ورود
x
ثبت
x

خانه اپرای سیدنی

بناها و آثار معماری جهان
تایپوگرافی
  • خیلی کوچک کوچک متوسط بزرگ خیلی بزرگ
  • پیش فرض Helvetica Segoe Georgia Times

خانه اپرای سیدنی، تحلیل اپرای سیدنی، پاورپوینت تالار اپرای سیدنی، تحلیل معماری خانه اپرای سیدنی، پاورپوینت اپرای سیدنی، پاورپوینت خانه اپرا سیدنی، Sydney Opera House

خانه اپرا سیدنی یکی از متمایز ترین بناهای قرن بیستم از لحاظ هنر معماری بشمار می‌رود که در شهر ساحلی سیدنی و در ایالت نیو سات ولز کشور استرالیا قرار دارد. یورن اوتزان آرشیتکت معمار دانمارکی اپرا هاوس شهر سیدنی در سال 1957 به طور غیرمنتظره ‌ای برنده طراحی اپرا هاوس شد. معماری منطقه سیدنی برون گرا است و اپرای سیدنی هم از آن تبعیت کرده است . این بنا در 28 ژوئن 2007 به عنوان میراث فرهنگی یونسکو انتخاب شده است.

سه بعدی بنا
سه بعدی بنا

یورن اوتزن

معمار دانمارکی ، یورن اوتزن در سال 1918 در کپنهاگ متولد شد در زمان تحصیل در دوران دبیرستان ، او به پدرش که مدیر کارگاه کشتی سازی و معمار درخشان کشتی در آلبورگ دانمارک بود کمک می کرد وی کارش را با مطالعه در زمینه طرح های جدید، ترسیم نقشه ها و ساخت مدل ها آغاز کرد، این فعالیت امکان دیگری را برای او فراهم کرد تا مثل پدرش معمار وسایل نقلیه دریایی بشود با این حال با تاثیر از پسر عموی پدرش (Einar Utzon - Frank) به هنر مجسمه سازی علاقه مند شد.

یورن اوتزن
یورن اوتزن

زمانی که اوتزن در سال 1942 از آکادمی هنرهای زیبا فارغ‌ التحصیل شد، مانند بسیاری از معماران آن زمان، به دلیل جنگ جهانی دوم، به کشور بی ‌طرف سوئد گریخت که در آنجا او به خاطر طولانی ‌شدن جنگ، در دفتر استکهلم هاکون اهلبرگ مشغول کار شد. به دنبال آن، او به فنلاند رفت تا با آلوار آلتو کار کند. اوتزن همواره از آلوار آلتو، آسپلوند گونار و فرانک لوید رایت، به عنوان مهم ‌ترین اشخاص تأثیرگذار بر کار شخصی خود یاد می ‌کرد.

بیشتر پروژه های اوتزن در کشور زادگاهش دانمارک قرار گرفته است، اما او بیشتر به خاطر ساختمان مجلس کویت و خانه اپرای سیدنی شناخته می شود. یورن اوتزان بدون شک از مهم ترین معماران قرن بیستم است که با الهام از معمارانی همچون رایت و آلتو آثاری را با کانسپت معماری ارگانیک و تاکید بر محور معماری تندیس گرا طبیعت خلق کرد. او در سال 2003 موفق به کسب جایزه معماری پریتزکر شد. اوتزان در 29 نوامبر 2008 در سن 90 سالگی بر اثر حمله ی قلبی در خواب درگذشت.

اپرای سیدنی

 موقعیت بنا

استرالیا، شهر ساحلی سیدنی، ایالت نیو سات ولز

 کانسپت

ایده این بنا چند قطاع از یک کره است, در واقع هر کدام از پوسته های این بنا بخشی از یکی کره است. (از جمله خواص کره میتوان به جهت نداشتن، آرامش دادن، بسته نبودن و . . . اشاره کرد که در این بنا سعی شده است این خواص القا نشود.)

کانسپت اپرای سیدنی
کانسپت اپرای سیدنی
 تاریخچه بنا

پشت طراحی خانه اپرا سیدنی تاریخچه طولانی وجود دارد که بر روی در نظر گرفتن آن به عنوان نمونه هشتم از عجایب جهان بحث می شود. داستان پشت این سازه بزرگ در سال 1956 زمانی که دولت ولز جنوبی یک مسابقه عمومی برای طراحی دو سالن اجرا برای اپرا و کنسرت های سمفونی ترتیب داد، آغاز شد. اوتزن، معمار دانمارکی تا آن زمان در حرفه خود ناشناخته بود تا اینکه وارد مسابقه شد و چند نقشه ساده از او ایرو سارینن معروف را که عضو هیئت داروران بود را شیفته خود کرد. وی می گوید : "اشکال از لحاظ نمایش هندسی ساده بودند. ما متقاعد شده ایم که آن ها مفهومی از یک خانه اپرا را که قابلیت تبدیل شدن به یکی از ساختمان های فوق العاده جهان را دارد را نشان می دهند."

