کتابخانه آکادمی فیلیپس اکستر، تحلیل کتابخانه فیلیپس اکستر، پاورپوینت کتابخانه اکستر فیلیپس، پاورپوینت تحلیل کتابخانه فیلیپس اکستر لویی کان، کتابخانه اکستر لویی کان
کیفیت یک کتابخانه با اعتبار بخشیدن به یک دانشکده و جذب دانش آموزان برتر، اثر بخشی یک مدرسه را تعیین میکند. کتابخانه مدرن دیگر یک انبار کتاب و مجله نیست، کتابخانه مدرن تبدیل به یک آزمایشگاه برای تحقیق و پژوهش، یک فضای آرام برای مطالعه، تامل، مرکز فکری جامعه میشود. درست همانند کتابخانه مرکزی سیاتل رم کولهاس و کتابخانه فیلیپس اکستر که در سال 1972 توسط لویی کان شاعر نورپردازی طراحی شده است. از دیدگاه لویی کان کتابخانه یک گوشه نشینی و انزوای ساکت و آرام برای مطالعه ، خواندن و تفکر، مرکز فکری و عقلانی جامعه بشمار می رفت.
لویی کان
لویی کان با نام اصلی ایزادور ایتزه لیب شیمولوئیسکی در تاریخ 20 فوریه 1901 در پرنو استونی در خانواده یهودی چشم به جهان گشود. در حالی کان کودکی بیش نبود پدر و مادر یهودیش لیب شیمولوئیسکی و بیلا-ربکا مندولوویچ بعدها در سال 1906 تصمیم به مهاجرت از استونی گرفتند و به امریکا مهاجرت کردند. به منظور همگونی با آنجا، خانواده اسم آخر کان را در سال 1912 برگزیدند. لویی کان سال 1920 در دبیرستان مرکزی فیلادلفیا و مدرسه هنرهای صنعتی عادی به تحصیل مشغول شد. او بعدها در رشته معماری دانشگاه پنسیلوانیا که شیوه آموزشی آن شبیه دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس بود تحصیل کرد. لویی کان در سال 1924 موفق به اخذ مدرک معماری از آن دانشگاه شد. کان به مدت چند سال با شرکتها و دفترهای معماران حرفهای همکاری داشت و در سال 1937 با تاسیس دفتر معماری، فعالیت مستقل خود را آغاز نمود.
زمان اجرای اولین ساختمانهای کان به سال 1952 بر میگردد ولی تا اواسط دهه 50 با اجرای چند اثر، توجه آمریکا و جهان را به خود جلب کرد. در آثار کان تجریبات معماری مدرن، الهامات کلاسیسم یونان و معماری قرون وسطی، معماری اسلامی و حتی آکادمیسم قرن 19 اروپا را میتوان دید. در کل میتوان گفت او در اکثریت کارها تحت تأثیر مکتب بوزار بود و از همین روست که در کارهای او یک نوع نگرشی به تاریخ است و به خاطر همین او را به پست مدرن های تاریخ گرا نزدیک حس میکنیم. لوئی کان به دلیل حساسیتش نسبت به ارزش نور در طراحی ساختمان شاعر نور پردازی نامیده شده است. موزه هنر کیمبل و خانه مارگارت اشریک از آثار برجسته لویی کان میباشند.
کتابخانه فیلیپس اکستر
در سال 1965 رییس جدید آکادمی فیلیپس اِکستر، ریچارد دابلیو.دی همچون مسئولان دیگر پروژههایی که کان در محوطهی مؤسسات آنها کار کرده بود، خواهان ساختمانی مدرن بود که با دیگر قسمتهای تاریخی محوطه، سازگاری و تعاملی چشمگیر داشته باشد و همچنین یک فضای درونی ایده آل برای مطالعه. بنابراین فهرستی از کاندیدهای احتمالی از معماران آماده شد که نام افرادی چون کان، ادؤارد لاربه بارنز، پل رودلف و فیلیپ جانسن در آن به چشم میخورد و پس از ملاقات با معماران حاضر در لیست و بررسی آثار پیشین آنها، طراحی ساختمان به کان پیشنهاد شد. پس طراحی های کان و ایجاد تغیراتی در آن سرانجام در سال 1972 کتابخانه ساخته شد. وقتی این بنا کامل شد کان در مواجه با همه خواسته های آکادمی در میان اصول طراحی خودش موفق بود.
