خانه روبی، خانه روبی فرانک لوید رایت، پاورپوینت خانه روبی، تحلیل خانه روبی، خانه روبی ppt
خانه روبی شاهکار معمار پرآوازه آمریکایی، فرانک لوید رایت است که در سال 1910 میلادی در ایلینوی آمریکا طراحی کرده است. خانه روبی از مشهور ترین خانه های فرانک رایت به سبک پرایری است و جزء اولین آثار وی محسوب می شود. این بنا جزء یکی از برترین آثار معماری قرن بیستم به شمار میرود.خانه روبی همانند خانه های سبک پرایری ما قبل خود ساختمانی است عریض،کم ارتفاع و افقی که نمایانگر لایه گذاری منسجم و کارآمدی می باشد. لوید رایت با طراحی این بنا که متاثر از منظر چمنزارهای مسطح و وسیع نیمه غربی آمریکا بوده است، یعنی در حقیقت جایی که خود او در آنجا بزرگ شده بود، طراحی به سبک خانه های آمریکایی را مجددا احیا کرد. این رویکرد جدید او به سبک Prairie مشهور است.
فرانک لوید رایت
فرانک لوید رایت (تولد 8 ژوئن 1867 – درگذشت 9 آوریل 1959) معمار آمریکایی بود که دوران فعالیت او بیش از 70 سال طول کشید و آثار وی شامل طراحی بیش از 1000 بنا است که 532 بنا از آن ها کامل شده اند. فرانک لوید رایت به عقیده بسیاری بزرگ ترین معمار آمریکایی و یکی از سه یا چهار استاد معمار قرن بیستم محسوب میشود. تاثیر رایت در معماری مدرن چندان است که در یک بخش نمیتوان معماری وی را مورد مطالعه قرار داد. فرانک لوید رایت اغلب بر استفاده از چهار سبک در معماری بناها شناخته میشود: سبک پرایری، سبک تکستیل، سبک ارگانیک، یوسونیان.
سادگی نما، گستردن خانه ها بروی زمین، یک نوع مرکز گرایی با استفاده از بخاری سنگی دیواری (شومینه)، ارتفاع کم سقف ها، بازی زیاد با نور و سایه روشن، فضای داخلی یکپارچه و واحد ساختن فضاهای داخلی خانه، جدا کردن فضاها با یک تیغه، به کارگیری دیوارهای حجیم، مسطح ساختن سطوح نما و خطوط افقی قوی از جمله خصوصیات بارز آثار رایت به شمار میرود.
تحلیل خانه روبی
پلان خانه در طبقات همکف و اول از دو مستطیل تشکیل شده است که در مستطیل جنوبی فضاهای اصلی خانه و در مستطیل شمالی فضاهای فرعی و کاربردی قرار دارد. برنامه فیزیکی این بنا شامل یک فضای نشیمن، یک اتاق ناهارخوری، یک آشپزخانه، یک اتاق بیلیارد، چهار اتاق خواب و یک اتاق برای خدمه که است که همه آنها علاوه بر اینکه محدوده مشخصی دارند اما به درون یکدیگر کشیده می شوند. رایت به واسطه استفاده از المان شومینه، بر اهمیت قلب خانه تاکید می کند. این شومینه باعث تفکیک اتاق بازی و اتاق بیلیارد در طبقه همکف و فضای نشیمن از ناهارخوری در طبقه اول می شود.
در طبقه اول و اصلی خانه روبی اتاق نشیمن (انتهای غربی) و اتاق ناهار خوری (انتهای شرقی) به چشم میخورند. اتاق نشیمن و سالن ناهارخوری، در گوشه جنوبی ساختمان قرار دارند و به یک سری درب های دوازده تایی فرانسوی که شامل پنل هایی با شیشه کاری های هنری هستند و به یک بالکن بیرونی واقع در جنوب ساختمان و مشرف به باغی محصور ختم میشوند. انتهای غربی اتاق نشیمن نیز شامل بخشی با پنجرهها و دو درب با شیشه کاری های هنرمندانه است که به سمت حیاط غربی زیر سقف طاقدار باز میشود و هدف رایت در طراحی آن، تسهیل حرکت افراد از فضای داخلی ساختمان به سمت فضای بیرونی آن بوده است.
