هوشنگ سیحون، بیوگرافی هوشنگ سیحون، پاورپوینت هوشنگ سیحون، تحلیل آثار هوشنگ سیحون، معرفی آثار هوشنگ سیحون، دانلود پاورپوینت بیوگرافی هوشنگ سیحون، آثار معمار هوشنگ سیحون، پاورپوینت تحلیل آثار هوشنگ سیحون
هوشنگ سیحون معمار، طراح، نقاش و تندیس ساز سرشناس و نامدار اهل ایران است. وی استاد معماری و ریاست پیشین دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران بوده است. هوشنگ سیحون به مرد بناهای ماندگار شناخته می شود.
خانواده
هوشنگ سیحون در خانواده ای آشنا با موسیقی چشم به جهان گشود. پدربزرگ مادری او میرزا عبدالله فراهانی از پیشگامان موسیقی سنتی و معروف به پدر موسیقی سنتی ایرانی بود. مادر وی، مولود خانم، از نوازندگان تار و سه تار و نیز دایی او احمد عبادی استاد بزرگ سه تار بود. پدر او ضیاء الله سیحون از شاگردان تار میرزا عبدالله فراهانی بود. عموی مادرش آقا حسینقلی از برجستگان موسیقی سنتی ایران و پدر علی اکبر شهنازی بود.
با وجود علاقه پدر و مادر او به موسیقی، آنها هیچگاه هوشنگ را برای آموختن موسیقی تحت فشار نگذاشتند. طراحی های کلاف خط وی برای ادای احترام به خانواده سیحون میباشد.
دوران تحصیل
سیحون پس از پایان تحصیل در رشته معماری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سال 1323، به دعوت آندره گدار فرانسوی(رئیس اداره باستان شناسی وقت ایران) برای ادامه تحصیل راهی پاریس گردید و در دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس (بوزار) طی حدود 3 سال زیر آموزش اوتلو زاوارونی به تکمیل دانش معماری خود پرداخت و در سال 1328 به درجه دکترای هنر نائل آمد.
برگشت به ایران
هوشنگ سیحون پس از بازگشت به ایران تا پیش از انقلاب سال 1357 به عنوان دانشیار دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران مشغول به کار گردید و بین سالهای 1341 تا 1347 ریاست دوره ای این دانشکده را بر عهده گرفت. از فعالیت های سیحون در این دوره تأسیس سه رشته شهرسازی، هنرهای نمایشی (مانند تئاتر) و موسیقی بود همچنین سعی در تربیت دانشجویان به فرهنگ و تاریخ ایران با تشویق و بردن آنها به نقاط مختلف ایران می نمود.
معماری سیحون
هوشنگ سیحون در سن 23 سالگی نخستین اثر معماری خود بنای یادبود آرامگاه ابن سینا را طراحی کرد. ویلاها، بنا های عمومی شهری و بناهای یاد بود سه فرصت جداگانه را برای کاربرد سه زبان مختلف برای او به وجود آوردند. ویژگی کار این معمار را باید در نحوه استفاده از مصالح دانست او نخستین معمار ایرانی بود که آهن و سیمان را به طور عیان در ساختمان به کار برد.
دیدگاه سیحون در معماری
سیحون در سبک معماری خود بیش از هر چیز منطق را در نظر میگرفت زیرا عقیده داشت هیچ گاه هیچ چیز نباید بی منطق در معماری به کار رود، حتی کوچکترین خط و کم ترین نقطه باید دلیل و معنی مخصوص به خود را داشته باشند. او به تناسب اجزای طراحی و سادگی آن اهمیت زیادی می داد.
سیحون معتقد است اصطلاح معماری اسلامی اصطلاحی نادرست است و در واقع آنچه به نام معماری اسلامی شناخته میشود، همان معماری و فنون معماری دوره ساسانیان ایران است.
بررسی آثار هوشنگ سیحون
آرامگاه نادرشاه : ساختمان جدید آرامگاه نادر شاه افشار توسط مهندس هوشنگ سیحون طراحی گردیده است. بنا نادر شاه در باغی به مساحت 14400 متر مربع ساخته شده است. آرامگاه شامل سکویی دوازده پله ای محل گور، پوششی خیمه مانند بر روی قبر، سکویی مرتفع در مجاور قبر با مجسمه نادر شاه سوار بر اسب و سه تن دیگر در پی او یک غرفه فروش کتاب و دو تالار برای موزه است مجسمه نادر شاه افشاری سوار بر اسب به همراه تنی چند از سربازانش بر فراز یک حجم سنگی مرتفع توسط مجسمه ساز فقید ابوالحسن صدیقی ساخته شده است. مصالح مقبره غالبا از سنگ های خشن و سخت گرانیت کوهسنگی مشهد است. برای قرنیز آرامگاه نادر روی ستون ها بجای طاق مدور، پوشش باید در خط مستقیم انجام می گرفت. برای این کار با سه سنگ این مقصود عملی گردید به ترتیبی که سنگ وسط حکم تاج را داشته باشد و به شکل مثلث متساوی الاضلاع و دو سنگ دیگر بشکل مثلت قائم الزاویه تراشیده شود.