طرح کان برای کتابخانه آکادمی اکستر از رویکرد انتقادی وی نسبت به طرح های کتابخانه های معاصر سرچشمه گرفته است. او مبانی طراحی سالن مطالعه اصلی کتابخانه و فضاهای مطالعه انفرادی را به کلی دگرگون کرده و به جای یک ساختمان تمام بتنی از یک ساختمان با پوسته آجری و هسته بتنی استفاده کرده است که با بکارگیری سیستم منحصر بففردی نور طبیعی را به داخل بنا میکشاند.
پلان کتابخانه اکستر از سه مربع فضایی تشکیل شده است. ابتدا مربع بیرونی که فضای مطالعه را در خود جای داده است سپس مربعی که مخازن کتاب در آن قرار دارد و در انتها نیز مربع مرکزی که آتریوم میباشد. دو مربع ابتدایی گرداگرد آتریوم قرار گرفته اند.
افراد پس از ورود به کتابخانه از یک مجموعه بزرگ از پله های سنگی تا طبقه اول بالا میروند. با رسیدن به آخرین مرحله به طبقه اول، فرد میتواند فورا رابطه ناحیه مرجع، میز گردش و قفسه های کتاب را درک کند. کان متوجه شد که این جنبه مهم است تا بازدید کنندگان بتوانند به راحتی طرح ساختمان ورودی خود درک کنند. ارتفاع فضای مرکزی (آتریوم) به ۷۰ فوت میرسد و نور طبیعی از طریق پنجره ها اطراف دو تیر متقاطع وارد آریوم میشود و فضا را روشن میکند. این فضای مرکزی از اطراف با قفسه های کتاب ارتباط دارد.
فضای مطالعه با استفاده از کابین های مطالعه در حاشیه بنا و کنار پنجره های نما قرار گرفته است. در کتابخانه اکستر کابین های مطالعه انفرادی به تعداد 210 عدد در کل کتابخانه در کنار پنجره ها قرار گرفته اند که جهت مطالعه از نور طبیعی استفاده گردد. هر کابین مطالعه، جداگانه دارای یک پنجره کوچک در ارتفاع میز با یک پانل کشویی برای تنظیم نور است.
طبقات بالاتر کتابخانه فیلیپس اکستر حاوی قفسههای کتاب برای 250هزار جلد کتاب، یک آزمایشگاه کامپیوتر ، یک ناحیه بازدید نوارهای ویدیویی و دی وی دیها، گوش دادن به موسیقی، دفاتر اعضای هیاتعلمی و ۲۱۰ مورد طراحی ویژه برای دانش آموزان است. در این طبقات حدود 450 نوع صندلی در اتاقهای مختلف، مانند بعضی سالنها و در یک تراس پخش شدهاند که ساختمان را در امتداد قسمت بیرونی طبقه چهارم احاطه کرده اند.
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت کتابخانه فیلیپس اکستر نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 88 اسلاید
- فونت زیبای Estedad
- حجم فایل : 14.9 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- معرفی بنا
- لویی کان (مختصری از زندگی نامه لویی کان، لویی کان و رویکرد فلسفی به معماری، خصوصیات معماری لویی کان، آثار برجسته لویی کان)
- تاریخچه بنا
- سایت پلان
- موقعیت بنا
- دسترسی به بنا
- کانسپت
- ساختار کلی بنا
- سیستم سازه ای بنا
- مصالح مورد استفاده در بنا
- نمای بنا
- ترسیم و سه بعدی از نمای بنا
- ورودی بنا
- فضاهای داخلی
- عرصه بندی کلی فضاها
- فضای مرکزی
- کابین های مطالعه انفرادی
- مخازن کتاب
- نورگیری بنا
- ترسیمات بنا (پلان زیرزمین، پلان طبقه همکف، پلان طبقه و نیم طبقه اول، پلان طبقه و نیم طبقه دوم، پلان طبقه و نیم طبقه سوم، پلان طبقه چهارم)
- 2برش از بنا، 2 برش سه بعدی از بنا
- تصاویری از سایر فضاها
- عناصر ارتباطی بنا
- سیرکولاسیون
- منابع