سقف عرشه فولادی، پاورپوینت سقف عرشه فولادی، مزایا و معایب سقف عرشه فولادی، عرشه فولادی، دانلود پاورپوینت سقف عرشه فولادی، اجزای سقف عرشه فولادی، بتن ریزی سقف عرشه فولادی
سیستم های مرکب دال فولادی - بتنی (عرشه فولادی)، یکی از اقتصادی ترین روش های ساخت سقف برای ساختمان ها، شناخته شده اند. این سیستم از مقاطع مختلط دال بتن مسلح بر روی ورق های ذوزنقه ای که به وسیله برشگیرها (گل میخ ها) به تیرها و شاهتیرهای فولادی متصل می شوند، تشکیل شده است.
تاریخچه سقف عرشه فولادی
در حدود سالهای 1980 میلادی در کشورهای اروپایی نطیر فنلاند و ایالت متحده آمریکا با ظهور بلند مرتبه سازی در شهرهای بزرگ نوع جدیدی از اجرای سقف ها ابداع و گسترش یافت که در ابتدا با نام Steel Deck مطرح شد ادامه این روند و توسعه روز افزون تکنولوِژی های ساخت و ساز این سیستم نیز تکمیل تر شد و کاربردهای فراوانی در انواع سازه ها پیدا کرده است تا به امروز که از آن به عنوان سقف های CSD (Composite Steel Deck) یاد میشود و در تمامی آیین نامه های معتبر دنیا از جمله ACI ، ACSE، AISC مطرح میباشد و کشورهای مختلف هر کدام این سیستم را در آیین نامه های معتبر ساختمانی خود وارد کرده اند. در کشور ما نیز در مبحثم دهم مقررات ملی ساختمان به سقف های عرشه فولادی اشاره شده است.
اجزا سقف عرشه فولادی
ورق فولادی (Steel Sheet)
ورق فولادی مهم ترین مصالح به کار رفته در سقف عرشه فولادی میباشد که برای ساخت آن ورق فولادی گالوانیزه با ضخامتهای 0.8 تا 1.2 میلیمتر را به وسیله دستگاه های Roll Forming به روش نورد سرد[یادداشت به حالت موجدار شکلدهی میکنند به صورتی که در مقطع ورق حاصله هر موج به شکل یک ذوزنقه دیده میشود. وصله ورقهای فولادی گالوانیزه صرفاً بر روی تیرهای اصلی مجاز بوده و در این حالت می بایست دو عرشه وصله شونده به طولی حداقل برابر با 50 میلیمتر بر روی تیر اصلی با یکدیگر همپوشانی داشته باشند. ورق گالوانیزه عرشه فولادی به کار رفته در سقف های عرشه فولادی از نوع آجدار ذوزنقه ای بوده و سبب افزایش سرعت اجرا و کاهش هزینه های جاری در پروژه های ساختمانی می گردد.
برشگیر (Stud Shear Connector)
برشگیرهای (گل میخها) ویژه ای که در سقف عرشه فولادی مورد استفاده قرار داده میشوند به جهت نوع مصالح و روش خاص اجرا، از نقاط قوت این نوع سقف محسوب میگردند. قطر این برشگیرها حداکثر 20 میلی متر و ارتفاع آنها با توجه به شکل ورق فولادی متغیر می باشد و در نهایت حداقل ارتفاع گل میخ بعد از نصب که از بالای ورق ذوزنقهای اندازهگیری میشود از 40 میلیمتر نباید کمتر باشد. این گل میخ ها به وسیله دستگاه جوش قوس الکتریکی به خصوصی که Stud Welder خوانده میشود به بال تیرهای سازهای جوش میشود.
آرماتور (Reinforcement)
آرماتوربندی در چهار مورد زیر باید اجرا گردد :
- مقاومت در برابر لنگر منفی در دهانه های ممتد و کنسول ها
- بارهای متمرکز یا بازشو ها
- آرماتور حرارتی
- مقاومت در برابر لنگر مثبت در صورتی که از عملکرد کششی ورق فولادی صرف نظر شود.
آرماتوربندی این سقف در صورتی که با استفاده از میلگردهای آجدار مرسوم و موجود در بازار صورت بگیرد تا حدودی وقت گیر (نسبت به سایر مراحل اجرای این نوع سقف) خواهد بود اما در صورت استفاده از مشهای آماده (Fabric Reinforcement) این مرحله از اجرای سقف نیز با سرعت قابل قبولی صورت خواهد پذیرفت البته این مش های آماده می بایست مطابق با استانداردهای مربوطه ساخته، حمل و نصب گردند.
بتن (Concrete)
مقاومت فشاری بتن مورد استفاده با توجه به اینکه از بتن سبک یا بتن معمولی استفاده شود میتواند از 200 تا 300 کیلوگرم بر سانتی متر مربع متغیر باشد که با توجه به نوع بارگذاری و مشخصات دهانه تعیین خواهد گردید. در هنگام محاسبه مشخصات هندسی مقطع میبایست به جهت کنگره های ورق فولادی نسبت به تیر سازه ای موجود دقت نمود چرا که در صورت عمود بودن کنگره ها بر تیر، از بتن موجود در زیر سطح فوقانی ورق ذوزنقه ای باید صرف نظر کرد.