آرامگاه کمال الملک : هوشنگ سیحون در سال 1337 خورشیدی طرح بنای یادبود کمالالملک را به مساحت زیربنای 28 متر مربع با شش ایوانچه مقعر که داخل فرو رفتگی های این ایوانچه ها مزین به کاشی های معرق نفیس به رنگ های لاجوردی و سفید بود، به انجمن آثار ملی ارائه داد و در سال 1341 خورشیدی بنا طراحی شده توسط ایشان به سبک جدید و مشبک با شش ایوان در باغ شیخ عطار در کنار آرامگاه شیخ عطار نیشابوری ساخته شد، سازندگان این آرامگاه چند کارگر نیشابوری بودند که در مراسم رونمایی از آنان توسط دولت وقت قدردانی شد. تزیینات استفاده شده برای آرامگاه کمال الملک کاشی معرق است که نقوش آنها بسیار هنرمندانه بر روی سطوح منحنی نما بکار گرفته شده اند و به سمت خط تقارن قوس ها این نقوش کوچک و کوچک تر میشوند. به گفته طراح، کاشی معرق، معماری کاشان یعنی محل زادگاه کمال الملک را یادآور می شود.
آرامگاه عمر خیام در نیشابور : آرامگاه عمر خیام محل دفن عمر خیام در نیشابور نمونه برجسته معماری مدرن ایرانی میباشد که طراح آن هوشنگ سیحون است و این بنا را در شهریور ماه 1341 به اتمام رسانید. طرح مهندس سیحون برگرفته از زندگی، زمانه و اندیشه های عمر خیام است که بر هر سه ریاضی دان، اختر شناس و شاعر بودن خیام استوار است. این آرامگاه در یک باغ کهن جای دارد و مجموعه ای از کتابخانه، موزه و مهمانخانه را دارا میباشد. تندیسی از خیام در درآمد باغ نصب شده است. مساحت باغ خیام 20,000 متر مربع و طول گوربنا 18 متر است که پیراموش درختان کاج قرار دارد. این گور بنا، آمیزه ای هنر معماری مدرن و کهن ایرانی است.
آرامگاه بوعلی سینا : آرامگاه بو علی سینا بنای یاد بود ابن سینا فیلسوف، دانشمند و طبیب ایرانی است که در میدان بو علی سینا در مرکز شهر همدان واقع گردیده است. بنای قبلی آرامگاه بوعلی سینا در زمان قاجاریه و به دستور دختری به نام نگار، نوه فتحعلی شاه قاجار بنا گردید. طرح آرامگاه را مهندس هوشنگ سیحون به سبک معماری دوره و سده ای که بوعلی سینا در آن زندگی می کرده از روی قدیمی ترین بنای تاریخ دار اسلامی یعنی برج گنبد قابوس اقتباس نمود. بنای یاد بود بوعلی از دو بخش تشکیل شده است، آرامگاه و برج یاد بود. به مناسبت موقعیت محلی و محدود بودن فضای آرامگاه و برای صرفه جویی در مخارج، آرامگاه بو علی را با نصف ابعاد گنبد قابوس در نظر گرفتند که ارتفاع هر پایه برج از کف زیرین آرامگاه تا زیر گنبد نزدیک به 23 متر میباشد. عرض هر پایه در پایین 1.17 متر و در بالا 93 سانتی متر است. گنبد مخروطی شکل آن نزدیک به 6 متر ارتفاع دارد. ارتفاع اطاق اصلی آرامگاه 6.10 و ارتفاع کلی بنا (از کف تا انتها) بیش از 28 متر میباشد.
بازسازی آرامگاه فردوسی بر پایه طرح پیشین : آرامگاه فردوسی محل خاکسپاری حکیم ابوالقاسم فردوسی در توس است. این بنا به دست هوشنگ سیحون بر پایه طرح پیشین کریم طاهرزاده بهزاد، با اندکی تغییر در اندازه و تزئینات، طراحی و بازسازی شد. معمار مجری ساختمان حسین لرزاده، و حسین حجارباشی زنجانی و تقی درودیان مباشر ساخت این بنا بودند. مساحت کنونی مجموعه آرامگاه نزدیک به شش هکتار و دربردارنده باغ آرامگاه، استخر، بنای یادبود، ساختمان های اداری، کتابخانه، موزه و آرامگاه مهدی اخوان ثالث و محمدرضا شجریان است. ساختار آرامگاه چهارگوشه است و مساحت آن 1043 مترمربع است. ساختمان از هر سو دارای پلکان میباشد. ساختمان بنا به شکل مکعبی ساده با بلندی 18 متر بر سکویی جای دارد. این مکعب از هفت مکعب کوچک تر و برهم نهاده ساخته شده است.
در ادامه میتوانید اقدام به دانلود پاورپوینت بیوگرافی و تحلیل آثار هوشنگ سیحون نمایید.
مشخصات فایل :
- فایل پاورپوینت
- 73 اسلاید
- فونت زیبای Casablanca
- حجم فایل :9.5 مگابایت
- تصاویر فایل :
مطالب موجود در فایل :
- معرفی
- خانواده
- دوران تحصیل
- بازگشت به ایران
- ازدواج
- نقاشی های سیحون
- کتاب شناسی سیحون
- دیدگاه هوشنگ سیحون در معماری
- جوایز و افتخارات
- درگذشت سیحون
- بررسی و تحلیل اثار هوشنگ سیحون
- آرامگاه نادر شاه (تاریخچه، ترکیب عوامل، طاق روی ستون، نمای بنا، ستونها، سقف مقبره)
- آرامگاه کمال الملک (معرفی بنا، معماری بنا، تزئینات بنا، سنگ مزار، هندسه مقبره، )
- آرامگاه عمر خیام (معرفی بنا، ساختار بنا، معماری بنا)
- آرامگاه بو علی سینا (معرفی بنا، معماری طرح، مشخصات بنا، پلان، طراحی پلان، سیرکولاسیون، تناسبات طلایی نما)
- آرامگاه فردوسی (معرفی بنا، تاریخچه بنا، معماری بنا، معماری آرامگاه، پلان روبه رو و پلکان)
- منابع