عایق های رطوبتی، انواع عایق رطوبتی، پاورپوینت عایق های رطوبتی، عایق های رطوبتی نوین، عایق کاری رطوبتی ساختمان، عایق رطوبتی ppt
یکی از دلایلی که باعث ایجاد خسارت به ساختمان و کاهش عمر مفید آن می شود نم و رطوبت است. به همین منظور عایق بندی ساختمان در برابر رطوبت امری ضروری می باشد. عایق کاری به معنای ایجاد یک پوشش محافظ برای پشت بام، دیوار، کف، تاسیسات و لوله ها در برابر نفوذ آب و رطوبت است. رطوبت از طریق خاک و یا به دلیل بارندگی ناشی می شود و ممکن است از طریق بدنه یا سطح دیوار و یا زمین و پی جذب ساختمان شود.
تعریفی از عایق رطوبتی
عایق رطوبتی به پوششی می گویند که ساختمان را در برابر نفوذ آب و رطوبت محافظت می کند. این عایق ها به صورت لایه هایی با ضخامت مختلف می باشند که به شکل مایع، پودر، رولی یا صفحه ای به کار گرفته میشوند.
دلایل استفاده از عایق های رطوبتی
- نم و رطوبت به بافت مصالح ساختمانی نفوذ نکند و در ادامه آن ، مواد به کار رفته در ساختمان پوسیده نشود چرا که پوسیده شدن و فرسایش در اثر نفوذ نم و رطوبت باعث کم شدن عمر مفید ساختمان می شود.
- علاوه بر آن نفوذ نم به دیوارها و کف موجب نشست آن ها یا طبله کردنشان می شود و در اثر رشد باکتری و قارچ در آن محیط های مرطوب بوی نا مطبوع ایجاد می شود.
- ایجاد شدن فضای مناسب برای رشد باکتری ها و قارچ ها علاوه بوی ایجاد نامطبوع، باعث می شود تا محیط از نظر بهداشتی هم دیگر سالم نباشد.
برخی از عایق های رطوبتی
قیر : قیر یک فرآورده طبیعی است که به حالت محلول در نفت خام موجود است و از هیدروکربورهایی با وزن مولکولی بالا تشکیل شده است. قیر دارای رنگ مشکی براق است و عمده ترین ویژگی آن، غیر قابل نفوذ بودن در برابر آب و نیز خاصیت چسبندگی آن است. قابلیت چسبندگی قیر بیشتر در راه سازی مورد استفاده قرار می گیرد به طوری که به صورت لایه نازکی دور دانه های سنگی را گرفته، آن ها را به یکدیگر می چسباند و تشکیل آسفالت را می دهد. قیر های نفتی یا پالوده که قسمت عمده مصرف قیر دنیا را تشکیل می دهد از پالایش نفت خام و در آخرین مرحله تقطیر به دست می آید بیشتر در ساختمان جهت عایق کاری مورد استفاده قرار میگیرد. قيرهای پالوده را با توجه به خواص آنها نامگذاری نموده و معمولاً آنها را با دو عدد مشخص می نمایند. در ساختمان سازی بیشتر قیر های 70-60 و 15-95 مصرف میشود که به قیر های شل و قیر های سفت معروف میباشند.
قیرگونی محصولی از قیر و گونی می باشد که برای عایق قسمت هایی مانند پی سازی، سرویس هاس بهداشتی، آشپزخانه، پشت بام های ساختمان ها استفاده می شود. این عایق از دو لایه قیر و یک لایه گونی جهت مسلح کردن قیر ساخته می شود. البته تعداد لایه های قیر و گونی بر حسب مکان مورد نظر متفاوت است.
قطران : برای ساخت قطران به زغال سنگ گرما می دهند تا گاز از آن خارج شود و کک به جا ماند. سپس گاز برخاسته را سرد می کنند تا عرق کند و قطره قطره بچکد. به ماده حاصله قطران گفته می شود. قطران هم مانند قیر دانه های سنگی را به یکدیگر می چسباند از این رو برای ساختن رویه های سیاه و نیز در عایق کاری رطوبتی به مصرف می رسد. از چوب و سنگ شیست چرب هم قطران می گیرند. قطران دارای مواد اسیدی است که در آب حل می شوند لذا باید در استفاده از آن در راه سازی دقت لازم به عمل آید. زیرا هنگام بارندگی مقداری از قطران در آب حل شده و وارد جوی ها و فضای سبز کنار راه ها می شود و گیاهان را آلوده می سازد.
عایق های رطوبتی پیش ساخته : با پوشش های پیش ساخته می توان بسیاری از مشکلات عایق کاری رطوبتی را حل کرد. در چند دهه اخیر استفاده از این پوشش ها در ایران بسیار رواج یافته است. بهترین نوع این پوشش ها نمد پشم شیشه است. برخی از کارخانه های تولید کننده عایق های پیش ساخته ، عایق با روکش آلومینیوم نیز تولید می کنند که حدود 85 درصد از نور و حرارت را نیز منعکس می کند. ایزوگام نوعی عایق رطوبتی پیش ساختهاست. محصولی دو لایه از تیشو الیاف شیشه و پلی استر که توسط قیر تقویت شده با پلیمرها پوشیده شدهاست. ایزوگام به منظور آب بندی قسمتهای مختلف سازههای ساختمانی و تأسیساتی به کار گرفته میشود. استفاده از این بستر پلیمری به منظور آب بندی ساختمان اولین بار در کشور ایتالیا انجام گرفته و خطوط تولید آن در ایران الگو برداری شده است.