ساخت خانه اپرا سیدنی در مارس سال 1959 بعد از تخریب قلعه انبار ترامواهای مک کواری آغاز شد. پروژه در سه فاز ساخته شد:

  1. فنداسیون و سازه بالکن رو به بندرگاه سیدنی (1959-1963)
  2. ساخت بدنه خارجی (1963-1967)
  3. ساخت فضای داخلی (1967-1973)

.برای ساخت پی بنا حدود 700 شمع بتنی با غلاف های فولادی استفاده شده است که قطر هرکدام نزدیک به 1 متر است. تمام این عوامل منجر به افزایش زمان ساخت بنا و هزینه تمام شده پروژه گردید.

بین سال های 1957-1963 در میانه ساخت بالکن، اوتزن و اراپ بر روی توسعه یک سیستم بدنه ساختمان کار کردند که شکل شماتیک اولیه کروی را از لحاظ سازه ای ممکن می ساخت. بعد از دوزاده دوره تکرار، آن ها راه حلی پیدا کردند که شامل یک سیستم راه راه از لایه های بتنی پیش ساخته، ساخته شده از مقاطع یک کره می شد. این سیستم هر یک از لایه ها را مجاز می ساخت که از تعدادی قسمت های استاندارد ریخته شده در یک قالب معمولی در سایت ساخته شوند. اوتزن می خواست که لایه ها مانند کشتی ها در مقایسه ها آب های آبی عمیق اقیاس که روی آن در حرکتند بزرگ به نظر برسند.

در 28 فوریه سال 1966 بعد از مشاجره های طولانی با دولت ولز جنوبی جدید به دلیل بالا رفتن هزینه های ساخت چنانکه هزینه لایه های بتنی در مسیر کامل شدن بالا می رفت، اوتزن از پروژه استعفا داد. علی رغم یک اعتراض نامه با 3000 امضا برای انتصاب دوباره اوتزن دولت سه معمار استرالیایی یعنی پیتر هال، دی اس لیتلمر و لیونل تاد را برای تکمیل پروژه استخدام کرد. بعد از اینکه 2194 امین بخش پیش ساخته از لایه نصب شد در سال 1967 دومین گام از پروژه به پایان رسید.

در مرحله سوم و نهایی از پروژه تحت نظارت معماران جدیدا استخدام شده، طراح اولیه اوتزن به شکل قابل توجهی تغییر پیدا کرد. به درخواست کمیسیون رسانه ای استرالیا سالن اصلی پیشنهادی که در طرح اصلی اولیه به عنوان یک سالن چند کاربره برای اپرا و کنسرت بود به یک فضا مخصوص کنسرت تبدیل شد و بنابراین سالن کنسرت نام گرفت. سالن کوچک تر خانه اپرا سیدنی که در اصل برای کارهای نمایشی طراحی شده بود به خانه اپرا و باله تبدیل شد و تئاتر اپرا نام گرفت. طراحی دیواره های خارجی بزرگ شیشه ای نیز به دستان معماران استخدام شده سپرده شد.

در اکتبر سال 1973 ساختمان تکمیل و توسط ملکه الیزابت دوم افتتاح شد. با وجود تخمین اولیه 7 میلیون دلار، بودجه از این مقدار خیلی تجاوز کرد و هزینه نهایی به 102 میلیون دلار رسید. اوتزن دیگر هرگز به استرالیا بازنگشت که شاهکار تمام شده خود را که یکی از بزرگترین سازه هایی است که تاکنون ساخته شده است را از نزدیک ببیند.

 سقف سازه

سقف این بنا شامل یک سری سهمی است که توسط نوار های بتنی حمایت میشوند. برای ساخت سقف از قالب استفاده شده است که به دلیل شکل هندسی خاص سقف ها باید قالب ها را می ساختند و چون سقف ها در ابعاد مختلف بودند ساخت قالب ها بسیار پرهزینه بود. در زمان ساخت بالکن 12 بار طرح پوسته ها عوض شد تا شرکت سازنده توانست اقتصادی و اجرایی ترین روش را پیدا کند. سقف این بنا از سنگین ترین سقف های دنیا تا به حال است که 27230 تن وزن دارد.