ضخامت دال بتنی در بالای کنگره روق ذوزنقهای نباید از 50 میلیمتر کمتر باشد. با توجه به این موضوع در صورت استفاده از ورق فولادی با ارتفاع حداکثر 75 میلی متر مجموع ضخامت سقف 125 میلی متر خواهد بود. یکی دیگر از راهکارهای سرعت بخشیدن به اجرای این سقف استفاده از بتن دارای فیبرهای پلیمری یا فولادی (Fibre Reinforced Concrete) میباشد که با استفاده از آن می توان آرماتوربندی را در اکثر نقاط عرشه فولادی خذف نمود که البته تهیه، حمل و ریختن آن می بایست با دقت خاص و براساس آییننامه های مربوطه باشد.
مراحل اجرای سقف عرشه فولادی
1دپو و انتقال به طبقات
پس از انتقال ورق های کامپوزیت به کارگاه و دپو در یک فضای مناسب (معمولاً فضا کمی را اشغال می نمایند)، توسط نیروی انسانی و بدون اینکه به ماشین آلات نیاز باشد و فقط با استفاده از یک بالابر به ترازهای مختلف طبقات انتقال داده میشوند.
2جای گذاری عرشه های فولادی
این عرشه ها شامل گیره های نر ومادگی می باشند که به سهولت نیروی انسانی نیمه ماهر می توانند آنها را در یکدیگر درگیر کنند و بعد از این مرحله می توان در طبقات به آسانی رفت و آمد نمود وبه شکل قابل توجهی سرعت کاربالا خواهد رفت.
3نصب میلگردها و برشگیرها
برای اتصال عرشه های فولادی برروی تیرها از گل میخ یا همان برشگیرها استفاده میشود و این کار موجب خوادهد شد که وزن تیرهای فولادی مصرف شده کاهش یابد.
4بتن ریزی سقف
بعد از اینکه میلگردها متصل شدند بتن ریزی انجام می گردد ضخامت کم دال و یکنواختی سطح صفحات باعث می شود هوا به سرعت و آسان تر خارج شود.
مزایا و معایب سقف عرشه فولادی
مزایا
- در برابر آتش و زلزله مقاومت بسیار خوبی دارد.
- امنیت اجرایی بالا
- امکان بتن ریزی همزمان تمامی طبقات
- لرزش ساختمان و انتقال صوت را کاهش میدهد
- یازده برابر دیگر سقف ها سرعت اجرای بالاتری دارد و همین امر در کاهش زمان و هزینه ها تاثیر گذار است.
- کاهش بار مرده سازه در نتیجه صرفه جویی 10 الی 15 درصدی بتن دال
- سبب افزایش فاصله های تیرریزی و کاهش استفاده از فولاد در اسکلت می شود که حدود 10 تا 30 درصد در فولاد صرفه جویی می شود.
- صرفه جویی 40 الی 60 درصدی در مصرف میلگرد
- عبور آسان و سالم تاسیسات از زیر سقف و همچنین تعمیر و تعویض بسیار راحت موارد آسیب دیده
- ایجاد سطحی یکنواخت در زیر سقف
- انعطاف پذیری با هر نوع طراحی از لحاظ معماری و کاربری
معایب
- استفاده این محصول در اسکلت های بتنی به نسبت سایر موارد سخت تر میباشد و برای انجام آن باید تمهیدات خاصی را در نظر گرفته شود.
- اصولا این سقف از سایر موارد لرزش بیشتری دارد. اما برای رفع لرزش آن می توان مطابق با استاندارد و ضوابطی که در مبحث دهم مقررات ملی ساختمان آمده استفاده کرد و از میزان لرزش شدید آن کاست
- کنترل جوش ها توسط ناظر
- میزان خوردگی فلز در آن دیده می شود
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت سقف عرشه فولادی نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 69 اسلاید
- فونت زیبای Casablanca
- حجم فایل :6.4 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- معرفی سقف عرشه فولادی
- تاریخچه سقف عرشه فولادی
- اجزا سقف عرشه فولادی
- ورق فولادی
- تولید عرشه فولادی
- بندیل کردن
- اشکال ورق های عرشه فولادی
- برشگیر (گلمیخ)
- اجزای گل میخ
- دستگاه جوش قوس الکتریکی Stud Welder
- فرآیند عملیات جوشکاری گلمیخ ها به فلز پایه
- آزمایش خمش گلمیخ
- کنترل کیفی گل میخ ها
- آرماتور سقف عرشه
- بتن سقف عرشه
- ضوابط مربوط به بتن سقف
- مراحل اجرای سقف عرشه فولادی
- دپو و انتقال به طبقات
- جای گذاری عرشه های فولادی
- نصب میلگرد ها و برشگیر ها
- بتن ریزی سقف عرشه
- شمع بندی سقف عرشه
- تصاویر اجرا سقف عرشه
- الزامات سقف عرشه فولادی بر اساس مبحث 10
- مزایا و معایب سقف عرشه فولادی
- جزئیات اجرایی سقف عرشه فولادی
- مقایسه بار مرده سقف عرشه و سقف تیرچه بلوک
- منابع