سازه های غشایی، پاورپوینت سازه های غشایی، پاورپوینت بررسی سازه های چادری، سازه چادری، سازه پارچه ای، پاورپوینت سازه های چادری، دانلود پاورپوینت سازه های چادری، سازه چادری ppt
سازه های غشایی که سازه چادری یا سازه پارچه ای نیز نامیده میشود، زیر مجموعه ای از سازه های فضایی هستند و به دلیل سبکی، شفافیت و انعطاف در خلق فرمهای زیبا و بدیع، گسترش روز افزونی در ساخت بناهایی با عملکردهای مختلف تجاری، اداری، ورزشی و . . . یا به شکل سایه بان در فضاهای عمومی و شهری داشته اند. در این سیستم از پوشش های چادری به عنوان غشای سازه ای استفاده میکنند. کارایی سازه ای سازه های پارچه ای به علت فرم فعال آن میباشد به عبارتی برای تحمل و انتقال نیروها به تکیه گاه به صورت کشش خالص، بر هندسه منحنی خود متکی اند. در سازه های چادری، فرم معماری و عملکرد سازه ای یکی هستند و غشا ها كمترین سطح را در میان سایر پوشش ها برای محدوده معین داراست. سازه های غشایی بدلیل سبکی وزن، برای مناطق زلزله خیز مناسب هستند.
نحوه عملکرد سازه غشایی
اساس کار سازه غشایی، نیروی کششی است. از این رو سقف های پارچه ای سازه، این کشش را تامین میکنند اما برای انتقال وزن به زمین نیازمند بهره گرفتن از پایه های عمودی و قوس ها هستند که در برابر فشار و خم شدگی مقاومت بالایی داشته باشند.
کاربرد سازه های غشایی
سازه های غشایی سازه هایی سبک وزن هستند که برای استفاده در انواع ساختمان ها در زمینه های زیرساختی، فرهنگی، ورزشی و سرگرمی، بازرگانی، اداری، زندگی و کاربری خصوصی ایده آل هستند. هیچ محدودیتی برای کاربرد، طراحی و عملکرد وجود ندارد.
اجزای سازه های غشایی
- غشاء : پوسته کششی نازکی است که نیروی کششی را انتقال میدهد و معمولا از جنس پارچه میباشند.
- عناصر فشاری : قوس ها و ستون ها که نیروی فشاری را انتقال میدهند.
غشاء
در سازه های چادری، فرم معماری و عملکرد سازه ای یکی هستند. در نتیجه مهندسی ساختمان و معماری جدا نشدنی بوده و درک رفتار سازه یک ابزار اساسی در طراحی این نوع از سازه ها می باشد. با نظر به تمام مبانی مطرح شده در مورد شکل گیری غشاها، اشکالی پایه در طراحی سازه های پارچه ای مورد توجه قرار می گیرند که علاوه بر تامین رفتارهای سازهای مورد نظر در غشاها، قابلیت ترکیب و تشکیل الگوهای پیچیده تر را به هر شکل ممکن دارند. انتخاب فرم سازه چادری، بسته به نیازهای معمارانه و نیز ظرفیت های بستر تحقق اثر، یکی از مهمترین تصمیمات طراح در فرآیند طراحی و ساخت سازه های چادری است. در واقع طراح، با انتخاب فرم پایه سازه چادری و یا تبین فرم پیچیده مورد نظر و ترجمه آن به الگوهای پایه، منطق باربری، محل استقرار تکیه گاه ها و نوع آنها و مصالح ممکن برای اجرای سازه را نیز مورد بررسی و فرآیند تصمیم گیری قرار میدهد. انواع غشاها براساس جنس عبارت اند از : پارچه ها فیلم فیلم های تقویت شده
عناصر فشاری
بخش دیگری از سازه های غشایی، عناصری هستند که وظیفه انتقال بار غشا به زمین را برعهده دارند. این عناصر به طور عمومی تکیه گاه نامیده میشوند. تکیه گاه ها در سازه های چادری به صورت دیرک های خارجی، کابل های معلق از دیرک های خارجی و دیرک های داخلی هستند. اگرچه رفتار تکیه گاه ها رفتاری خطی و همانند دیگر سازه های خطی ست و از این منظر شباهتی به رفتار سازهای غشاها ندارد اما عدم شناخت هندسه تکیه گاه ها و نحوه استقرار آنها می تواند منجر به تغییرات فراوان در فرم برآیند سازه در زمان ساخت نسبت به طراحی های انجام شده گردد. طراح معمار می بایست انواع تکیه گاه، نحوه اتصالات، هندسه های استقرار ایستا و همگن و نیز تاثیرات ناشی از حضور تکیه گاه ها در معماری خویش را به درستی بشناسد و تصمیمات صحیح متناسب را اتخاذ نماید.
مزایا سازه های غشایی
- طراحی زیبا و نو
- سبک وزن بودن
- تنوع (در دسترس بودن در رنگ ها و طرح های مختلف)
- ساخته شده از فابریک های بسیار مقاوم
- دارای ماهیتی چند کاربردی و تطبیق پذیر
- نیاز به نگهداری و محافظت کم
- مونتاژ و نصب آسان و کم هزینه
- ماندگاری و استقامت قابل قبول
- بهره گیری حداکثری از نور طبیعی
- پوشش دهانه های وسیع و حذف ستون مزاحم
معایب سازه های غشایی
- مقاومت نسبتاً پایین برخی از انواع سازه های چادری در برابر حرارت های بالا
- طول عمر نسبتاً کم در مقایسه با سایر سازه های ساختمانی
- مقاومت کم در برابر نیروهای فشارشی و خمشی
- امکان آسیب پذیری در برابر عوامل جوی
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت سازه های غشایی (چادری) نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 125 اسلاید
- فونت زیبای Estedad
- حجم فایل : 14.45 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- معرفی
- سازه های غشایی
- تاریخچه سازه های غشایی
- کاربردها
- سازه های پوسته ای
- انواع سازه های پوسته ای
- انواع سازه های غشایی از لحاظ فرم
- سین کلاستیک
- سازه های بادی
- گنبدهای کابلی
- آنتی کلاستیک
- مخروطی و زین اسبی
- مخروطی معکوس
- تیزه و دره ای
- سازه های طره ای
- تحلیل ساختاری فرم های غشایی
- اجزاء سازه های غشایی
- عناصر اصلی سازه های غشایی
- فرم غشاء
- پوسته های غشاء
- پارچه ها (اجزاء تشکیل دهنده پارچه، مهمترین مصالح غشاهای پارچه ای )
- پارچه های پلی استر با پوشش PVC
- الیاف کولار روکش شده
- فیلم ها
- فیلم های تقویت شده
- تکیه گاه ها
- لبه ها و مرزها
- اتصالات سازه های غشایی
- اتصالات پای ستون
- اتصالات مرزی و کناری
- اتصالات گوشه
- رینگ بالایی
- کابلهای اصلی و کمکی
- اتصال پارچه به پارچه
- طراحی سازه های غشایی
- مزایا و معایب سازه های غشایی
- بررسی دو نمونه پروژه اجرا شده سازه غشایی
- فرودگاه بین المللی دنور
- بوستان آب و آتش
- منابع