تیشو : تیشو در واقع همان الیاف شیشه است که در فواصل معین و یکنواخت کنار یکدیگر قرار گرفته اند. این محصول به عنوان حامل در تولید عایق های رطوبتی، عایق کاری لوله های گاز و آب جهت حفاظت آن ها از رطوبت ، خوردگی و زنگ زدگی به کار می رود. تیشو در برابر آتش سوزی و فرسایش مقاوم است و در اکثر موارد در آن رزین تقویت کننده فنولیک نیز به کار می رود.
ماستیک ها : این گروه از محصولات تولیدی عمدتا به منظور پر کردن و آب بند نمودن درزها ، منافذ و ترک ها، روی سطوح مختلف مانند بتن ، فلز، آسفالت، چوب و … مورد استفاده قرار می گیرند. این محصولات با استفاده از مواد مختلفی نظیر انواع قیرها، حلال ها، پلیمرها، رزین ها، افزودنی های ویژه و مواد پرکننده، تولید و به طریق سرد یا گرم اجرا می شوند. از جمله ویژگی های ماستیک ها و درزبندها می توان به رطوبت ناپذیری، انعطاف پذیری، چسبندگی، مقاومت در برابر عوامل جوی و مواد شیمیایی اشاره کرد. ماستیک ها هرگونه فشار، ضربه، تغییرات دما و حرکات نسبی اجزا ساختمان را نیز تحمل می کنند.
پرایمرها : پرایمرها (آسترها) دسته ای از محصولات تولیدی بر پایه انواع قیرها، رزین ها، افزودنی ها و حلال های مختلف می باشند که به حالت مایع و با استفاده از قلم رنگ، غلتک و یا اسپری بر روی سطح اعمال شده و پوششی ضد رطوبت و ضد زنگ ایجاد می کنند. از انواع مختلف پرایمرها جهت عایق کاری رطوبتی سطح بتنی، اسکلت فلزی ساختمان، صفحه ستون ها، تیرهای چوبی، تانک های ذخیره آب، لوله های فلزی آب آشامیدنی و فاضلاب و لوله های گاز و نفت استفاده می کنند. پرایمرها همچنین به عنوان پوشش زیرین لایه عایق رطوبتی پیش ساخته بام جهت ایجاد چسبندگی بهتر به کار می روند.
عایق های رطوبتی نوین
ایزوشینگل : این محصول لایه ای مستحکم از نوعی قیر اصلاح شده با پلیمرهای مرغوب است که به وسیله یک لایه پلی استر یا تیشو تقویت گردیده است. ایزوشینگل پوشش مناسبی برای سقف های شیب دار با زاویه بیش از 15 درجه است. نصب آسان، بارگذاری اندک بر سازه سقف، عمر طولانی، تنوع در طرح و رنگ و جلوه زیبا از مزایای این عایق محسوب می شود.
ایزوفلکس : این عایق به صورت سرد و مایع اجرا شده و دارای مزایایی از جمله: ایجاد پوشش یکپارچه و بدون درز، مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش، وزن کم در واحد سطح، خاصیت عایق حرارتی و قابل اجرا در سطوح غیر هندسی می باشد.
نماسیل : پوشش عایق بر پایه آب و متشکل از رزین ها و پوشش دهنده های با ثبات می باشد که پس از اجرا ضمن محافظت از سطح زیر کار و ممانعت از شوره زدن آن، عایق رطوبتی کامل برای سطح ایجاد می کند. این محصول در رنگ های مختلف جهت نمای خارجی و داخلی ساختمان، سقف های شیب دار و استخرها و بر روی کلیه سطوح با هر جنسی قابل اجراست.
واترسیل : ترکیبی الاستومتری که بر پایه آب و یا حلال قابل عرضه بوده و به عنوان عایق رطوبتی و پوشش محافظ روی سطوح کاشی، سرامیک، بتن و مخازن فلزی مورد استفاده قرار می گیرد.
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت عایق رطوبتی و انواع آن نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 81 اسلاید
- فونت زیبای Estedad
- حجم فایل : 6 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- مقدمه
- راه های نفوذ رطوبت به ساختمان
- روش های جلوگیری از نفوذ رطوبت به ساختمان
- تاریخچه استفاده از عایق های رطوبتی
- دلایل استفاده از عایق های رطوبتی
- فضاهای نیازمند عایق رطوبتی
- انواع عایق رطوبتی بر اساس روش اجرا
- انواع عایق رطوبتی بر اساس مواد تشکیل دهنده
- قیرها (تاریخچه قیر، انواع قیر، قیرطبیعی، قیر نفتی، خواص قیر، افزودنی قیر، قیرآبه، عایق قیرگونی، مراحل اجرای عایق قیرگونی، نکات اجرایی عایق قیرگونی، مزایا و مایب قیر گونی)
- قطران
- عایق های رطوبتی پیش ساخته (معرفی، تقسیم بندی، مشخصات، معایب و مزایا، ایزوگام، نکات جهت نصب ایزوگام، وسایل نصب)
- سایر عایق های رطوبتی
- تیشو
- پرایمر ها
- ماستیک ها
- سیلرها
- پلیمرها
- عایق های رطوبتی نوین
- ایزوشینگل
- ایزوفلکس
- نماسیل
- واترسیل
- اجرای عایق های رطوبتی
- اجرای عایق رطوبتی در محل اتصال دیوار (روی کرسی) (دیتیل اجرایی، مراحل اجرای کار)
- اجرای عایق رطوبتی پشت بام (مراحل اجرا، نکات عایق بندی، دیتیل)
- اجرای عایق رطوبتی سرویس بهداشتی (نکات اجرایی، دیتیل اجرای عایق کف و عایق رطوبتی دیوار سرویس بهداشتی)
- نکات کلی در خصوص اجرای عایق های رطوبتی
- انبار و نگهداری عایق های رطوبتی
- منابع