بررسی تجهیزات حفاظت فردی کار در ارتفاع، پاورپوینت تجهیزات کار در ارتفاع، تجهیزات حفاظت از سقوط، پاورپوینت تجهیزات حفاظت از سقوط، وسایل حفاظت فردی کار در ارتفاع
کار در ارتفاع از جمله فعالیت هایی است که در محیط های کاری مختلف به صورت روزمره و یا برای انجام برنامه های تعمیر و نگهداری انجام میشود. شرایط خاص کار در ارتفاع، آن را به فعالیتی خاص از نظر نوع مخاطرات و پیامدهای حوادث احتمالی آن تبدیل نموده است. هرگونه حادثه ای در محیط کار و کارگاه ها علاوه بر خسارت های جانی، پیامدهای مالی (هزینه های مستقیم و غیرمستقیم) نیز به دنبال دارد. جهت جلوگیری از ایجاد حوادث کار در ارتفاع و یا تقلیل صدمات ناشی از آن، لازم است تا اقداماتی جهت ایمن سازی محیط کاری انجام شود.
در فرایند ایمن سازی عملیات کار در ارتفاع 3 مرحله وجود دارد :
- پرهیز از کار در ارتفاع و یا انجام بخش هایی از آن در سطح زمین در شرایطی که این امکان وجود دارد.
- استفاده از روش ها و تجهیزاتی که خطر سقوط افراد در حین کار را از بین ببرد در شرایطی که امکان ممانعت از کار در ارتفاع وجود ندارد.
- استفاده از روش ها و تجهیزاتی که ارتفاع سقوط و شدت صدمات ناشی از سقوط را کاهش دهند در شرایطی که امکان از بین بردن خطر سقوط وجود ندارد.
انواع تجهیزات حفاظت از سقوط
کمربند ایمنی : کمربندهای ایمنی از جمله تجهیزات بسیار متداول و ساده جهت پیشگیری از سقوط به شمار میروند. این لوازم ایمنی به دلیل محدود بودن محل اتصال به ناحیه کمر و احتمال وارد آمدن فشارهای شدید به کمر در انتهای مسیر سقوط از ارتفاع و در نتیجه احتمال ایجاد آسیب به ستون فقرات، از جمله تجهیزات پیشگیری از سقوط در ارتفاع کم محسوب میشوند.
حمایل بند کامل بدن (هارنس ایمنی) : هارنس ایمنی (safety harness) که معمولاً با نام هارنس سقوط شناخته میشود، بخشی از تجهیزات حفاظت شخصی (PPE) است که برای جلوگیری از سقوط و به حداقل رساندن ضربه سقوط در صورت این اتفاق طراحی شده است. این ابزار شامل تسمه، سگک و نقاط اتصال به هم مرتبط است که در اطراف بدن محکم میشود و نیروی ناشی از سقوط را در سینه، شانه و رانها توزیع میکند. هدف اصلی یک هارنس ایمنی این است که شما را در هوا معلق نگه دارد و از برخورد شما با زمین در صورت سقوط جلوگیری کند.
لنیارد : لنیارد یا تسمه ایمنی یک بند یا کابل انعطاف پذیر است که هارنس ایمنی یا کمربند ایمنی کاربر را به یک نقطه لنگر متصل میکند. نقطه لنگر اغلب یک سازه ایمن یا طناب نجات است که برای مقاومت در برابر نیروهای ایجاد شده در هنگام سقوط طراحی شده است. طنابها در سیستم های حفاظت از سقوط ضروری هستند زیرا آنها رابط بین هارنس و لنگر هستند، انرژی تولید شده در هنگام سقوط را جذب می کنند و از توقف ناگهانی جلوگیری می کنند. لنیارد ها به طور معمول از چهار قسمت زیر تشکیل شده اند :
- قلاب اتصال
- کارابین
- شوک گیر
- طناب
طناب نجات (Life Line) : طناب نجات یا لایف لاین یک سیستم ایمنی جهت حفاظت از جان افرادی است که در ارتفاع بالا مشغول فعالیت هستند و شامل اتصالات افقی و عمودی طناب ها یا کابل ها است که توسط ابزارهای ایمنی به افراد مورد نظر وصل میشود. انواع طناب نجات عبارت اند از:
- لایف لاین ثابت یا متحرک
- لایف لاین افقی یا عمودی
- لایف لاین تک یا چند نفره
- لایف لاین ساده یا ترکیبی
در ادامه میتوانید اقدام به خرید و دانلود پاورپوینت تجهیزات حفاظت از سقوط نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 131 اسلاید
- فونت زیبای Vazir
- حجم فایل : 12.1 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- کار در ارتفاع و حوادث آن
- نگاهی آماری به حوادث کاری سقوط از ارتفاع
- برخی تعاریف
- فرآیند ایمن سازی عملیات کار در ارتفاع
- انواع تجهیزات حفاظت از سقوط
- کمربند ایمنی
- اجزاء کمربند ایمنی
- حمایل بند کامل بدن (هارنس)
- اجزاء هارنس
- نحوه بستن هارنس
- نکاتی پیرامون ایمنی هارنس ها
- طناب (لنیارد)
- اجزاء لنیارد
- قلاب اتصال (اجزاء قلاب)
- کارابین (اجزاء کارابین ها، اعمال نیرو به کارابین، انواع کارابین براساس جنس، انواع کارابین براساس شکل ظاهری، انواع کارابین ها براساس دهانه، انواع کارابین ها براساس اندازه، انواع کارابین ها براساس مکانیزم، علائم و نوشته های روی کارابین)
- شوک گیر
- طناب
- محاسبه طول سقوط و فاصله ایمن
- طناب نجات
- انواع طناب نجات
- لایف لاین افقی و اجزاء آن
- لایف لاین عمودی
- سیستم لایف لاین عمودی با ابزار متحرک مهار سقوط بر روی کابل
- سیستم لایف لاین عمودی با ابزار متحرک مهار سقوط بر روی ریل
- سیستم دستگاه طناب خود جمع شونده
- موارد آیین نامه ای سامانه های متوقف كننده و محدود كننده سقوط (براساس آیین نامه ایمنی کار در ارتفاع وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی)
- منابع