اهمیت به محرمیت فضاها به رابطه بنا و محیط بیرون نیز کشیده شده است رایت به واسطه پیاده سازی طرح خاص شیشه ها و طراحی کنسول ها امکان دید مستقیم به فضای داخل را محدود میکند. این خانه که برای طراحی آن، از کنار خیابان فاصله ای در نظر گرفته شده، با مجموعه ای از سطوح افقی طراحی شده است. پیش آمدگی این صفحات به واسطه فرم آنها باعث شده است که فضای داخلی به درون فضای بیرون کشیده شود در عین حال که کماکان نشان دهنده محدوده فضای داخلی است. این بازی با فضاهای خصوصی خواسته کارفرما بوده است که بر این ایده تاکید داشت که بتواند بیرون خانه را ببیند در عین حال که داخل خانه دیده نشود. رایت به واسطه استفاده از یک کنسول عظیم در طرح این بنا توانست به نتیجه دلخواه کارفرما برسد. این کنسول بزرگ که بر فراز حیاطی که ورودی را در خود جای داده، در جهت غرب کشیده شده است حدود 3 متر از نزدکترین المان سازه ای که در مجاورش وجود دارد بیرون زده و حدود 6.5 متر از نزدیکترین ستون آجری در مجاورت خود به بیرون امتداد یافته است.
پیش آمدگی پنجره ها در نمای شرقی و غربی، در راستای سقف های کوتاه، بر محور طولی بنا تاکید داشته و چشم را به سمت خارج بنا هدایت می کند. این پنجره ها بعلاوه روی درهای فرانسوی در سرتاسر دیوار جنوبی و در تراز اصلی بنا کشیده شده است که راه به بالکن دارند. زاویه خورشید، خیلی دقیق برای طراحی کنسول ها محاسبه شده است تا نور خورشید ظهر نیمه تابستان تنها به قسمت پایین کل نما برخورد کند، در عین حال که اجازه می دهد نور، جهت تامین گرمایش برای فصول بهار و پاییز به داخل خانه راه یابد. در خانه روبی 175 پنجره شیشه ایی دکوراتیو شده وجود دارد که از صفحات شیشه ای پولیش شده، شیشه های کلیسایی و زهوارهایی از جنس صفحات زینک پوشیده از مس تشکیل شده است. این صفحات مسی در حقیقت اتصالات فلزی هستند که شیشه را در سرجای خود نگه می دارند.
در طراحی کل این بنا آجرهای رومن با ملات زرد رنگ به کار رفته است و تنها در کنسول ها و بالکن آجری معلق از تیرهای فولادی به عنوان نگهبان سازه استفاده شده است. رایت در طراحی این بنا از آجر ها در حالت افقی استفاده کرده و این کار او باعث شده است که پرداخت نهایی خانه روبی کاملا ایده آل برای خانه ای به سبک پرایری باشد. بخش دودکش خانه روبی از همان آجر و سنگ آهکی ساخته شده است که برای بخش بیرونی این سازه از آنها استفاده شده بود. گلدانهای سفالین، رخ بام، تیرهای سردر، آستانه های درب و دیگر بخشهای زینتی خانه روبی نیز از سنگ آهک بدفورد ساخته شده بودند.
رایت مبلمان، فرش و منسوجات بسیاری از خانه های سبک پرایری را طراحی کرده است. با این حال، مبلمان طراحی شده توسط رایت برای خانه روبی تنها برای سالن ورودی، اتاق های نشیمن و ناهار خوری، اتاق خواب مهمان و یک تخت برای اتاق خواب طبقه سوم ساخته شده بود. بعضی از این قطعات به جورج من نیدیکن، همکار رایت در طراحی فضاهای داخلی، نسبت داده شده است. مبلمان اصلی این خانه در حال حاضر در مجموعه موزه هنرهای هوشمند دانشگاه شیکاگو قرار دارد، اگرچه تنها میز و صندلی اتاق ناهار خوری کم و بیش به چشم میخورند.
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت تحلیل خانه روبی فرانک لوید رایت نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 108 اسلاید
- فونت زیبای Estedad
- حجم فایل : 17.8 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- معرفی بنا
- فرانک لوید رایت، سبک های معماری رایت، مهم ترین آثار رایت، خصوصیات آثار رایت
- تاریخچه بنا
- موقعیت بنا
- سایت پلان
- فضاهای بنا
- پلان طبقه همکف
- پلان طبقه اول
- پلان طبقه دوم
- چهار نمای بنا
- دو برش عرضی و دو برش طولی از بنا
- فضاهای طبقه همکف
- فضاهای طبقه اول
- جزئیات طبقه اول (برش عرضی)
- فضاهای طبقه دوم
- ورودی بنا و سیرکولاسیون
- مرکز گرایی در بنا
- فضاهای عمومی و خصوصی بنا
- نور طبیعی و مصنوعی در بنا
- پنجره های بنا
- مصالح شاخص مورد استفاده در بنا
- مبلمان خانه
- منابع