آهک، پاورپوینت در مورد آهک، پاورپوینت آهک، کاربرد های آهک، آهک ساختمانی، اهک ppt، دانلود پاورپوینت اهک
آهک (Lime) از قديمی ترين مصالح مورد استفاده بشر است. يکی از فرضيه ها در مورد كشف آهک توسط بشر اين است كه انسان های اوليه از سنگ آهک برای ساخت اجاق های خود استفاده ميكردند. اين سنگ در مجاورت آتش پخته شده و به آهک زنده تبديل ميشد و نيز در اثر بارندگی شكفته ميشد و به صورت شيره آهک جريان مييافت و باعث چسبندگی قطعات سنگی مجاور خود میشد. بنابراين كشف آهک همزمان با پيدايش آتش بوده است. شواهد استفاده از آهک در آسيا، اروپا، آفريقا و آمريكا يافت شده است. يونانيان استفاده از آهک را از ايرانيان، و روميان نيز از يونانيان آموخته اند. قديمی ترين سند استفاده از آهک، در شفته پوشش قبری در تپه حسنلو در ايران يافت شده است.
کاربرد های آهک
در واقع آهک کاربردهای مختلفی در دنیا دارد به نحوی که از این نوع مصالح ساختمانی برای بخشهای مختلف ساخت و ساز اعم از ساختمان سازی، راهسازی و سدسازی استفاده میشود. از کاربردهای آهک در ساخت و ساز میتوان به گچبری و گچ کاری، بناهای باستانی، زیرسازی آسفالت، بنایی، تولید بتن، ایتونگ، تولید سیمان، خاکریزی، تولید آجر همچنین کاربرد در بهبود وضعیت آب آشامیدنی اشاره کرد. آهک از مصالح ساختمانی پرکاربرد برای ساخت و ساز است.
سنگ آهک
سنگ آهک سنگ رسوبی با منشأ شیمیایی یا زیست شیمیایی که بیشتر از کلسیم کربنات تشکیل شده باشد. در واقع هدف از تهیه آهک، تبدیل سنگ آن به حالت قابل مصرف و تبدیل مجدد آن به سنگ آهک، پس از مصرف میباشد. نحوه تشکیل سنگ آهک توسط فرآیندهای آلی و معدنی صورت می گیرد. بسیاری از این نوع سنگ ها فسیل پذیر هستند. سنگ های آهکی عمدتا از کربنات کلسیم یا کربنات کلسیم و منیزیم تشکیل شده است. سنگ آهک به تدریج در آب های گرم و کم عمق و شفاف تشکیل می شوند. این نوع سنگ به مرور زمان از بقایای مواد آلی مانند پوسته، مرجان، جلبک، مدفوع و . . . تشکیل می شوند.
آهک زنده (Calcination)
آهک زنده يا اختصاراً آهک، اكسيد كلسيم Quick Lime (CaO) است كه از تجزيه سنگ آهک (CaCo3) در اثر حرارت به دست می آيد. به همين جهت به آن آهک پخته نيز ميگويند. اين فعل و انفعالات را آهک پزی (آهكی شدن) گويند كه در كوره های آهک پزی صورت ميگيرد. هرچه دمای كوره بيشتر باشد، CO2 بهتر آزاد ميشود . ولی ميزان دمای كوره با توجه به ناخالصی های موجود در سنگ آهک متفاوت است. از تجزيه هر 100 كيلوگرم سنگ آهک خالص، 56 كيلوگرم آهک زنده به دست می آيد و با متصاعد شدن گاز CO2 از سنگ آهک، این سنگ اندکی تقليل حجم پيدا ميكند. اين امر يکی از دلايل كمتر بودن وزن مخصوص آهک زنده (3.1 – 3.3 گرم بر سانتی متر مکعب) نسبت به سنگ آهک (2.7 گرم بر سانتی متر مکعب) است.
آهک شکفته (Lime Slaked)
آهک نشکفته همان آهک زنده CaO است که در اثر ترکیب شدن با آب تبدیل به آهک شکفته یا آهک مرده یا آهک آب دیده میگردد. نام شیمیایی ترکیب حاصله بعد از واکنش با آب کلسیم هیدروکسید است. اگر آهک زنده كاملاً خالص باشد، مقدار 22.1%وزنش آب برای شكفتن لازم دارد ولی عموماً به علت وجود ناخالصی در آهک، آب كمتری مورد نياز است. آهک زنده ميل تركيبی فراوانی با آب دارد و در اثر اين تركيب ازدياد حجم پيدا كرده و حرارت زيادی آزاد ميكند. برای آهک خالص میزان آب مورد نیاز در حدود 22 درصد ولی در عمل تا 35 درصد وزن آهک آب مصرف می شود.
سرعت عمل شکفته شدن آهک به سه عامل زیر بستگی دارد :
- آهکی که خرد شده باشد سریع تر از قطعات بزرگ هیدراته می شود.
