بستن میلگرد ها به یکد یگر (گره زدن آرماتور)
میلگرد های فولادی باید قبل از بتن ریزی، براساس طرح و محاسبه، به یکدیگر بسته و یکپارچه شوند تا از جابه جا شدن آنها طی عملیات بتن ریزی تا خودگیری بتن جلوگیری شود. بستن میلگرد ها به یکدیگر از نظر زمان و مکان بستگی به وضعیت کارگاه و نوع قطعه دارد که تصمیم گیری در مورد چگونگی آن وظیفه ی تکنیسین ساختمان است تا حداکثر کارایی حاصل شود. گاهی تمام یا قسمتی از میلگرد ها را خارج از قالب می بندند و یک شبکه را تشکیل می دهند و سپس آن را د ر قالب قرار می د هند.(شبکه ی کف فونداسیون منفرد) گاهی نیز میلگرد ها را روی قالب به یکد یگر می بندند.(مانند میلگرد های سقف بتنی)
برای بستن دو میلگرد به یکدیگر ، بیشتر از مفتول فلزی نرم با قطر1.5 تا 2 میلی متر استفاده میکنند که به این عمل اصطلاحا "گره زدن" می گویند. همچنین می توان با استفاده از دستگاه گره زن اتوماتیک میلگرد ها را به یک دیگر متصل کرد .
انواع گره های متداول برای بستن دو میلگرد به یکدیگر
گره ساده (لغزان)
گره ساده متداول ترین گره برای اتصال میلگرد های اصلی و فرعی (به اصطلاح مونتاژ) د ر شبکه های افقی مانند سقف و فونداسیون با امکان اجرای سریع میباشد.
گره صلیبی
در مواقعی که به علت استفاذه از میلگرد های قطور، تعداد نقاط اتصال کم باشد، برای استحکام بیشتر از اتصال میلگرد ها به یکدیگر از گره صلیبی استفاده می شود .
گره پشت گردنی
در ستون ها و تیر ها ، برای اتصال میلگرد به خاموت در گوشه ها ، اغلب از گره پشت گردنی استفاد ه میشود.
گره اصطکاکی
در اتصال میلگردها در شبکه ها و صفحات قائم (محل اتصال میلگرد های افقی به میلگرد های قائم) برای جلوگیری از لغزش میلگرد های افقی ، از گره اصطکاکی استفاده می شود. همانند گره میلگرد های میانی در دیوار برشی