 مصالح
  • لایه های بتنی پوسته با 1,056,066 کاشی سرامیکی به رنگ های سفید و کرم ساخته شده در سوئد از خاک رس و سنگ شکسته پوشانده شده اند. در حالی که از دور همه کاشی ها سفید به نظر میرسند.
  • در این بنا از شیشه لمینت (6225 متر مربع) استفاده شده است زیرا شیشه های معمولی از لحاظ ایمنی و بحث عایق بسیار نامناسب بودند.
  • در فضای داخلی اپرای سیدنی مصالح غالب گرانیت صورتی است که از تارانا آورده شده و تخته سه لا که از نیو سات ولز تهیه شده است. (مصالح بومی)
کاشی های سرامیکی نما - تخته های چندلا فضای داخلی
کاشی های سرامیکی نما - تخته های چندلا فضای داخلی
 فضاهای داخلی

این بنا شامل فروشگاه که دارای 1000 مغازه است , 5 سالن اصلی نمایش , 1 سالن پذیرش اصلی , 5 استودیو تمرین , 4 رستوران , 6 بار , 1 کتابخانه , 1 سالن برای استراحت هنرمندان به نام اتاق سبز , 60 اتاق برای تعویض لباس , دفاتر مدیریتی , تاسیسات و .... محوطه داخلی شامل 2 تالار اصلی در کنار هم و به موازات هم می باشند , این دو تالار به مرور شیب نا محسوسی پیدا می کنند و تماسا گران را از سمت شمال به جنوب به طرف آمفی تئاتر ها هدایت می کند. (سالن غربی : کنسرت هال و سالن شرقی : تئاتر)

 نور پردازی در شب

اولویتی که پس از ترک اوتزن وجود داشت بنا نهادن تعدادی اصول طراحی بود که توجه ویژه ای به نور پردازی داشت. به گونه ای که توصیف می شد : طبیعت دقیق نورپردازی تنها میتواند پس از انجام تعداد قابل توجهی آزمایش و تحقیقات تفهیم شود. در آن زمان طراح نورپردازی پروژه جک والدرام و همکاران وی بودند که به کار بر روی نورپردازی سالن اپرا مشغول شدند. شیوه‌ طراحی‌شده توسط آنها تا به امروز هم در سالن اپرا استفاده می‌شود. کانسپت طرح ‌هایی که والدرام ارائه داد بر اساس نورپردازی بام و به کمک نورافکن ‌هایی از فواصل صد ها متر دورتر از بنا انجام می‌شد. متأسفانه این نور پردازی ایجاد سایه ‌های نامطلوبی در قسمت پایینی پوسته ‌ها را هم به همراه داشت. با انجام آزمایش های و شبیه سازی های فراوان سایه­ روشن‌ های مناسب با نصب پروژکتور های قوی ­تر در ایستگاه ‌های مخصوص نورپردازی در 500 متری بنا و در جهت مخالف اسکله­ های گرد حاصل شد. لنزها و تجهیزات اُپتیکی بسیاری برای اجرای نور پردازی مورد نظر به‌ کار گرفته شد و سرانجام نورپردازی مناسب و مورد نظر مسئولان تحقق یافت. نورپردازی اپرای سیدنی از نمونه ‌های موفق نور پردازی بنا های شاخص است.

نورپردازی خانه اپرای سیدنی
نورپردازی خانه اپرای سیدنی

در ادامه میتوانید اقدام به دانلود پاورپوینت تحلیل اپرای سیدنی نمایید.

مشخصات فایل :

  • فایل پاورپوینت
  • 68 اسلاید
  • فونت زیبای Casablanca
  • حجم فایل :10.5 مگابایت
  • تصاویر فایل :

مطالب موجود در فایل :

  • معرفی
  • دلایل شاخص بودن طرح
  • یورن اوتزن
  • تحلیل بنا
  • موقعیت بنا
  • کانسپت
  • تاریخچه بنا (در سه فاز اجرای پی و بالکن، اجرای پوسته، طراحی فضای داخلی)
  • جزئیات فنی
  • سقف سازه
  • مدارک بنا (مدل سه بعدی بنا، سایت پلان، پلان همکف و طبقه اول، نماهای بنا، یک برش از بنا)
  • سیرکولاسیون
  • فضای باز
  • ورودی
  • مصالح
  • فضاهای داخلی (بررسی سالن کنسرت، سالن تئاتر)
  • ریتم و تکرار
  • نورپردازی در شب
  • منابع
تومان26,000

نظرات (0)

0 از 5 براساس 0 رای
هنوز نظری ارسال نشده است

  1. بهتر است نام و نظر خود را فارسی تایپ کنید ( برای انتشار سریع نظر یا افزودن فایل پیوست، باید وارد حساب کاربری خود شوید )
رتبه دهید:
پیوست (0 / 3)
انتشار موقعیت
کد تصویری را وارد کنید

مجوزها

logo-samandehi