- آهک خالص بسیار سریع تر از آهکی که ناخالصی دارد شکفته می شود.
- آهک نپخته قادر به شکفته شدن نیست و آهک سوخته نیز به علت اثر ناخالصی ها دیر شکفته می شود و یا هرگز شکفته نمی شود.
روش های شکفتن آهک زنده :
- روش دستی یا سنتی شامل روش خشک (تنگ گذاشتن) و روش تر (آهک شویی)
- روش صنعتی شامل استفاده از هیدراتور و استفاده از فشار بخار آب
انواع آهک
آهک هوایی یا چاق : اگر در ساخت آهک زنده از سنگ آهک تقريباً خالص استفاده شده باشد، این آهک پس از شکفتن مجددا به آرامی CO2 هوا را جذب کرده و سخت میشود و دوباره به سنگ آهک تبدیل میشود. چنين آهكی را آهک هوایی گويند.
آهک آبی یا هیدرولیک : اگر در ساخت آهک زنده از سنگ آهکی استفاده شود كه دارای ناخالصی های سيليسی و خاک رس باشد، آهک زنده به دست آمده را آهک آبی گويند. گيرش ملات های آهک آبی هم در آب و هم در هوا صورت ميگيرد ولی عموما آبی هستند. ميتوان اين نوع آهک را حد واسط بين آهک هوایی و سيمان دانست.
آهک نیمه آبی یا لاغر : نوعی آهک آبی است ولی با درجه خلوص بيشتر به طوری كه فقط دارای مقداری ناخالصی خاک رس است . ملات اين نوع آهک نيز آبی است و مقاومت بيشتری نسبت به ملات آهک هوایی دارد. از اين آهک برای پی سازی در خاک هایی كه ميزان سولفات آنها كم است، استفاده ميكنند.
آهک پرمایه : اين نوع آهک حدود 4-8% ناخالصی دارد و مهترين ويژگی آن اين است كه در تماس با آب به شدت شكفته ميشود و حجم آن تا حدود 2.5 برابر مقدار اوليه اش افزايش میابد. از اين آهک برای ساخت آجر ماسه آهکی، بتن آهکی و نيز پايدار كردن خاک در راه سازی استفاده ميكنند.
آهک کم مایه : آهک كم مايه از سنگ آهکی تهيه ميشود كه كمتر از 70% آهک دارد. از ويژگی های اين نوع آهک اين است كه به كندی شكفته ميشود و ملات آن به آرامی در هوا سخت ميشود. از اين آهک برای پی سازی ساختمان های كم ارتفاع استفاده ميكنند.
آهک صنعتی : درجه خلوص اين آهک به 98-94% ميرسد و برای مصارف صنعتی نظير صنايع قند سازی، كاغذ سازی و. . . به كار ميرود.
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت آهک نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 87 اسلاید
- فونت زیبای Estedad
- حجم فایل : 5.8 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- تاریخچه آهک
- تعاریف
- مزایای آهک
- کاربرد آهک
- مهم ترین کاربرد های آهک
- استفاده از آهک در کارهای ساختمانی
- استفاده در ملات (انواع ملات های آهکی : ملات گل آهک، ملات ماسه آهک، ملات شفته، ملات ساروج، ملات باتارد)
- استفاده از آهک در ساخت محصولات بتنی (آجر ماسه آهکی)
- تثبیت خاک در راهسازی
- تهیه سیمان
- ایتونگ (بتن های اتوکلاو شده)
- سایر کاربرد ها
- اشکال مختلف آهک
- سنگ آهک
- آهک زنده
- فرآیند آهک پزی
- معیارهای انتخاب فرآیند آهک پزی
- انواع کوره های آهک پزی
- کوره تنوره ای یا چاهی
- کوره حلقه ای یا هوفمان
- کوره قائم شامل کوره های تک و دبل شفت
- کوره های افقی یا گردنده
- آهک شکفته
- فرآیند شفکتن آهک
- سرعت عمل شکفته شدن آهک
- روش های شکفتن آهک زنده
- روش دستی و سنتی
- روش خشک (تنگ گذاشتن - توليد پودر آهک شكفته)
- روش تر (آهک شویی - توليد خمير آهک شكفته)
- روش صنعتی
- استفاده از فشار بخار آب
- استفاده از هیدراتور
- خواص آهک شکفته
- خواص فیزیکی، خواص شیمیایی، خواص مکانیکی
- انواع آهک
- آهک هوایی یا چاق
- آهک آبی یا هیدرولیکی
- آهک نیمه آبی
- آهک پرمایه
- آهک کم مایه
- آهک صنعتی
- جدول آهک های مناسب برای مصارف گوناگون
- جدول زمان گيرش انواع آهک های ساختمانی
- نکات ایمنی و بهداشتی در استفاده از آهک
- بسته بندی، حمل و نگهداری آهک
- منابع