اجرای سقف هایی با دهانه بلند و شکل نامنظم
- به دلیل وجود حفرات در سقف بیشترین صرفه جویی در مصالح را دارد که باعث کاهش وزن کلی سقف نسبت به دیگر روش های اجرا می باشد.
- به علت اجرای ساده تر آن، کمتر به نیروهای متخصص جهت اجرا نیازمند میباشد که سبب صرفه جویی هزینه در منابع انسانی نیز می گردد.
- وجود انواع قالب در اندازه ها و شکل ها متنوع نیاز به برشکاری را مرتفع می نماید.
- کاهش لرزش های ناگهانی به دلیل استفاده از میلگرد های دوطرفه
- به دلیل عدم استفاده از آرماتور های تقویتی سرعت اجرای آن از دیگر روش ها بالا تر می باشد
انواع سقف وافل
1سقف وافل یک طرفه
سقف وافل یک طرفه، بیشتر در دهانه های کوتاه کاربرد دارد و قالب های مورد استفاده در این نوع سقف قالب های مستطیلی شکل میباشد که به صورت دال یک طرفه عمل می کند . از آنجایی که در این روش میلگرد ها فقط در یک جهت تعبیه می شوند میزان مصرف میلگرد در مقایسه با سقف دو طرفه کاهش می یابد و صرفه ی اقتصادی بیشتری دارد.
2سقف وافل دو طرفه
این نوع از سقف کاربرد بیشتری در ساختمان های دارای دهانه ی بلند دارد . قالب های مورد استفاده در این روش قالب های مربعی شکل میباشند که به صورت دال دوطرفه عمل می کند . میلگرد ها در دو جهت متعامد بافته می شوند هرچند که میزان مصرف میلگرد در این روش بیشتر است و قیمت تمام شده ی بیشتری در مقایسه با سقف وافل یک طرفه دارد اما در نهایت مقاومت و استحکام و ایمنی بیشتری نسبت به سقف وافل یک طرفه دارد .
نحوه اجرای سقف وافل
مرحله نخست جهت اجرای سقف وافل، شمع بندی می باشد . پس از آن شاسی کشی سقف اجرا می گردد و در این روش نیاز به تخته کشی زیر سقف نمی باشد و به دلیل ساختاری که دارد قالب ها خود نقش نگهدارنده بتن را انجام می دهند که این امر سبب صرفه جویی در زمان اجرای سقف می شود. پس از آن قالب ها روی قوطی ها قرار گرفته و آرماتور گذاری سقف اجرا می شود. بنابر لیستوفر طراحی شده میلگرد های مخصوص برش خورده و اجرا می شوند و نوبت به بتن ریزی می رسد که معمولا برای بتن ریزی در ارتفاع بالا به پمپ بتن نیاز داریم .پس از مدتی که بتن ریزی انجام شد و بتن به استحکام مورد نظر رسید طبق ایین نامه قالب ها باز شده و اجرای سقف به پایان می رسد . قالب های باز شده را می توان مجددا برای پروژه های دیگر استفاده کرد و این یکی از مزایای قالب های سقف وافل می باشد.
مزایا و معایب سقف وافل
مزایای سقف وافل
- صرفه جویی در مصرف مصالح (آرماتور و بتن)
- کاهش هزینه ها ناشی از صرفه جویی در مصالح
- سبک بودن سقف و کاهش وزن کلی سازه
- مقاومت بالا در برابر لرزش
- مقاومت در برابر آتش سوزی
- امکان استفاده چند باره از قالب های وافل
معایب سقف وافل
- برای سقوف شیبدار با توجه به عملکرد فنی مد نظر مناسب نیست.
- اکیپ اجرا به علت رایج نبودن سقف وافل، کم میباشد.
- عایق صدای مناسبی نمیباشد.(در صورت عدم استفاده از کناف)
نمونه پروژه ها استفاده از سقف وافل
ساختمان تئاتر ملی سلطنتی لندن : این سالن با استفاده از سقف وافل در سال ۱۹۷۶ تأسیس شده و در ناحیه ساوت بانک شهر لندن قرار دارد. این مجموعه دارای چهار سالن با ظرفیتهای ۱۱۶۰، ۸۹۰، ۴۰۰ و ۲۲۵ نفر است.
مترو واشنگتن دی سی : از دیگر نمونه های برجسته ای که از سیستم وافل به شکلی متفاوت استفاده نموده است مترویی در شهر واشنگتن دی سی میباشد.
فرودگاه بین المللی بمبئی هند : یکی از عمدهترین گروهها از سازههایی که در آنها به دلیل نیاز به تأمین دهانههای بلند از سقف وافل استفاده میگردد، فرودگاهها هستند. از شناختهشدهترین فرودگاههایی که در آن از سقف وافل استفاده گردیده است، میتوان به فرودگاه بینالمللی بمبئی هند اشاره کرد. این فرودگاه در سال ۱۹۴۲ افتتاح شده است، اما از سقف وافل برای ساخت ترمینالهای جدید این فرودگاه در دههی هشتاد میلادی استفاده گردیده است.
مجمتع آموزشی Galbraith Hall : این مجتمع آموزشی در دانشگاه کالیفرنیا-سندیگو واقع شده است. کاربری اصلی این مجموعه سالن اجتماعات، کلاسهای درس و کاربریهای آموزشی است. در بازسازی این مجموعه از سقف وافل استفاده گریده است.
در ادامه میتوانید اقدام به دانلود پاورپوینت سقف وافل نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 54 اسلاید
- فونت زیبای Casablanca
- حجم فایل :9 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- فهرست
- سقف وافل (Waffle Ceiling)
- موارد کاربرد سقف وافل
- ویژگی ها و خصوصیات سقف وافل
- قالب های سقف وافل
- ویژگی های قالب های سقف وافل
- انواع سقف وافل (سقف وافل یک طرفه، سقف وافل دوطرفه)
- اصول طراحی سقف وافل
- جزئیات و پلان آرایش بلوک های وافل
- نحوه اجرای سقف وافل
- اجرای تخت و معولی
- اجرای مدولار سقف وافل (زیر سازی سقف وافل، چیدمان قالب وافل، آرماتوربندی سقف وافل، بتن ریزی سقف وافل، قالب برداری سقف وافل)
- جدول قالب برداری سقف وافل (جدول 9-12-2 مبحث 9)
- مزایای سقفف های وافل
- معایب و محدودیت های سقف وافل
- سقف وافل در قیاس با دیگر سقف ها
- نمونه پروژهای اجرای شده با سقف وافل ( فرودگاه بین المللی بمبئی هند، مجمتع آموزشی Galbraith Hall، دانشگاه UCSD، کایفرنیا، مترو واشنگتن دی سی، ساختمان تئاتر ملی سلطنتی لندن، ایستگاه راه آهن اصفهان)
- منابع